Tipy na dávkování Nutrilon HA pro sedminedělní miminko
Ahoj)
Bohužel musila jsem ukončit kojení, nebo neměla už žádné mléko a bylo to špatně. Tak jsme přišli na UM Nutrilon HA ( to nam doporučila doktorka nebo tatínek ma alergii).
Syn ma 7 týdnu, dávám 7x - 100 ml každy 3h ( před tím to střídala s kojením). Ale přídě me ze je chladný jen tak tak vyderzi 3h a skončí všechno tim ze začne rvát, na zacatku myslela ze je to bříško, ale nepřijde me ze po 15 minutách řvaní když dam lahvičku tak bříško přestane, tak myslím je to chlad. Ale v 7 týdnech ma 700 ml denně ( váha před týdnem byla 4500 ). Kdyz dam 120 me přídě ze to je hodně pro takové malé miminko…
Kolik vy dáváte UM?
Ještě k tomu všemu máme furt problémy se spánkem spí 40 minut a všechno… v noci je to lepší spí po 4h.
A ještě jak jsem přišla na UM ma problém se stolice… už jsem jedn krát použila glicerinovy čípek, ale nechci to furt používat… prdiky ma, ale stolice ne… furt dělám masáže a dávám na bříško…. Muže byt taky nějaký rady?
Co s tím dělat? Jsem úplně mimo s toho a nemám už síly … doktorka na všechno říká ze je to vpohode a nemá žádný rady …
Môj pil okolo 100ml niekedy menej niekedy viac ale priblizne to vychádzalo na 100. Co sa tyka stolice tak po Bebe nemal, z Nutrilonu mal hnačky a ešte sme mali par ďalších kým sme našli Hipp ktorý mu sadol a mal ho potom až takmer do 3rokov... Určite by som to prekonzultovala s pediatrou a ked tak skúsit zmeniť UM ak sa to nezlepší ale tiez nie je vhodné často meniť.
@merunka2024 možná bych změnila UM..ale jinak je to hrozně individuální. Můj malej teď v 5 měsících pije 120ml po 3 hodinách a na noc a v noci 150. A někdy nedopije ani tu 120 a dá si max 60ml. Jinak spinkání po 40 minutách je ještě krása.
Můj první syn nespal dýl jak 10 minut..nejdýl mi spával vždycky u prsa 😂
@gats no jediné co jsem měnila s obyčejného Nutrilon na Nutrilon HA nebo to nam doporučila doktorka, ale ten obyčejný Nutrilon už dávám cca mesic ale střídala jsem půl na půl s kojenim, a ted už 2 den dávám ten Nutrilon HA.
@gdpr no pravé měnit to mléko hodně krát není moc dobre… ale ja ten Nutrilon kdyz dávala půl na půl s kojenim žádný problém se stolice nebyl, 4 dni jak jsem přestala kojit a dávám jen UM, první den bylo všechno Ok, a dal žádná stolice… napsala jsem doktorce, uvidím co me odpoví, ale my máme takový který roka ze všechno je Ok🫠🫠🫠
@orangutan123 no to na zacatku bylo hrozné a spal taky 10-15 minut, furt jeho jsem měla u prsa, ale to trosku zlepšilo kdyz začala dávat UM, ze neměla hodně svého mléka, ale stejně jen 30-40 minut a všechno, jako doktorka na to řekla ze to je v poradku a jsou takový děti který nespí.. ale vůbec nechápu jak muže takové malé miminko nespat 2h vkuse, tak pak aj vidím ze je unavený a nic je-li nechce…
Kvůli UM, ted 2 den dávám ten Nutrilon HA, místo obyčejného Nutrilon, je to taky změna, tak uvidím muže byt to zlepší… ale kdyz dávala obyčejný Nutrilon a své mléko se stolice bylo všechno Ok, a žádná alergie na to mléko..

@merunka2024 V sedmi týdnech mi syn jedl 7x 165 ml mléka, občas nedopil. Měl v té době cca 5,5 kg. Říká se, že by mělo být 150-180 ml na každý kg váhy, ale samozřejmě je to u každého dítěte jinak.
Zkusili jste jiné mléko?