Je normální, že pětitýdenní dítě vypije tolik umělé výživy?
Ahoj,
sice je to mé druhé dítě, ale stále jsou nějaké pochybnosti a zajímají mě zkušenosti. 😅
První dcera byla už od mimina velký nejedlík a měla problém i s pitím UM. Vypila strašně málo, ale naštěstí prospívala.
Syn je pravý opak a nevím, jestli to není už moc.🤔 Ale samozřejmě hlady ho trápit nechci.😊
Syn měl v pátek 5 týdnů a dělám mu UM ze 120ml vody. Většinou si to vypije. Občas vypije méně (70 - 90). Někdy chce ale ještě přidělat a vyzunkne dalších třeba 15 - 30ml. Pije po těch 2,5 - 3,5 hodinách. Ublinkává občas a trošku.
PV 4030g a 53cm. Teď má kolem 5300g. Dle doktorky prospívá hezky a vše je v pořádku a máme tak pokračovat. Na dávky UM se neptá. Poslední týden je už výhradně na UM.
Další kontrolu máme až v koncem února. Byli jsme v pátek.
Děkuji za sdílení zkušeností. 👍
Ahoj, naprosto v pohodě 😊. Moje dcera v 5 týdnech taky takhle baštila, váhu měla v podstatě skoro stejnou 😁. Dostávala UM kdykoliv chtěla a kolik chtěla 🙂. Teď je z ní krásná dvouletá holčička velikosti čtyřleťáka 😂. Ale je naprosto zdravá. Možná má maličko větší pupík než ostatní děti, ale i tak má kalhoty na dýlku akorát 104/110 a v pase jí je musím zmenšovat aby jí nepadaly 😃. Takže furt dobrý 😁
@misha31
@pucalka1501 Děkuji holky. Mám pocit, že to mám z extrému do extrému.😄 Syn měl porodní váhu podobnou jako dcera v 6 týdnech. A dcera právě 150 - 180 ml vypila snad až v roce. 😅

Me syn pribiral kilo za mesic , prijde mi to uplne v pohode, nechala bych to na diteti. Interval je v poho