Nutriton. Jak jste to miminkům podávaly?

nanyh
9. čer 2020

Ahoj holky. Mám 14ti denní holčičku, která má hrozný reflux. Dnes jsem s ní byla u pediatra a za týden nám zhubla 60g. Musela jsem koupit nutriton. Máte některá s tím zkušenosti? Jak jste to miminkům podávaly? Malou plně kojím a neodstříkávám. Děkuji 🍀

elsy3
9. čer 2020

@nanyh Ahojky, já jsem malé dávala chvíli Nutriton, zahušťovala jsem tím UM, taky hodně blinkala :/ ale měla něm šílené zácpy, několik dní se nemohla vyprázdnit a plakala. Doktorka říkala, že je to častý vedlejší efekt. Dítě přestane zvracet, ale i kakat. Přešly jsme pak na sirup Gastrotuss na doporučení doktorky, ale žádný efekt. Trochu pomohla změna UM a čas, až dozrál trávicí systém. Neporadím jak s dávkováním v případě kojení, já dávala jednu malou odměrku do cca 100ml mléka. Přeju hodně štěstí a sil, je to náročné, ale přejde to 🙂🍀

nanyh
autor
9. čer 2020

@elsy3 U nás by to bylo relativně ok, kdyby neuvedla na váze no. Hlady mi neřve, je to spokojené spící mimi. A právě jsem o tý zácpě četla a moc se mi to nelíbí 😒 Sehnala jsem si i klínový polštář a zkusím jí častěji krmit. Malá hodně chrní a nechávám to právě volně na ní🤷🏼‍♀️

balogis
9. čer 2020

Nám pomohl gastrotuss baby ale nam malý jen sem tam zvracel ale třeba až hodinu po jídle ale nehubl, užívali sme ho asi dva týdny a už se to zlepšilo tak,že už ani ten mít nemusí.

elsy3
9. čer 2020

@nanyh Chápu :( dcera byla nedonošená, tak nás taky hodně hlídali. Naštěstí neměla až tak velký reflux, ale i tak jsem desetkrát denně převlékala, všude látkové pleny.. určitě zkus ten Nutriton, případně pak ten Gastrotuss.

marketanova
11. čer 2020

Dobrý den, já jsem ho nikdy pro naše mimi neměla, ale musím říct, že jsem začala vitamíny podávat v pozdějším věku, kdy jsem nakupovala probiotika a další vitamíny.

lovemusicsun
12. čer 2020

Ahoj, mě druhá dcera sice nehubla, ale ani moc nepřibírala. Také hodně ublinkávala, tak mi byl doporučený Nutriton. Zároveň ale trpěla hodně na koliky, tak jsem se ho rozhodla nedávat. Jednak kvůli tomu a jednak když je dítě kojené, tak je ten Nutriton nepraktický. Odsávat a krmit flaškou jsem nechtěla, to by pro mě byl pomalý konec kojení. A v 7mi týdnech mi sama od sebe začala skokově přibírat i o 250g za týden.
Pokud to nechceš nechat úplně jen tak, tak si zkus pořídit kojeneckou váhu a vážit před kojením a po, uvidíš kolik vypije a jak během dne/týdne přibírá nebo nepřibírá. Mě to u první dcery docela uklidňovalo, když jsem věděla, kolik váží ještě před tím než jsem šla k doktorce.
Navíc kojené děti přibírají skokově, málokdy se vejdou do tabulek, tak doktorky občas zbytečně plaší. Hubnutí je blbý, to určitě, ale zkus ještě nestresovat.

anakolut
12. čer 2020

Zkuste ten Gatsrotuss, ten se dávkuje stříkačkou, tak se nemusí rozmíchávat jako Nutriton, taky jsme ho měli. Zácpu neměl.

nanyh
autor
12. čer 2020

@lovemusicsun
@anakolut Holky děkuji. Stačil pořídit klínový polštář. Dnes jsem byla s malou na převážení a přibrala 🍀

anakolut
12. čer 2020

@nanyh 🙂