icon

Jak pomoci miminku zvyknout na umělou výživu?

miska1901
23. lis 2025

Dobrý den, potřebuju radu, povzbuzení.. Syn byl plně kojený, bohužel jsem musela ze dne na den přestat kvůli zdravotním problémům kojit. Příkrmy moc nejí, dá si pár lžiček, doteď byl prostě jen na prsu.. Od rána mi nasadili prášky (situace si to bohužel žádala) a doktor mi řekl, že bych s prášky kojit neměla. Nakoupila jsem spoustu lahviček, asi 3UM, a zkoušíme celý den. Za celý den vypil možná 60ml:( je mi strašně. Malý jen pláče, chce prso.. zkoušel krmit tatínek, i já.. Prosím nemá někdo zkušenost? Myslíte si že zítra už bude mít opravdu takový hlad že si flašku vezme? Teď spinká.. Mám připravené lahvičky ale bojím se noci. Trápí mě, že se trápí..

anonym_14e9a6
23. lis 2025

Odejít v době krmení a nechat tatínka? Vím, že to zní hrozně, ale pokud prostě kojit nemůžete, tak to je pro dobro dítěte...
Jinak má zkušenost - lahvička MAM a mlekk DM Bio, syn prsomil, na prsu nonstop, ale tohle pije i z láhve.

miska1901
autor
23. lis 2025
@anonym_14e9a6

Odejít v době krmení a nechat tatínka? Vím, že to zní hrozně, ale pokud prostě kojit nemůžete, tak to je pro dobro dítěte...
Jinak má zkušenost - lahvička MAM a mlekk DM Bio, syn prsomil, na prsu nonstop, ale tohle pije i z láhve.

@anonym_14e9a6 zkusíme.. Přítel je furt v práci, ale snad si to nějak zařídí. děkuju, koupim. Zatím máme kendamil, sunar a Nutrilon ale nechce nic, ani po lžičkách..

anonym_16377f
25. lis 2025

Koupit trubičku na kojení a nacpat ji do čepce na bradavku. Malý bude mít pocit, že je to z prsa. Snad to neprokoukne

anonym_16377f
25. lis 2025

Jeden konec dáš do lahve, druhý do čepce a čepec na prso. Pomáhá trubičku na prso přilepit. Normálně se to dělá bez čepce, když není mlíko, ale ty mlíko máš, jen ho malý nemůže, tak snad čepec pomůže zamezit k přístupu tvýho mlíka.

evajal55
29. lis 2025

U nás to první den vypadalo úplně stejně, skoro nic nevypil a jen plakal, protože chtěl prso. Až druhý den se chytil trochu víc a třetí už lahev vzal normálně, takže ta změna prostě chvíli trvá. Nejvíc nám pomohlo, když ho krmil manžel a já nebyla v místnosti, jinak pořád čekal, že mu prso dám.

slunea
30. lis 2025

Já bych si ten zákaz kojení ověřila ještě u jiného zdroje. Doktor sice kojení zakázal, ale pro ně je to prostě bezpečná odpověď, i kdyby nevěděl, jestli tyto léky vadí a jakým způsobem. Slyšela jsem, že mnoho léků nevadí, i když se na nich píše, že by je kojicí matky neměly.
https://www.mamila.sk/cz/pre-matky/dojcenie-a/l...