Bílé plomby do předních zubů. Platí se?
Ahojky po porodu mě čeká návštěva zubaře,mezizubní kaz ☹ a v předních zubech a bylo mi řečeno, že se to platí, já si vždycky myslela že do předních jsou bílé plomby zadarmo, kdo by si tam taky dal amalgan, že jo 😅 . Nevíte jak to je?
Tak to mam radost 😠 ,mam to mezi jednickama i dvojkama takze to klidne muze byt 5000, a kdyz jsem na to uz pred sedmi lety upozornovala puvodniho zubare a pak jeste o par let pozdeji jineho tak mi rikali ze je to dobry( ze predu to neni vubec videt), ted jsem u noveho ten je peclivej, tak mi to konecne spravi, no doufam ze nebudu vypadat jak skret z pana prstenu, na zuby jsem dost hakliva a kor na predni.
baju, dřív se to určitě neplatilo, ale teď nevím. Spíš bych řekla, že jo. No, zkus zavolat do ambulance a zeptat se, ať se na to můžeš připravit. Já bych si tam amalgán nenechala dát ani, kdybych to platila. Dala jsem si bílé plomby i do stoliček.
tak jasně že bych si nedala amalgan do předních 🙂, ale do zadních jsem si dala,ale ten placenej je pevnejsi a odolnejsi ani neni tak tmavej,
Tak jsem našla tohle...no mám radost 😒 :
Diskutované téma v ordinacích i mezi lidmi jsou platby za plomby. Zdravotní pojišťovnou je pro dospělého pacienta hrazena amalgámová (stříbrná, černá) výplň průměrné kvality na stoličky a nepříliš kvalitní bílá plomba na přední zuby.
Za nadstandard je považována kvalitní amalgámová výplň na stoličky a kvalitní bílá výplň (fotokompozitní materiál, výplň tuhnoucí po osvícení modrým světlem), a to jak na přední zuby, tak i na stoličky.
Zrovna v týdnu jsem u zubaře dala 1000kč za bílou blombu mezi jedničku a dvojku, byla jsem dost v šoku....
prave dnes je v idnes tema za ake plomby sa v cechach plati.
pozrite si. u nas su niektore tiez na poistovnu, ale doplaca sa za ne. vsetko zalezi aj od zubara....
já mám na předních jedničkách taky bílou plombu a platila jsem si jí,platila jsem 1500 😠 je to dost,ale za hezké zuby mi to stojí
Asi každý zubař má jiné ceny, já pravidelně dávám za bílou plombu 700 Kč, už asi 3 roky 😅
Já posledně platila 540,- za bílou na stoličku. Ale jinou už bych si nenechala dát, ty bílý jsou tak pohodlný 😉 (- hlavně pak člověk může hned jíst). Co vím, tak je cena různá podle počtu plošek, který ten zubař potřebuje. Takže to tu tisícovku klidně stát může.
A fakt to nejde poznat? No po udelání asi ne,ale co treba za rok, jakoby v tom prechodu, neudelá se tam treba carka(jako kdyz mate prasklej talir), Ja teda nekourim,kafe, cerny caj ani cerveny vino nepiju, takze snad ty nejhorsi zabarvovace nekonzumuju,ale presto mam strach z toho ze to pak bude videt
já to mám ještě horší...musím si koupit asi 3 nebo 4 kvalitní bílé plomby... 😒 😖
Obnovuju 🙂 🙂
Holky,čeká mě po těhotenství zaplombování 4 kazů,3 jsou ve stoličkách a jeden v předním zubu.Můj zubař má s mojí pojišťovnou smlouvu.
Jak je o nyní s doplácením za bílé výplně a kvalitní amalgámové výplně?Netuším,kolik peněz si mám nachystat,ale už teď se toho bojím 😝 ,posledně jsem byla tak vystresovaná,že jsem se zapomněla zeptat.
A co se týče znecitlivující injekce před vrtáním,kolik stojí ta?
myslím že injekce tak do 300kč a bílé plomby se platí, já platila nejmín asi 800kč ale za stoličku, kde bylo víc plošek tak i 2tis.

Baju myslím, že v dnešní době už se za bílé plomby platí vždycky, ať se dávají kamkoliv 😒