Jaký typ umělého mléka pro děti s alergií?
Dobrý den, ktery typ UM byste doporucili, aby bylo chutné? Bojím se, že dcera bude specialni UM odmitat, pry jsou tyto specializovana mleka nahorkla a vím jistě, že by ho odmítala. Ktere chutove u vás proslo?
@pampeliska1313 ten nám doporucila doktorka. Snad by ji chutnal. Zatím je kojena, ale přes ruzne problémy nevím, jak dlouho to vydrzi...
Nemá někdo zkušenost s Kendamil AC? Sice nepisou, že je na ABKM, ale ma také hydrolyzovanou bilkovinu.
@utrikocku přímo s tímhle ne (ale kdyby se nám nepotvrdila alergie, tak u kendamilu zůstanu) každopádně, pokud ta alergie opravdu je, zkuste to mliko. Já se za každou cenu chtěla vyhnout Nutrilonu, protože po klasickým syn nekadil a bylo to šílený, když už jsem měla podezření na alergii, zkusila jsem i kozí mliko, který se taky doporučuje, že má jen malinko bílkoviny a je to alternativa když je alergie, ale když jsem o tom mluvila s doktorkou, skoro se mi vysmála, že to stejně dopadne zase blbě, že je jedno jestli je kraví nebo kozí nebo nějaký.A teď s tím allergy care je fakt klid.
@pampeliska1313 fakt? To ráda slyším. Mala měla v porodnici dokrm Nutrilon a říkala jsem si, že ten nikdy, prisel mi hodně umělý a teď mám úplně hruzu z toho, že nebude tyhle specialy pit, když jsou navíc nahorkle ☹
@utrikocku jako ten klasickej byl hrůza, proto jsem se ošívala z toho, že nám pak doktorka předepsala zase Nutrilon, ale vážně dobrý. Stolice bez hlenu, teď už každej den, nebreci kvůli bříšku … dávám teda Espumisan před každým krmenim. A už klid. 🙂 zkuste, uvidíte. Když Vám ho doktorka předepíše, doplácí se asi 115kc, neplatí se celý.. třeba vážně sedne. Já se taky bála, že to nepůjde, protože predtim byl ten kendamil a ten v něm byl hnedka, ale tohle mu taky chutná.)
My jsme měli neocate infant. Chuťovo to tak nějak šlo, jelikož predtim prcka furt bolelo bříško a po tomto mu nic nebylo, tak asi sám pochopil že to musí zvládnout 😂 (a hlavně hlad je mrcha, že jo)
Je sice drahý jako prase, ale dá se na předpis, to jsme pak nedopláceli vůbec nic.
A když je kojena, tak si vezme flašku? Ptám se, protože moje děti při lahvi dělaly, jako bych je chtěla otrávit. Jinak bych ze startu míchala s odstříkaným MM, aby ta chuť byla "známá".
@utrikocku to znám.. to chce dietu a zkoušet, láhev ať si zvykne. A proč bude na UM? Dochází ti mléko? Jak je dcera stará? Už ji příkrmy? Přibírá? Moje starší bohužel reagovala i na hydrolyzát, takže jsem musela opravdu hlídat co jím a snažit se, aby jedla. Na láhev se mi jí nepodařilo naučit. Nakonec se to srovnalo a kojila jsem do dvou let 🤦. No na palici ale daly jsme to. Držím pěsti.
@utrikocku hele hlad je zvycejne opravdu donutí. Míchat UM a MM bych osobně nemíchala, kým se projeví tvoje dieta tak to trvá desne dlouho, takže vlastně to speciální UM bude k ničemu a problémy s bříškem budou protrvávat.
Spis mi vysvětlovali i v porodnici ze se třeba zaměřit na savicku od lahve- nejznámější značky (avent, medela) prý mají savicky z docela tvrdého silikonu, takže malé děti z toho nejsou schopny vubec pít. Doporucovali MAM ( středně tvrdý silikon) a nám se nejvíc stejně osvědčili savicky z DM. Ty jsou úplně mekoučke a kupuju je doteď (syn má 1.5 roku)
@alla007 snažím se stále zachranit kojeni, ale jde to blbe. Krize je už pres měsíc, dcera bojkotuje kojeni...casto prso odmita, naji se jen 1x a to hned po probuzeni a jen z jednoho prsu. Takze dokojit a prostridat prsa nejde, aby byla více najedena a taky odpocata, protože pak nemůže i spat, ale nenakoji se.... Je to o strach, že ji napr. Mimo domov nenakojim, strasny stres celkove u každého kojeni. (Nekolik laktacnich me navstivilo...). Po měsíci uz jsem úplně KO a dala MM z lahve a pije lepe a více než z prsu, ale taky to není úplně snadné. Ale mám větší jistotu, že si vezme nez z prsa. Zase navíc musím odsavat, umyvat, sterilizovat.... a právě se bojím, že ji jen z odstrikaneho MM brzo nedokrmim. Doktorka doporucila dokrmovat prave Syneo, jenže se bojím, že dokud bude mít MM tak bude odmitat. Ani z mrazaku ohrate MM nevezme (udělala jsem si zasoby), protože má změněnou chut. Moc ráda bych ji kojila (nejlepe) nebo krmila MM, co nejdéle a jen prikrmovala. Má bohužel jen 3 měsíce...
@utrikocku rozumím. Je to náročné. Asi musí z prsu více tahat. Tak se zlobí (jen nápad). Pokud se rozhodneš pro láhev a poctivě držíš dietu, nebála bych se míchání MM a UM. Při dokrmu se to miminku v bříšku smíchá taky... ALE je spousta skrytých BKM ve věcech, kde by to člověk nečekal... I blbej rohlík z jiné pekárny apod. Každopádně, pokud by si zvykla, tak by se časem mohlo využít i to zamrazene MM.
@alla007 přesně tak, nechce tahat. Nevěděli jsme, že měla zkracenou uzdicku, tak se přes měsíc trapila a prso odmitala a teprve pár dní ma lahev a je to lepší, ale stejne si nese svoje z toho "bojkotu" a je to obtizne. Snažím se vrátit ke kojeni, ale uz asi na to nemám sílu. A s tou dietou je to pravda, je těžké ohlidat mleko v běžných potravinach, kde je člověk méně čeká... prevazne myslím, že to dobře hlídám, ale tyhle "menší" věci mi určitě utikaji. Jak se u Vás projevovala ABKM?
Časté průjmy, silné křeče a vyrážka. Ale 1. Byla starší než tvoje. Rozjelo se jí to po MMR v asi 3 letech. U dalšího jsem s tím trochu počítala. Od novorozence zelená pěnivá stolice, křeče... Ale hlavně, po vynechání BKM silná úleva.
Obě jsou už bez omezení. Dieta ale byla přísná.

Syn má Nutrilon allergy care syneo a chutná mu, i když píšou že to je mírně nahořklý. Ale teda myslela jsem, že to tak mají skoro všechna ha mléka. Za to kozí byl průšvih i když psali, že není cejtit a je sladší.🙂