icon

Jaký typ umělého mléka pro děti s alergií?

utrikocku
5. lis 2021

Dobrý den, ktery typ UM byste doporucili, aby bylo chutné? Bojím se, že dcera bude specialni UM odmitat, pry jsou tyto specializovana mleka nahorkla a vím jistě, že by ho odmítala. Ktere chutove u vás proslo?

pampeliska1313
5. lis 2021

Syn má Nutrilon allergy care syneo a chutná mu, i když píšou že to je mírně nahořklý. Ale teda myslela jsem, že to tak mají skoro všechna ha mléka. Za to kozí byl průšvih i když psali, že není cejtit a je sladší.🙂

utrikocku
autor
5. lis 2021

@pampeliska1313 ten nám doporucila doktorka. Snad by ji chutnal. Zatím je kojena, ale přes ruzne problémy nevím, jak dlouho to vydrzi...

utrikocku
autor
5. lis 2021

Nemá někdo zkušenost s Kendamil AC? Sice nepisou, že je na ABKM, ale ma také hydrolyzovanou bilkovinu.

pampeliska1313
5. lis 2021

@utrikocku přímo s tímhle ne (ale kdyby se nám nepotvrdila alergie, tak u kendamilu zůstanu) každopádně, pokud ta alergie opravdu je, zkuste to mliko. Já se za každou cenu chtěla vyhnout Nutrilonu, protože po klasickým syn nekadil a bylo to šílený, když už jsem měla podezření na alergii, zkusila jsem i kozí mliko, který se taky doporučuje, že má jen malinko bílkoviny a je to alternativa když je alergie, ale když jsem o tom mluvila s doktorkou, skoro se mi vysmála, že to stejně dopadne zase blbě, že je jedno jestli je kraví nebo kozí nebo nějaký.A teď s tím allergy care je fakt klid.

utrikocku
autor
5. lis 2021

@pampeliska1313 fakt? To ráda slyším. Mala měla v porodnici dokrm Nutrilon a říkala jsem si, že ten nikdy, prisel mi hodně umělý a teď mám úplně hruzu z toho, že nebude tyhle specialy pit, když jsou navíc nahorkle ☹

pampeliska1313
5. lis 2021

@utrikocku jako ten klasickej byl hrůza, proto jsem se ošívala z toho, že nám pak doktorka předepsala zase Nutrilon, ale vážně dobrý. Stolice bez hlenu, teď už každej den, nebreci kvůli bříšku … dávám teda Espumisan před každým krmenim. A už klid. 🙂 zkuste, uvidíte. Když Vám ho doktorka předepíše, doplácí se asi 115kc, neplatí se celý.. třeba vážně sedne. Já se taky bála, že to nepůjde, protože predtim byl ten kendamil a ten v něm byl hnedka, ale tohle mu taky chutná.)

delphine1
6. lis 2021

My jsme měli neocate infant. Chuťovo to tak nějak šlo, jelikož predtim prcka furt bolelo bříško a po tomto mu nic nebylo, tak asi sám pochopil že to musí zvládnout 😂 (a hlavně hlad je mrcha, že jo)
Je sice drahý jako prase, ale dá se na předpis, to jsme pak nedopláceli vůbec nic.

alla007
6. lis 2021

A když je kojena, tak si vezme flašku? Ptám se, protože moje děti při lahvi dělaly, jako bych je chtěla otrávit. Jinak bych ze startu míchala s odstříkaným MM, aby ta chuť byla "známá".

utrikocku
autor
6. lis 2021

@delphine1 moc děkuji za povzbudivou zkušenost. Dcera umí být hrozny stavak 🙈

utrikocku
autor
6. lis 2021

@alla007 přesně takto se taky tvářila na lahev. Byla jsem v koncích, protože bojkotovala i kojeni, ale když už jsem fakt nemohla a do lahve dala MM tak si hned vzala. Ale třeba dokrmit po kojeni z lahve.. tak to vůbec nejde

alla007
6. lis 2021

@utrikocku to znám.. to chce dietu a zkoušet, láhev ať si zvykne. A proč bude na UM? Dochází ti mléko? Jak je dcera stará? Už ji příkrmy? Přibírá? Moje starší bohužel reagovala i na hydrolyzát, takže jsem musela opravdu hlídat co jím a snažit se, aby jedla. Na láhev se mi jí nepodařilo naučit. Nakonec se to srovnalo a kojila jsem do dvou let 🤦. No na palici ale daly jsme to. Držím pěsti.

