Umělá výživa. Poradíte, prosím?

michaelastankusova
17. srp 2023

Zdravím,
potřebovala bych poradit...
Mám doma 8mi týdenního chlapečka, kterého krmím Nutrilonem AR. Zvracel mi, když jsem kojila, když dostával Sunar nebo Sunar AR. U Nitrilonu AR je to mnohem lepší, stane se, že něco málo ublinkne, ale rozdíl je viditelný 🙂.
Teď ale řeším, jak začít přecházet z Nitrilonu AR na normální Nutrilon. Četla jsem, že bych je měla nebo mohla míchat a postupně ubírat Nutrilon AR, až dojdu jen na obyčejný Nutrilon. Ale pak mi bylo řečeno, že je to hloupost a že mám střídat dávky. Jednou udělat Nutrilon AR, pak dát obyčejný Nutrilon, pak zase třeba 2x Nutrilon AR, atd... Jenže si nejsem jistá, kterou variantu zvolit.
Může mi někdo, prosím, poradit? Děkuji 🙂🙂🙂

daisy95
17. srp 2023

Ty jo.. to je zajimavy 🤔 nam bylo u umelyho mlika receny ze mame mezi zmenou znacky/druhu cekat 4 tydny a ze se nemaji davat dve umele mlika dohromady.. ze rychla zmena muze jeste vic zvraceni a zacpu zhorsit 😥

michaela666
17. srp 2023

@daisy95 Asi jak který doktor 🤔 Kamarádka střídá HiPP a Bebu podle toho na co má zrovna peníze a doktorka jí to posvětila, že je to vlastně jedno.
Já mám od naší dětské stejné info jako ty.

pampeliska1313
17. srp 2023

Já teda nestridala. Čekalo se cca tři týdny a buď ho to ucpalo, tak jsem použila rourku, nebo zvracel do oblouku/měl průjem. Normální Nutrilon byl peklo, ale dostávali jsme na recept nejakej hypoalergenni a bylo blaho.) a nestridala bych. Myslím ze v brise to musí udělat paseku.

emillyhk
17. srp 2023

@michaelastankusova Pokud Nutrilon AR vyhovuje a dítě nemá zácpu, tak bych ještě chvíli vydržela a dávala ten, ať si zažívání chvilku oddechne (ale chápu, že to leze do peněz). Syn byl prakticky od porodnice na Nutrilonu, ale taky dost ublinkával. Takže my jsme míchali normální Nutrilon a Nutrilon AR, ze začátku v poměru ¾ AR, ¼ normální. A po čase (třeba po dvou týdnech) jsem jednu odměrku AR nahradila normálním. Pokud to bylo aspoň týden v pohodě, zase jsem další odměrku AR nahradila normálním. Aby ten přechod byl takový pozvolný. Snad je to srozumitelné...

emillyhk
17. srp 2023

@michaela666 Pokud dítě nemá problém, tak střídání nevadí. Ale pokud je problém, ať už zvracení, zácpa, cokoli, tak pokud se UM často střídá, tak v podstatě nelze vysledovat příčinu ani zjistit, jestli opravdu dělá paseku i nově nasazené UM nebo jsou to do zvuky problémů s předchozím UM.

sorboni30
17. srp 2023

@michaelastankusova synové mi po nutrilonu blinkali tak mi doporučila dr.Nutriton. Obsahuje vlákninu že svatojánského chleba. Tím jsem zahušťovala Nutrilon a kluci neblinkali. Jen ale měli problémy se zácpou. Tu jsem zase řešila s heřmánkovým čajem. Trošku běh na dlouhou trať.. nakonec jsem jim dala po roce Sunar a byl klid. 👍 Dcera předčasně narozená měla HiPP combiotic HA2. Je to na citlivé bříška.. Sedělo nám to do roku. Pak jsem přešla taky na Sunar a je pohoda

mama_mila
17. srp 2023

U nás se taky blinkani zlepšilo (máme teda Sunar AR), ale zatím mléko neměním, akorát jsme v půlroce přešli na pokračovací 2, syn je na UM od narození a teď má 8 měsíců. Říkám si, že nejpozději v roce no, protože 3 už není 😀

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@daisy95 pokud jde o stejnou značku, což je u nás Nutrilon, tak střídání nevadí. Aspoň mi to říkala paní doktorka 🙂

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@michaela666 Tak to já bych se bála, střídat dva výrobce. Aspoň jde vidět, jak se doktoři rozcházejí v názorech.

