Je nějaké UM s delší trvanlivostí než 2 hodiny?
Např. na Nutrilonu je napsano ze se ma spotřebovat do dvou hodin,i na Sunaru myslím,nevíte jestli je nějaké UM pro 4 měsíční mimi které vydrží déle?
Zamraž 🙂
Ne, UM má být čerstvé. Smíchat vodu a prášek zabere pár vteřin 😨
Mám ohřívač lahví, kde mám připravenou vodu, pak jen smíchám a je to. Dát "nečerstvé" mléko dítěti by se mi teda eklovalo.
@terinda to mně nevadí to připravit,spíš de o to že když někam jedem a není možnost to někde připravit tak je to na prt,teď např. letíme do Británie tak sem prave myslela že bych mu udelala mlíčko na tu cestu letadlem a vydrželo mu,nevím jak je to v letadle jestli si tam muzu vzit na palubu sunar a převařili by mi tam vodu pro prcka
ahoj, ta lhůta je kvůli množení bakterií, dcera je na UM, nehlídám úplně přesně ty dve hodiny, třeba i po třech hodinách, když mléko bylo v lednici, tak jí to dám, déle mi přijde, že už "smrdí", já ohřívám vodu v mikrovlnce a potom přidám přášek, je to rychlé,na ohřívač jsem si nezvykla, když jdeme ven, vezmu si teplou vodu do termosky a v přídadě potřeby namíchám s práškem
@dameno23 v letadle ti vodu ohřejí/převaří a jen zaděláš Sunar.
nevim, jak je mimco staré. Ale nemohlo by to mimořádně vyřešit hotové mléko v krabičce? Dela ho myslím i hami... nebo jsem videla krabice s hotovým UM
v čechách se neprodavají hotová umela mleka? my je tady v nemecku mame. Bud v krabici nebo myslím i v plastové lahvičce typu ochucených kefírů
Když byla dcera menší (teď už mi dávku mléka vypije celou), často hodně nevypila a já zkusila UM dát do lednice a dát jí ho třeba s další dávkou, ale popravdě, nikdy jsem se pak neodvážila to udělat a stejně UM radši vylila, už mi prostě tak nějak divně smrdělo, když jsem ho nechala pár hodin v lednici...
Myslím, že v letadle vám vodu ohřejí, dělají tam kafe atd...tak uvařit trochu vody by nemusel být problém...? Ale jistá si nejsem...
Běžně mám noční dávky v lednici. Po narození byla malá temperování měsíce v nemocnici a tam to fungovalo tak že v mléčné kuchyni připravili nutrilonova dávky na následujících 24hodin a na jednotlivých odděleních to pak ohrivali v mikrovlnce /ohrivacce (dle toho jaká sestra měla službu). Takže když tam je to na denním pořádku, tak jsem v tom pak pokračovala stim že předem připravují jen dávky na noc tedy maximálně na 12hodin dopředu.
Nekomplikovala bych a rozhodně neměnila značku jen proto, že vydrží dýl (a myslím, že žádné UM nevydrží hotové dlouho). Dávkovač, termoska s horkou vodou a malá bandaska se studenou. Na potřebnou teplotu připraveno za minutu. Já momentálně krmím častěji na cestách než doma. Pořád lítáme po venku a nemám náladu sledovat, jestli už uběhla doba, kdy je mlíko potřeba vyhodit. 😉
@chris_n v ČR bohužel hotová UM mléka v podstatě nejsou. Jedině od Nestle pro děti od jednoho roku. Všude ve světe je to běžné, ale v ČR ne, možná je problém vyšší cena, netuším. Navíc to mléko v krabicích je kvalitativně lepší, než to sušené práškové....
@dameno23 ahoj nejjednodušší rada porid si termosku tam ti voda vydrží tepla i 12 hodin.
@blondynka400 no to je bordel
@monikagurthova do letadla to moc dobrá rada neni
@chris_n někdy před 5 lety se v čr prodával Hipp, ale půl litru stálo kolem 90 kč, což jaksi samozřejmě nikdo nekupoval.
@veraga a budes pit horkou vodu z termosky pri kontrole odbaveni? To asi ne, nemluve o samotne termosce, viz. @chris_n . To ji radsi dat do kufru, kdyz uz s sebou 😅
@dameno23 v letadle Ti vodu ohreji, staci mit lahev jeste a v davkovaci UM. Na cestach, termoska s horkou vodou, lahev s vodou na naredeni horke, davkovac s UM a lahev. Doma konvice na vodu, ci mikrovlnka, (ohrivacka nam prisla pomala), davkovac na UM a lahev. Nam se na cesty hlavne hodne osvedcily lahve od Playtexu Drop-Ins Premium (s pytliky jako telo lahve na obsah), takze stacilo vzdy mit par pytliku a umyt jen savicku ci vice savicek.
Mliko jsme hotove nikdy neskladovali, neprihrivali, nezamrazovali, ci jine zpusoby/pokusy o skladovani. Co nevypila jsme proste vzdy vylili, a to nemela zrovna levne UM.
@dameno23 stačí mít převařenou vodu v termosce
@dannyblakely do letadla?
5ešila jsem to tak, že jsem si vždycky vyměřila, kolik vody horké a kolik studené, aby šlo mléko dobře rozpustit a bylo i připravené akorát k pití. Vodu jsem měla převařenou, studenou, Na chvilku se to dalo dát do toho polystyrénového obalu. V porodnici mi přinesly mlíko ledový, že si ho mám ohřát, na otázku - kde jako, - se mi dostalo odpovědi, že pod horkou tekoucí vodou. To ovšem nastal cirkus.....
@blondynka400 Jestli myslíte takové to mléko od Nestlé jakoby v krabičce jako fruiko, tak to je pěkně hnusné, dcera to vůbec nechtěla, když jí to babička jednou koupila a já bych to taky nevypila...fakt hnus:D

Těžko🙂. Je to ochrana proti zkazeni. Ale znám lidi, kteří si nutrilon udělali na celý den najednou do lednice a pak jen ohrivali. Osobne bych to nedělala, nepřijde mi to takový problém udělat (i v noci) čerstvý. Ale pokud namichanou davku párkrát necháte třeba 4hodiny, nic se neděje🙂