delphine1
6. lis 2021

@utrikocku hele hlad je zvycejne opravdu donutí. Míchat UM a MM bych osobně nemíchala, kým se projeví tvoje dieta tak to trvá desne dlouho, takže vlastně to speciální UM bude k ničemu a problémy s bříškem budou protrvávat.
Spis mi vysvětlovali i v porodnici ze se třeba zaměřit na savicku od lahve- nejznámější značky (avent, medela) prý mají savicky z docela tvrdého silikonu, takže malé děti z toho nejsou schopny vubec pít. Doporucovali MAM ( středně tvrdý silikon) a nám se nejvíc stejně osvědčili savicky z DM. Ty jsou úplně mekoučke a kupuju je doteď (syn má 1.5 roku)

utrikocku
autor
7. lis 2021

@alla007 snažím se stále zachranit kojeni, ale jde to blbe. Krize je už pres měsíc, dcera bojkotuje kojeni...casto prso odmita, naji se jen 1x a to hned po probuzeni a jen z jednoho prsu. Takze dokojit a prostridat prsa nejde, aby byla více najedena a taky odpocata, protože pak nemůže i spat, ale nenakoji se.... Je to o strach, že ji napr. Mimo domov nenakojim, strasny stres celkove u každého kojeni. (Nekolik laktacnich me navstivilo...). Po měsíci uz jsem úplně KO a dala MM z lahve a pije lepe a více než z prsu, ale taky to není úplně snadné. Ale mám větší jistotu, že si vezme nez z prsa. Zase navíc musím odsavat, umyvat, sterilizovat.... a právě se bojím, že ji jen z odstrikaneho MM brzo nedokrmim. Doktorka doporucila dokrmovat prave Syneo, jenže se bojím, že dokud bude mít MM tak bude odmitat. Ani z mrazaku ohrate MM nevezme (udělala jsem si zasoby), protože má změněnou chut. Moc ráda bych ji kojila (nejlepe) nebo krmila MM, co nejdéle a jen prikrmovala. Má bohužel jen 3 měsíce...

utrikocku
autor
7. lis 2021

@delphine1 na diete už jsem dele. S těmi savickami je to pravda! Mala vzala avent natural, ten je mekceny, anticolic byl desne tvrdy..

alla007
7. lis 2021

@utrikocku rozumím. Je to náročné. Asi musí z prsu více tahat. Tak se zlobí (jen nápad). Pokud se rozhodneš pro láhev a poctivě držíš dietu, nebála bych se míchání MM a UM. Při dokrmu se to miminku v bříšku smíchá taky... ALE je spousta skrytých BKM ve věcech, kde by to člověk nečekal... I blbej rohlík z jiné pekárny apod. Každopádně, pokud by si zvykla, tak by se časem mohlo využít i to zamrazene MM.

utrikocku
autor
7. lis 2021

@alla007 přesně tak, nechce tahat. Nevěděli jsme, že měla zkracenou uzdicku, tak se přes měsíc trapila a prso odmitala a teprve pár dní ma lahev a je to lepší, ale stejne si nese svoje z toho "bojkotu" a je to obtizne. Snažím se vrátit ke kojeni, ale uz asi na to nemám sílu. A s tou dietou je to pravda, je těžké ohlidat mleko v běžných potravinach, kde je člověk méně čeká... prevazne myslím, že to dobře hlídám, ale tyhle "menší" věci mi určitě utikaji. Jak se u Vás projevovala ABKM?

alla007
8. lis 2021

Časté průjmy, silné křeče a vyrážka. Ale 1. Byla starší než tvoje. Rozjelo se jí to po MMR v asi 3 letech. U dalšího jsem s tím trochu počítala. Od novorozence zelená pěnivá stolice, křeče... Ale hlavně, po vynechání BKM silná úleva.
Obě jsou už bez omezení. Dieta ale byla přísná.