Sedí / nesedí UM?

17. kvě 2024

Ahoj, mám měsíčního chlapečka.. zezačátku jsme měli Kendamil 1 , ale měl šílené průjmy a křeče..
Pak na doporučení lékaře Bebu Comfort, po tom měl zase strašnou zácpu, kadil co 3-4 dny bobky jak z modelíny, opět křeče - kolika jak blázen.
Tak na další doporučení lékaře zkoušíme již 10 dní Kendamil comfort (dříve Anti colic), kaká každý den, řidší světle zelenou stolici (za doktora OK) , ale málo přibírá. Dle Dr. Je to nejspíš tím, jak celé dny prořve (spálí dost energie).
Trošku ublinkává, jakoby se mu vrací neustále něco do krku.. není mu to přijemné a do toho ta kolika. Šílenost.
A tak přemýšlím jestli mu UM sedne ? Jsem ale ráda alespoň, že se sám vykadí.
Zvažovala jsem ještě vyzkoušet Kendamil kozí .. máte zkušenosti??

orangutan123
18. kvě 2024

Zvážila bych reflux. Klidně i tichý...malej nezvracel ze začátku vůbec a má ho, skrz jiné problémy se na to přišlo když se mu tam kamerkou dívali na ORL, měl už chudák podrážděný jícen od toho jak se mu vracely žaludeční štávy ( na první pohled to nebylo znát, možná i skrz ty jeho další problémy co měl/má)

autor
18. kvě 2024

@orangutan123 ano , to si myslím, že má.. doktor říkal, dávat menší dávky častěji, ale stává se, že někdy usne těsně před krmením po 2 h a natáhne si to na 3-4 hoďky… co vám pomohlo? Mám zkusit kozí mléko Kendamil, pro lepší trávení?

orangutan123
18. kvě 2024

My máme Bebu AR+ dostal malý omeprazol na ORL, v červnu tam jdeme znovu na kontrolu, tak uvidíme jestli se to aspoň trošku zlepšilo a když vidím že ho to zase trápí tak mu dávám trošku gastrotussu na večer....jinak pokud vážně hodně, hooodně pláče tak bych fakt pátrala po příčině. Jestli má ten reflux tak ho Možná právě pálí i žáha a jícen, ale to je všechno střílení od boku, určitě zkonzultovat i s doktorama.