Kdy se upraví stolice po zavedení umělého mléka?
Zdravím. Potřebovala bych poradit ohledně zavedení umělého mléka.
Dcerka se narodila ve 27tt (teď by byla krátce po termínu). Od začátku byla plně krmena mateřským mlékem. Bohužel se nechtěla přisát, dlouho jsem s tím bojovala ale bohužel už prso kompletně odmítá. Takže od začátku jsem odstříkávala dobrou odsávačkou ale bohužel mi mléko začalo ve velkém mizet. Nyní už téměř nic nemám takže jsme museli přejít na UM. Má konkrétně nutrilon nenatal 1.
Na UM doteď nebyla plně, dávám jí zamražené zbytky mého mléka.
Bohužel ale po zavedení UM neměla ani jednou stolici. Naposledy ji měla 2,5 dne zpět s tím že měla průjem. Poté už nic. Dočetla jsem se že pomáhá ze začátku nekombinovat UM+MM takže ji dneska dávám pouze to umělé.
Důležité podotkout že bříško má měkké, prdy odcházejí normálně a není ani nijak víc podrážděná.
Jak dlouho mám tedy počítat že si to bříško na to zvykne a stolice půjde normálně ven? Doktoři říkají že po nasazení umělého může být i 5 dnů bez stolice pokud že je jinak v pohodě. Tak já nevím. Jsem z toho už dost nervózní🤷♀️.
Jak to bylo u vás? Po jak dlouhé době stolice přišla?
Promiňte, že se zde pripichnu. Máme stejný problém. Dnes je to třetí den bez stolice. Cura krásně, papa o sto šest a prdi taky často. Jak se to u Vás prosím vyřešilo?
@angeluska95 U nás se to vyřešilo samo po 4 dnech v moment kdy jsem přestala úplně dávat MM. Doktorka mi stejně řekla že miminka po zavedení UM mají stolici i za delší dobu. Pokud nemá viditelné bolesti tvrdé bříško, prdí a dostanečně papá, tak to přijde samo a není třeba nic řešit. Trávení se musí na tu změnu zvyknout🙂
Ahoj moje malá byla na umělém mléku od narození stolice vyla ze začátku problém furt ano spíše průjmové po třeba 3 dnech dávala jsem probiotika dr max maxik pomáhali nám masáže bříška a nebo napodobeni jízdy na kole … a nebo rektální trubička když stolice nebyla třeba 2-3 dny a ja chtěla pomoci tomu ven … ale spíše nam pomohlo změnit mléko z Beba na Hami a problém odešel sám 🥰🩷 Ale každé dítko je jiné 😇

Promiňte, že se zde pripichnu. Máme stejný problém. Dnes je to třetí den bez stolice. Cura krásně, papa o sto šest a prdi taky často. Jak se to u Vás prosím vyřešilo?