Miminko odmítá umělé mlíčko
Prosím o radu, nemáte některá zkušenost? syn (15 týdnů) je od narození na UM. Nikdy nebyl moc velký jedník a postupně jsme vystřídali skoro všechna mlíka až jsme zakotvili u Beba Optipro comfort. Celkem mu chutná, ale najednou včera odmítl pít... za den jsem do něj dostala (s brekem a stříkačkou) dvakrát 80ml. V noci pak bez problémů vypil jendou 160ml a podruhé 125ml. Jenže teď od rána stávkuje zase a dostala jsem do něj jen rán 70ml a teď stěží 50ml... Je spokojený, nepláče... doktorka mi řekla, že do něj musím dostat minimálně 600ml za každou cenu... ale jak? u stříkačky pláče tak, že to pak stejně vyzvrací... lžičku plive a s lahvičou si v puse jen hraje.... jsem z toho hotová....
Tak dneska byl o hladu 6,5hodiny a stejne si nevzal... u strikacky ale ani moc neprotestoval a jedl... brisko chudak krucelo jak se tam dostalo mlicko... a ted po trech hodinach jsem mu zkusila dat znovu najist a zase nic... tak byla strikacka s brekem a pritom v brisku mu zase krucelo o sto sest...
Z toho uz bych byla na nervy, to je dobre, ze aspon tou strikackou neco date, aby nebyl dehydrovany.
My jsme měli na začátku podobné problémy. Mám pocit, že to mléko dítěti prostě moc nechutnalo, nebylo příliš syté. Já jsem poměrně brzy, myslím že někdy kolem 3. měs. byla nucena do mléka přidávat rýžovou nemléčnou kaši bez příchuti, později s příchutěmi a přibližně od 4. měs. máme i příkrmy a vše v pohodě. Bebu jsem taky krátce zkoušela, přišla mi taková vodová, malá celý ddn pila a přitom řvala hlady, zato asi 14x denně čůrala.☹ takže jsme pak UM změnily. Ale mám známé, kterým zase Beba vyhovovala, může to být individuální.

@mku jistě a vytvoří si odpor k jídlu na pár let.. nechce, tak nechce. Pokud to nebude trvat příliš dlouho a nebude ztrácetna váze, nechala bych ho, at papá jak mu vyhovuje