icon

10měsíční syn se začal strašně vztekat. Čím to může být?

katkakotrikova
15. pro 2019

Ahojky..Mám dotaz ohledně syna 10měsíců.
Od porodnice do 5 měsíce spal celou noc,i 11 hodin.Potom se to nějak zvrátilo a začal se v noci budit na kojení.To mi nijak nevadilo,ale cca měsíc zpět se budí co hodinu a půl,tak mu dám cucnout buď čaje a nebo nakojím.Ale jde mi spíš o to,že pravidelně,kolem 3 ráno už nechce zabrat a spustí neskutečný vyrvál,vzteká se a ječí jak na lesy.Někdy si ho vezmu k sobě do postele,nakojím ho a když mu chci dát dudlík řve jako by ho vraždili 😔 a to třeba hodinu i dýl.Bez dudlíku neusne a chlap je ráno jak po párty,protože je nevyspalí a já už jsem z toho tak unavená a nevyspalá,že s ním jdu dopol.lehnout.Moc děkuji

katkakotrikova
autor
15. pro 2019

A to u toho vztekání začně škrábat a štípat.

gingerbread
15. pro 2019

@katkakotrikova Ahoj,asi neporadím,leda to,že to nejspíš je jen období...jelikož něco takového měla moje holčička,ale driv kolem asi 8 mesice...od 4 od rána řev a takhle to bylo hezkých pár dní.. musela jsem s ní třeba vstát a nechat ji hrát si v ohradce,to občas zabralo a pak chtěla za třeba 3 hodiny mlíko a zase spát.. byla jsem už s nervama v háji z nevyspani...nevím jestli to byly zuby,nebo sny nebo co,ale po pár týdnech to zmizelo a budila se až kolem 6...teď spinká v 11 měsících krásne,tak snad to zůstane tak a u vás toto období brzo přejde! Přeji pevné nervy

katkakotrikova
autor
15. pro 2019

@gingerbread právě,že nervy už ztrácím 🤣 až si někdy na něj příjdu zlá..Ne,že bych ho placla,nebo tak,ale i zvýším hlas,protože zuby to určo nejsou.Spíš mě děsí,že to je ve stejnou hodinu cca.Vyšťavená jsem pekelně 😏

gingerbread
15. pro 2019

@katkakotrikova no ja tenktat tsly uvysila hlas a pak brecela,ze jsem hrozna matla ze jsem zla,kdyz ona za to nemuze...myslim,ze se tohle (i ppdle mych kamaradek) stane vetsine maminek 🙂 nejsme roboti...ale chapu,ze jste z toho pak spatna...přesně moje malá taky ve stejný čas každou noc...ono zuby to můžou být jelikož moje malá ted přes 2 mesice měla sem zam záchvaty place a slintala a rucicky v puse a až teď ji vyrostly další 3 zuby během 2 dnů...tak třeba je to bolí jak se v dásni připravují. Každopádně to přejde,holt musíme vydržet,nic jiného nám nezbývá🙂 a ono pak zase přijde vztekani kvůli něčemu jinému,u nás řev jakmile nenecham dělat co chce nebo ji seberu nevhodnou hračku atd :D

dmiska
16. pro 2019

1. Jak víte, že to nejsou zuby?
2. To, že řve nahlas nemusí nutně znamenat, že se vzteká. Může to být taky strach, bolest, zpracovani zazitku.. A tím škrábáním atd. může ventilovat bolest, třeba právě při růstu zubů. Je to víc pravděpodobné, než že to dělá schválně...