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@pampeliska1313 Malý se mi včera hned poblil, když dostal obyčejný Nutrilon. Takže teď se rozmýšlím, jestli koupit Nutriton a dávat ho do Nutrilonu nebo pokračovat v Nutrilonu AR.

pampeliska1313
18. srp 2023

@michaelastankusova a zvraci do oblouku nebo jen ublinkava?

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@pampeliska1313 Ted už jen ublinkává.

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@pampeliska1313 Ale z toho obyčejného Nutrilonu se poblil, pak usl, za 4 hodiny se probudil a hned se zase poblil. Tak jsem mu dala Nutrilon AR a bylo lépe.

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@mama_mila Tak u nás Sunar AR vůbec nepomohl. Dávala jsem ho, jako první a to jsme skončili v nemocnici ☹️

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@emillyhk Malý sice nemá zácpu, ale dávám mu každý večer probiotika a pije heřmánkový čaj, ale i tak se při kakání dost trápí. Když tlačí, celý zrudne a stejně má tvrdou stolici. A když tlačí hodně, tak se celý poblinká ☹️. Už nevím, co mu dávat, aby mu to sedělo jak kvůli blinkání, tak kvůli kakání. Strašně mě trápí, že on se musí tolik trápit ☹️. Samozřejmě chápu, jak jste míchala Nutrilon AR a Nutrilon. Už jsem o tom četla na internetu, dělá to takto dost maminek, jenže doktorka mi řekla, že takhle určitě ne. Že mu mám střídat ty dávky, což mi přišlo trochu jako hloupost. Když mi občas ublinkne i z AR, je zcela jasné, že z obyčejného Nutrilonu, se poblije úplně. Teď ještě přemýšlím, že když mám doma otevřený normální Nutrilon, koupím Nutriton, aby jsme ho spotřebovali. O peníze vůbec nejde, když se jedná o malého, je nám zcela fuk, kolik co stojí 🙂

emillyhk
18. srp 2023

@michaelastankusova To střídání dávek se mi zdá úplně mimo 🤷‍♀️ Syn taky ublinkával i po tom AR, ale bylo to už "přijatelné množství". Ono malé ublibknutí jako takové nevadí, jen je s tím prostě víc práce. Pro mě bylo přijatelnější ublinkávání než zácpa, proto jsme AR míchali s normálním. Kdyby měl jenom AR, tak se nevykaká.

michaelastankusova
autor
18. srp 2023

@emillyhk Já dávám malému k tomu AR probiotika a heřmánkový čaj, ale stejně má tvrdou stolici a fakt se dost trápí, než to vytlačí. Proto se obávám, aby ho Nutriton ještě více neucpal. Asi zkusím to míchání těch mlíček... Fakt nevím, jak se rozhodnout, aby to bylo pro malého nejlepší.

emillyhk
18. srp 2023

@michaelastankusova Rozhodnout se samozřejmě musíš sama. Ale než koupíš ten Nutriton, zkusila bych týden míchat normální a AR. Oboje už máš doma, sama jsi četla, že to tak dělá hodně maminek. Probiotika jsou fajn, ale nějakou dobu trvá, než se projeví účinek.
Ještě k tomu ublinkávání - syn mi ublinkával ještě v osmi měsících, takže ani zavedení příkrmů nepomohlo. Řešili jsme to samozřejmě s pediatrem, ale prý se mírný reflux u dětí do roka víceméně neřeší, že z toho většina dětí vyroste. Ale sledoval nás, kdyby syn neprospíval nebo se to zhoršovalo, poslal by nás samozřejmě na další vyšetření i dřív.
Držím palce, ať to nějak vychytáte a už je líp 😊