icon

Jak řešit odmítání umělého mléka při kombinovaném krmení?

monika_90
3. črc 2025

Ahoj, je tu prosím někdo, kdo kombinuje krmení mateřským a umělým mlékem? Já bohužel nemám svého mléka dostatek a krmím nyní již jen svým odsávaným a dokrmuji umělým. Většinou 2-3 dávky denně dostane UM a zbytek je MM. Nicméně máme problém s tím, že malý to umělé mléko odmítá. Nakonec ho vždy vypije, ale musí mít už opravdu velký hlad. Ve chvíli, kdy se přihlásí o jídlo, pije to MM hned, ale pokud zrovna dostane umělé, odtahuje se od toho a prostě to trvá třeba další hodinu, než si vezme a to stejně nerad. Už jsme zkusili dvě umělá mléka a je to vždy stejné. Setkala jste se s tím některá? A jak se vám to prosím případně podařilo vyřešit?

gbp
3. črc 2025

@monika_90 Já sem kombinovala hned na začátku, ale proto ze malá byla nedonošená a neměla úplně schopnost na to se dobře prisat a nakrmit. Ale muj cil bylo odbourat UM a rozjet laktaci naplno. V ramci jednoho krmeni jsem to nekombinovala. Nepises jak stare je miminko, nechci se ti stourat v tom, proc myslis, ze mas malo mleka... taky nepises jak ho krmis tim MM a jak ho krmis tim umelym. to jsou vsechno dulezite veci. Myslim, ze tohle krmeni je ze vsech nejtezsi, pokud kojis, odsavas a jeste pripravujes umele. nechci se ti ani stourat v tom, proc se nerozhodnes jen pro jednu variantu, ale doporucila bych ti laktacni poradkyni.

cilkat
3. črc 2025

Taky jsme to tak ze začátku měli, ale pár dní. Melej se pak prostě přisál a prakticky nepouštěl prso a laktace to dohnala. Ale bylo to o tom, ež jsem šetinedělí proležela s dítětem u prsa (a kůže tech prsou to kupodivu vydržela, což prý taky zdaleka není samozřejmost).

matovamama
3. črc 2025

@monika_90 U prvního jsem stresem ztrácela mléko, takže jsme dokrmovali UM, smířil se až snad s pátým druhém. Jde o to to zkoušet, bohužel nejsou malá balení na zkoušku 🙁. Každopádně jsem mu UM podávala při kojení po cévce, často jsem odsavala, pila jestrabinu a pak jsem měla mléka jako pro regiment. Třeba se to ještě rozjede 🙏