Dvou měsíční miminko na UM - jak často ho krmíte?
Ahoj ráda bych se zeptala těch, které mají doma cca 2 měsíční miminko na UM, kolikrát denně vám papá?
Drz se toho, co je na krabici od UM. Driv jak po 3h ne. Pak to v brise udela poradnou paseku. Me od zacatku po 3h, nekdy si u jidla dala 10min pauzu pak pokracovacka. Ted davam i vodu. Kdyz chce, zacne pit, kdyz ne tak to plive.
Ja mam 5ti tydenniho prcka a bašti 6-7x denne a zvlada vytahnout 120ml. Zalezi jake je mimco jedlik, nas si da mlíčko a klidne za 2 hodky chce zase, takze ho samozrejme nenecham jecet hlady, abych dodrzela 3hodinovy rozestup, ale snazim se driv jak po tech 2 hod.nedavat. No a posledni papu ma v 9 vecer a potom se bud okolo 3-4rano vzbudi na dalsi nebo spi az do 6... Nechavam ho, nebudim ho, pribira krasne, takze to neresim 👍
To, co je na krabici, je jen orientační. Každé dítě je jiné a některé má hlad dřív. My kupujeme Kendamil Bio, je tam napsané, že na 2měsících má jíst 5krát. Sama doktorka mi řekla, že jestli mu to nestačí, ať klidně přidám. Jedl 7krát.
@hanulkaha Po dvou hodinách je to vpořádku. Rozestup 3 hodiny se dodržoval dřív... Pokuď jí po 2 hodinách jen občas, ne pokaždé, vliv na bolest bříška to nemá.😊
Nás malý bude mít za týden 3m, poslední dobou basti celkem nepravidelně, někdy 2.5h někdy i 2h někdy 3-4h tak jak si řekne, tak mu dám a bříško ho nebolí 😉😊
@lastovenka Má jíst tak často, jak chce.
Ja mam tez 5ti tydenni holcicku a basti stejne jako 5ti tydenni prcek od nahulkaha... Nekdy papame po 3 hodinach a nekdy uz po 2 hodinach. A ted je hlavne vedro, tak ji prece nebudu trapit. A koliky z casteho krmeni nemame

@inid a kolik hodin ti denně prospinká?
@lastovenka kolikrát potřebuje. Na tabulky se vyprdni. Každé dítko je jiné a basti také jinak. Když mamky kojí tak kojí na požádání, tak to tak dělej i když je na um. Pokud má hlad, tak mu klidně jen mliko. 😉 Mě ted přišlo že malý hodně jí a tak jsem se ptala i dr, jestli to není moc. Taky říkal, neomezovat. On se přihlásí o jídlo sám 😁 jen dodávám že malý není žádný cvalik. Když se narodil tak byl malinký 🤗
V tomto veku po trech hodinach. I v noci. Dcerka treba v noci spala celou noc a ja ji na um nebudila. Pribirala hezky. Pak jsem ale ze strachu radsi budit zacala, pribirala uplne hezky, jen si na ti navykla a pak jsem musela nocni UM v roce a pul s placem rusit.
Tak jsem rada ze nejsem sama, uz mi ta nase malá přišla nenormalni☺️Ma mesic a sla o 5 tydnu předčasně, jsme uz ale na Bebe 1Ha, protože krasne přibírá...No a budí se mi hladem po 2,5 hod i v noci!a vypije treba 100ml...Přišlo mi to strasne moc, protože na krabicích píšou na kila uplne jiné davky😱Ale koukam ze je to adi normalka...
@lastovenka a v noci se ti taky budí tak často?
@lastovenka Tady bacha, UM je o něčem jiném než MM a rozhodně bych na tabulky neprděla, tady mají své opodstatnění. Řiď se plus mínus tím, co je na krabici. A jak víš, když pláče, že má hlad? Může jí bolet bříško nebo trápit něco jiného. Já jsem u UM byla ráda, že když jedli po 4h a plakali třeba už za 2h, tak bylo jasné, že hlad to není a trápí je něco jiného a já mohla vykoumat, co je za problém. Nedávala bych hned flašku, oni si dají, protože nemají stopku.
@beruska21 v noci se mi budí po cca třech až čtyřech hodinách. Někdy ji stačí prso, ale většinou musím dokrmovat. Párkrát spala i mnohem dyl ale to jsem ji pak budila protože pak říká hrozně rychle.......
@g_m My krmíme Hippem. Ten je takový rychleji stravitelny prý. A může jim se krmit jak dítě potřebuje. Ale samozřejmě mám taky strach abych ji nepřekrmovala. Malá má sedm týdnu a v 90% už si troufám říct že poznám proč pláče. Když začne natáčet hlavičku k prsu nebo nepomůže chování, přebalení, hraní a nemá zrovna prdy tak pak je v pořadí hlad a většinou se vždycky trefím...... Snažím se občas ty intervaly natahovat. Ale ne vždy to jde.....
@lastovenka jsme na tom uplne stejne☺️Taky si troufám rict ze to poznám...
@beruska21 a kolik že je tvýmu miminku?
@lastovenka je ji mesic a par dni, ale je předčasně narozena o 5 tydnu...teprve ted se mela vlastne narodit...
@beruska21 A je jak malinká? My je 7 týdnu a váží cca 3700g . Předčasně se nenarodila ale narodila se s váhou 2800 a domů jsme šly s 2600. Dřív pila jen 60ml max plus jsem tedy kojila, ale mléka málo, takže toho ode mě moc nedostala..... A tenhle týden začala pít víc, cca 100ml , víc nedá............. Podle mě je dobře že tvoje malá tak papá . Dohání to, že přišla předčasně na svět. Aspoň bude silná a odolná!
@lastovenka no uz nic moc ☹. Mala mi pres den spi po pul hodinkach. Ale za to v noci mi spi krasne. 🙂
@inid Moje má taky stopku naštěstí!
Tak my budeme mit ted uz tak 3200g, narodila se 2100g...
@lastovenka holky jsou proste sikulky 🙂

Melo by jist co 3 h v noci po 4-6 h