Co to je za hmyz?
Prosím nevíte co to je za hmyzáka? Je možné, aby mě poštípal🤔 Foto je zvětšeno je necelý centimetr veliký.

Vypadá to ako ovad. Stavba tela aj veľkosť by sedela.
@alexandra1625
@uzivatelkapetra holky hovado poznám. Je větší a podobný mouše.
Mám na těle asi čtyřicet ďobanců v řádu pár dní. A vše co se kolem hne tak ho obviňuji 😂 Je divné, že mám kousance hlavně pod oblečením a žádnou blechu jsem neviděla😁
V tomhle stavu tezko rict 😀 ale mohl by to byt Rus domaci
Není to muchnice? https://www.biolib.cz/cz/gallery/dir1584/
podle popisu pupinku mas je hlavne pod oblecenim? napr. v miste gumy a jsou opravdu svedive? pokud ano je uprostred temer neznatelna cervena tecka? tak to jsou ze zahrady zvenku tzv. sametky, ted v srpnu je jejich obdobi... neskutecne to svedi...
@lida9 teď mě to úplně rozhodilo teda, já se už asi 3 týdny drbu na hlavě. Svědí mě hlava, že bych si nejradši vyškrábala do hlavy díru. Vši nemám, šampóny jsem už vyzkoušela asi 4 různé a nic nepomahá. Ale nikdo jiný se neškrábe, jen já a do trávy chodí i ostatní, tak nevim jestli by to mohlo být tímhle. 🤔 pupínky tam mám, ale jak vypadají nevim 😁 mám je v zadu na temeni
ano holky je to ono... predloni toho mel rocni syn uuplne celou hlavu, svedive natekle pupen,, chudak, padalo to na nej z tech nasich jablek... pro otrle doporucuji ten stred s tou sametkou vyskrabnout nehtem, chce to zavcas nez se zaryji, ale po vyskrabnuti se to rychle hoji a nesvedi, kdyz se zavrtaji, vypousti nejaky stavy a to pak svedi treba 4 dny.. pokud mate na vasi zahrade bojujeme s nimi Sulkou, postrikem, kazdy rok a je ti lepsi i kdyz ne stopro🙂 fotku aktual ted zadnou nemam, snazim se zavcas odstranovat vyskrabnutim 🙂
natekly pupinek jak od komara s velmi nepatrnou cervenou teckou uprostred (tak pul milimetru, to je ta zaryta sametka)
@jirinakuk jasne to foto je z mikroskopu, ja sama lezouci sametku po sobe ani nezahlidnu, podle me je snad i mensi nez 1mm... jen az v tom pupinku ji najdu, je videt hodne nepatrna cervena tecka uprostred. neni zac, pro me to byla take novinka pred par lety, nikdy driv jsem se s ni nesetkala... A jeste posledni vec, pokud mate psy, tak sametky jdou do meziprsti u nich, je potreba to vykoupat spec. samponem🙂

Není to hovado neboli ovád bzučivý?