Jak řešit odmítání umělého mléka při kombinovaném krmení?
Ahoj, je tu prosím někdo, kdo kombinuje krmení mateřským a umělým mlékem? Já bohužel nemám svého mléka dostatek a krmím nyní již jen svým odsávaným a dokrmuji umělým. Většinou 2-3 dávky denně dostane UM a zbytek je MM. Nicméně máme problém s tím, že malý to umělé mléko odmítá. Nakonec ho vždy vypije, ale musí mít už opravdu velký hlad. Ve chvíli, kdy se přihlásí o jídlo, pije to MM hned, ale pokud zrovna dostane umělé, odtahuje se od toho a prostě to trvá třeba další hodinu, než si vezme a to stejně nerad. Už jsme zkusili dvě umělá mléka a je to vždy stejné. Setkala jste se s tím některá? A jak se vám to prosím případně podařilo vyřešit?
Taky jsme to tak ze začátku měli, ale pár dní. Melej se pak prostě přisál a prakticky nepouštěl prso a laktace to dohnala. Ale bylo to o tom, ež jsem šetinedělí proležela s dítětem u prsa (a kůže tech prsou to kupodivu vydržela, což prý taky zdaleka není samozřejmost).
@monika_90 U prvního jsem stresem ztrácela mléko, takže jsme dokrmovali UM, smířil se až snad s pátým druhém. Jde o to to zkoušet, bohužel nejsou malá balení na zkoušku 🙁. Každopádně jsem mu UM podávala při kojení po cévce, často jsem odsavala, pila jestrabinu a pak jsem měla mléka jako pro regiment. Třeba se to ještě rozjede 🙏

@monika_90 Já sem kombinovala hned na začátku, ale proto ze malá byla nedonošená a neměla úplně schopnost na to se dobře prisat a nakrmit. Ale muj cil bylo odbourat UM a rozjet laktaci naplno. V ramci jednoho krmeni jsem to nekombinovala. Nepises jak stare je miminko, nechci se ti stourat v tom, proc myslis, ze mas malo mleka... taky nepises jak ho krmis tim MM a jak ho krmis tim umelym. to jsou vsechno dulezite veci. Myslim, ze tohle krmeni je ze vsech nejtezsi, pokud kojis, odsavas a jeste pripravujes umele. nechci se ti ani stourat v tom, proc se nerozhodnes jen pro jednu variantu, ale doporucila bych ti laktacni poradkyni.