icon

Dort pro roční dítě. Znáte levnou cukrárnu v Praze?

lenalena
18. srp 2010

Ahoj holky, Verunce bude příští týden rok a já jsem chtěla nějaký pěkný dětský dort z cukrárny, což mě přešlo hned, jak jsem viděla ceny 😀 Takže bych chtěla tip na nějakou levnou cukrárnu v Praze nebo návod, jak vyrobit pěkný dort doma, ovšem upozorňuji, že nejsem příliš zručná 😀 Spěchá, díky! 🙂

haanhobe
18. srp 2010

Napadá mě: upečeš bábovku, seshora poleješ cukrovou polevou zbarvenou třeba do růžova. Do díry uprostřed bábovky koupíš menší panenku. Tím bábovka slouží jako šaty. Ozsobit můžeš různě - lentilky, nebo třeba i kraječkou. Je to nenáročné,celkem rychlé, bez krému - může to v klidu i roční dítě. Samozřejmě je možné to naplnit i krémem. Hlavně jsem chtěla dát tip.

lenalena
autor
20. srp 2010

Teda to zní super! Moc díky za tip! Určitě to vyzkouším.

dendaz
18. únor 2011

Sice to nebyl jako dort k narozeninám, ale občas dělám Vanesce a její partě kamarádů ke svačinceu "želvičku." 🙂
Skleněnou misku (velikost volte sami, jak chcete velký krunýř) vypláchnu studenou vodou, vyložím jí igelitovým sáčkem, pokladu oloupanými a na kolečka nakrájenými kiwi, zaliji jednou vrstvou hmoty (umixovanou z Lučiny, šlehačky, cukru a 2 polévkovými lžícemi džemu- já džem nedávala) vyložím dětskými piškoty a opět zaliji krémem... končíme piškoty, přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 12 hodin do ledničky odležet. Potom vyklopíme na talíř, pacičky, ocásek a hlavičku uděláme z banánu. Očka jako hřebíček, nebo rozinka... 🙂

dendaz
18. únor 2011

tady ještě foto pro inspiraci... 🙂

lussy0904
8. dub 2012

Já jsem pekla k 1.narozeninkám toto... 🙂