icon

Ako vyčistiť sfarbené biele čižmy?

cta
17. bře 2013

Ahojte babenky, potrebujem poradiť. Sestra mi pred rokom kupila krásne biele čižmičky z dvoma zipsami. Čižmy som nosila tuto zimu skoro stále ale mám taký problém všimla som si, že začali neviem ako to povedať aby ste pochopili... Mame červene auto a keď vystupujem je jasne, že ich ošuchnem o okraj auta no a ta farba z auta zostáva na čižmach. Neviem ako to vyčistiť tak aby som nepoškodila čižmy a ta farba zmizla je to dosť nepekne a vidieť to hlavne zozadu a dosť mi to vadi. Navyše teraz začal aj bočny zips pušťať taku šedú nepeknu farbu takže zozadu sú sčervenene a z boku zošednute. Nemáte nejaké triky - tipy? Skúšala som to vyčistiť cifom, aj vodou, jarou ale nejde to....Ďakujem

lucyvivien
17. bře 2013

ešte by som skusila odlakovač, ale neviem, či by sa tím nepoškodila aj biela farba , skus opatrne, na malom kusku, možno to pojde 🙂

cta
autor
17. bře 2013

@lucyvivien vidiš to ma nenapadlo hádam to prežiju ďakujem

lucyvivien
17. bře 2013

daj vediet ,ako to dopadlo 😉

viperka
17. bře 2013

teď jsem na mateřské, ale před tím jsem pracovala v prádelně čistírně, pokud jsi tedy nejsi jistá čím to odstranit a nechceš kalhoty poškodit, odnes je do čistírny a řekni jaký máš problém 🙂 a uvidíš sice zaplatíš ale je lepší než pokoušet štěstí....tam by si měli poradit mají na to speciální detašovací stůl, nebo to hodí do chlorové lázně 🙂. Důležité je taky podívat se na etiketu zdali se ten oděv vůbec může čistit a jak poznáš to podle těch symbolů. Trojuhelník nebo v kolečku ch....
Z vlastní zkušenosti když doma něco takhle se stane používám odbarvovač, vyperu to v pračce s odbarvovačem a hotovo. TAké se v práci používal Savo-Perex. Nezkoušej obyč savo nebo dokonce prim či podobně - zešedlo by ti to. Je velmi důležité vědět, ale jestli se ty kalhoty dají tímto způsobem čistit podle těch značek na cedulce 🙂
🙂

lucyvivien
18. bře 2013

@viperka ona má zafarbené kozačky, ne kalhoty 😉

viperka
18. bře 2013

Holky ta slovenština mě zničí a já jsem jí chtěla pomoct 🙂))

cta
autor
20. bře 2013

@viperka to je vpohodke stane sa ja tiež niekedy neviem čo je preklad z češtiny do slovenčiny 😉

viperka
20. bře 2013

A co ty botky? Jak to dopadlo?