icon

Co to je za hmyz?

jirinakuk
19. srp 2020

Prosím nevíte co to je za hmyzáka? Je možné, aby mě poštípal🤔 Foto je zvětšeno je necelý centimetr veliký.

Co to je za hmyz?Co to je za hmyz?Co to je za hmyz?
uzivatelkapetra
19. srp 2020

Není to hovado neboli ovád bzučivý?

alexandra1625
19. srp 2020

Vypadá to ako ovad. Stavba tela aj veľkosť by sedela.

jirinakuk
autor
19. srp 2020

@alexandra1625
@uzivatelkapetra holky hovado poznám. Je větší a podobný mouše.
Mám na těle asi čtyřicet ďobanců v řádu pár dní. A vše co se kolem hne tak ho obviňuji 😂 Je divné, že mám kousance hlavně pod oblečením a žádnou blechu jsem neviděla😁

cherie24
19. srp 2020

@jirinakuk není to zákeřnice domácí? Takto z fotky se to blbě poznává, ale vypadá to tak. A ano celkem bodat umí

cysticka
19. srp 2020

V tomhle stavu tezko rict 😀 ale mohl by to byt Rus domaci

jirinakuk
autor
19. srp 2020

@cherie24 podoba tam je, ale píšou 15-19mm a tohle má asi 7mm

jirinakuk
autor
19. srp 2020

@cysticka rus to taky není ten je větší a není tomu vůbec podobný

sigyn
20. srp 2020
lida9
21. srp 2020

podle popisu pupinku mas je hlavne pod oblecenim? napr. v miste gumy a jsou opravdu svedive? pokud ano je uprostred temer neznatelna cervena tecka? tak to jsou ze zahrady zvenku tzv. sametky, ted v srpnu je jejich obdobi... neskutecne to svedi...

cherie24
21. srp 2020

@lida9 teď mě to úplně rozhodilo teda, já se už asi 3 týdny drbu na hlavě. Svědí mě hlava, že bych si nejradši vyškrábala do hlavy díru. Vši nemám, šampóny jsem už vyzkoušela asi 4 různé a nic nepomahá. Ale nikdo jiný se neškrábe, jen já a do trávy chodí i ostatní, tak nevim jestli by to mohlo být tímhle. 🤔 pupínky tam mám, ale jak vypadají nevim 😁 mám je v zadu na temeni

jirinakuk
autor
21. srp 2020

@lida9 Jj to bude asi ono mám štípance většinou na těle na hlavě a na rukou a nohou nic. Můžeš mi popsat jak to vypadá nebo foto😉 děkuji ti už jsem myslela, že to jsou blechy😂

jirinakuk
autor
21. srp 2020

@cherie24 mám to i na hlavě tak to bude asi ten neřád ze zahrady😕

jirinakuk
autor
21. srp 2020

@lida9
@cherie24
No tak jestli je to ono tak to je pěkný hnus🤮

lida9
21. srp 2020

ano holky je to ono... predloni toho mel rocni syn uuplne celou hlavu, svedive natekle pupen,, chudak, padalo to na nej z tech nasich jablek... pro otrle doporucuji ten stred s tou sametkou vyskrabnout nehtem, chce to zavcas nez se zaryji, ale po vyskrabnuti se to rychle hoji a nesvedi, kdyz se zavrtaji, vypousti nejaky stavy a to pak svedi treba 4 dny.. pokud mate na vasi zahrade bojujeme s nimi Sulkou, postrikem, kazdy rok a je ti lepsi i kdyz ne stopro🙂 fotku aktual ted zadnou nemam, snazim se zavcas odstranovat vyskrabnutim 🙂

lida9
21. srp 2020

natekly pupinek jak od komara s velmi nepatrnou cervenou teckou uprostred (tak pul milimetru, to je ta zaryta sametka)

jirinakuk
autor
21. srp 2020

@lida9 prosím tě to jsou ty asi milimetrový broučci nebo je to něco jiného (foto je asi hodně zvětšený)
Ale moc dík, alespoň vím od čeho to mám, ale přijde mi, že to svědí dýl 😬

lida9
22. srp 2020

@jirinakuk jasne to foto je z mikroskopu, ja sama lezouci sametku po sobe ani nezahlidnu, podle me je snad i mensi nez 1mm... jen az v tom pupinku ji najdu, je videt hodne nepatrna cervena tecka uprostred. neni zac, pro me to byla take novinka pred par lety, nikdy driv jsem se s ni nesetkala... A jeste posledni vec, pokud mate psy, tak sametky jdou do meziprsti u nich, je potreba to vykoupat spec. samponem🙂

lida9
22. srp 2020

@cherie24 na manzela treba vubec sametky nejdou a ja se synem je mame kazdorocne, takze je to podle me jak s komarem, nekdo jim chutna a nekdo ne😀 na sametky zadny sampon, odvsiveni ani nic takoveho nepomuze, jsou zaryte uvnitr...

jirinakuk
autor
22. srp 2020

@lida9 @cherie24 já je vždy viděla lézt po betonu(už jako malé dítě) a kolikrát jsem je i rozmázla😁 prstem, ale nikdy jsem nevěděla, že tohle dělají a hlavně jsem takto nikdy pokousaná nebyla. Jdou pouze po mě, dcera má jen pár kousanců a manžel se synem nic. Je pravda, že chutnám i komárům 😆

lida9
22. srp 2020

@jirinakuk a nerozmazavala jsi spis tyhle rumenice na tom betonu? Jako decka jsme to taky delali😀

jirinakuk
autor
22. srp 2020

@lida9 ne ty sametky

ilema
25. srp 2020

@jirinakuk já taky, na hřbitově 🙈😁 když mamka uklizela hrob. Sametka je roztoč, ta červená, co jí rozmazneš prstem, to už je dospělá sametka, ta je už neškodná, její larvy se takhle zakousnou do svého hostitele. Po pár dnech odpadnou a pupence můžou být ještě i týden citlivé.