Zase měnit umělé mlíčko?
Ahoj holky, mám tříměsíčního syna..cca 3 týdny byl kojený, ale pak že zdrav.duvodu jsme přešli na UM. Jako první jsme měli Bebu Comfort, trpěli jsme na prdíky a po 3-4 týdnech začal mít zacpu. Mudr doporučila Nutrilon Comfort (už jen ta vůně a chuť mě odradila), prcek vypil 2 dávky pak přišla stolička ve formě zelené pěny a další dávku jsem do něj nedostala. Tak jsme zkusili sunar Prémium 1 ten jsme měli do pondělí..začal po něm blinkat a zácpa přišla taky..☹ Na radu lékárnice jsme koupili Sunar Prémium HA 1+, přestal blinkat, prdí a kakaní měl tmavší, ale jen zatlačil a hotovo 🙂. Problém je, že Mudr říkala, že kdyby zase začalo bolení tak máme vyměnit značku..jenže jakou? Máte někdo s tímhle zkušenosti? Případně kdyby jste měnili značku šli byste do HA, Comfort či do klasického mlíčka? Děkuji za rady a tipy 🙂
@nafuka ja se porad snazim, jeste jsem kojeni uplne neodpiskala. Snazim se odsavat, ale rucni odsavackou to moc nejde, ale i ten trosek ji tedy aspoň jednou denne do flasky dam... mala zacala kojeni totalne bojkotovat, kojim pres kloboucky, zkousela jsem to i bez, ale proste si usmyslela, ze z lahve se mlicko pije lepe, takze kojeni odmita, řve jak blazen, odstrkuje se, proste prso absolutne odmita a zacalo se mi diky tomu ztracet mliko, proto davam UM.
Jinak snad to nezakriknu, od rana je to opet vesela holčička, spadl mi kamen ze srdce, vtatila jsem se tedy ke klasickému hippu a zmena je obrovska, uz se nekrouti jakoby mela krece, nevraci se ji to neustale do pusinky, tak doufám ze to mlicko vyhovuje a bude po něm spokojena pořád 😇
Každopádně pristi tyden jdeme na 2mesicni kontr.k detske, tak ji to radeji reknu, snad jsem tim male nijak neublizila! 😖
U takhle malých dětí je do 37,5 normální teplota 🙂 neboj, ublížit jí to nemohlo, jen jí to nesedělo, tak snad už to bude dobrý 🙂. Držím palce!
No tohle na obě a sálo to jak blázen, sestry říkaly že stojí asi 3500kč..Byla bombastická.. ale furt doufám že jestli budeme mít druhé tak vše půjde "přirozeně"..
@lenatu mně to nemusíš povídat.. já dostala zánět do obou prsou, to samý co ty, přijela jsem na pohotovost a doktor se zhrozil.. okamžitě atb plus medocriptine na zástavu laktace.. zavinily mi to sestry v porodnici, rodila jsem císařem a ty husy mi malou přinesly na přisátí až po cca 20 hodinách, po dvou dnech jsem se za nima dobelhala, že chci půjčit odsávačku, že mne bolí prsa a ony na mně "stejně nic neodsajete, jste po císaři".. jooo, najednou 120 z každého prsu.. přinesla jsem to na sesternu a ony "jeeeziš vy máte tolik mlíka".. no ne, asi jsem to nalila z flašky od kolegyně vedle... bylo mi do breku, malá nechtěla pít ode mně, protože jí to neteklo díky zatvrdlinám tak jak chtěla, nikdo mi tam pořádně nepomohl.. doma jsem byla jak chodící mrtvola, zavolala jsem si laktační, ale to už bylo pozdě, díky rozkousaným bradavkám se mi rozjely kvasinky, které malá chytla až do střev a skončily jsme v nemocnici.. řekla jsem si a dost, nebudu se stresovat a brečet kvůli kojení.. dali jsme UM, prášky na zástavu zabraly a byl klid.. ano, mrzí mně, že nemůžu kojit, ale za ty nervy to nestojí.. nejlepší jsou ty matky, které mně málem za to ukamenovaly 👍
@beat_coufalova po tom nikomu nic není,já jsem pro kojení,ale žádná fanatička.
@nafuka nápodobně, já jsem se snažila vydržet, ale co je moc, to je příliš...😖
Kolik um ma vypit 4mesicni miminko

@nafuka no já jestli budeme mít druhý se na klobouček už ukecat nedám.. 🙂