icon

Chci si dodělat školu, ale mám rodinu. Kde vzít čas?

violagrunge
8. únor 2015

Ahoj,chci se zeptat hlavně těch co mají zkušenosti.Z vlastní blbosti jsem nedodělala školu pak jsem otěhotněla.Teď mám ale výčitky že jsem toho nechala 😒 .Chtěla bych si jí udělat jenže nevím kde na to mám vzít čas.Jak by jste to udělali vy na mém místě?

bunny123
8. únor 2015

Predpokladam, ze se jedna o SS? Tak to urcite dodelat, pokud nechces do duchodu zametat chodniky. A jak? Domluvit si s vedenim individualni plan, ucit se po vecerech a do skoly chodit pouze psat testy a na prezkouseni. Bude to rehole, jsi ve veku, kdy se budes chtit bavit, ale to kousnuti na par let ti za to stoji. Hlavne na nic necekej. Jak se rika, budoucnost ti podekuje pozdeji.

nonnni
8. únor 2015

@violagrunge zapojit otce ditete, pozadat o pomoc rodinu i zname, ve skole pozadat o individualni plan, jak pise
@bunny123 a ucit se, az se ti bude z usi kourit.

kamila297
8. únor 2015

Chcete dodělat školu, ale vymlouváte se na čas. Co tedy vlastně chcete?

violagrunge
autor
8. únor 2015

Ano,chci dodělat školu bohužel nenajdu hlídání pro mé půlroční dítě na to abych někde seděla 8 hodin
@kamila297 právě pro to jsem se ptala (zkušených) jak to dělali oni!!!

anushka111
9. únor 2015

tak osobní zkušenost nemám, ale kamarádka právě studuje sš, - bez dítěte, ale za to s dost náročnou prací, takže do školy moc chodit nemůže. Zvolila si dálkovou formu, Do školy jde tak cca jednou za 3 týdny na víkend (ale často tam ani nejde), a pak skládá na konci každého pololetí zkoušky. Studuje gympl a tím že je to dálkově, tak to mají na 5 let. Je to státní škola, pokud vím, tak nic neplatí.
Jinak kamarádka je chytrá, ale na učení neskutečně kašle, učí se tak jednu až dvě noci před zkouškou, někdy dokonce jen ráno před zkouškou a mívá od jedniček po čtyřky - většinou teda dvojky a trojky. U těch dálkových škol není moc na výběr, bývají to především gymply a ekonomky (o dálkových technických sš nic nevím). Takže co se týče hlídání potřebovala bys ho akorát na ty pololetní zkoušky, tj. tak 4 dopoledne.

kmotra87
9. únor 2015

Mám zkušenost od své kamarádky. Ta plánovaně otěhotněla bez dodělané SŠ. Když bylo její dceři asi půl roku, začala studovat dálkově na výuční list a později i na nástavbu. Chodila tam asi 1x za 14 dní, ale občas tam nešla. Bylo to sice náročnější a bohužel se to i částečně podepsalo na její dceři. Když se ona musela učit a její partner nebyl doma, tak posadila dceru k PC, tím pádem její dcera špatně mluví. Takže doporučuji si dát na toto pozor, ale školu si určitě dodělej, zkus se i zeptat jestli by ti neuznaly třeba tvé předchozí ročníky, abys třeba rovnou mohla jít do druháku apod.

pajusek
9. únor 2015

Nevím jak to doma máš zda máš někoho kdo by ti pomohl ale taky jsem otěhotněla na střední a školu nedodělala protože jsem porodila předčasně byla jsem s prckama dva měsíce v nemocnici a potom jak jsem přišla domu jsem ve škole si zařídila individuální plán a dodělala jsem to snima bylo to náročné ale dalo se to zvládnout! 🙂