Dřevěná přestavitelná jídelní židlička pro dítě do 1 r.?

pavlise
19. lis 2013

Ahoj maminky, přemýšlíme nad první jídelní židličkou a chtěla jsem se zeptat na názor. Nejvíc se nám zdají ty dřevěné jídelní židličky, co se dají pak přestavit na stoleček a židličku, ale začali jsme teď váhat, protože si nejsme jisti, jestli jsou vhodné a hlavně bezpečné už pro děti do jednoho roku - co jsme se dívali, tak nemají pásy a miminko tam asi tak moc při jídle opřeno nebude. Ty plastové nám ale přijdou většinou drahé a překombinované... Myslíte, že stačí hned od začátku používat tu dřevěnou přestavitelnou nebo je opravdu třeba investovat do těch plastových?

jancip
19. lis 2013

@pavlise Podle mě je ta dřevěná bezpečnější. Když do ní dítě leze, nepřevrátí se🙂 U některých jsou kšíry. Nevýhoda je jen to, že se nedá polohovat, takže pro nesedící dítě není vhodná.

amabilis
19. lis 2013

@pavlise Přesně, jediná nevýhoda je v tom, že se nedají polohovat, jinak jsou opravdu hodně stabilní (myslím ty nové, ne židličky z časů našeho dětství 😅 ). Kšíry nejsou potřeba. My máme třeba židličku od Scarlet a tá má pultík, který se dá posouvat. Takže zezačátku ho máš přišroubovaný blíž k dítěti, pak ho posuneš dál a nakonec sundáš úplně a normálně to šoupneš ke stolu, takže dítě pultík nepotřebuje a jí s vámi. A kdyby o to hodně šlo, tak tam jdou normálně dát kšíry do kočáru. Je za co to připevnit.

laurital
19. lis 2013

Pro dítě do roku vhodná není, musí mít zpěvněná záda a stabilně sedět.Pro druhou dceru jsme měli obyčejnou dřevěnou z Tesca za cca 1000,- a naprostá spokojenost, tři roky věrně sloužila, dcera v ní jedla, hrála si s kostkami i malovala.Plastovou bych nekupovala, dřevěná je stabilnější.

pavlise
autor
20. lis 2013

Díky za názory. Jsem ráda, že plastová není úplně nutná, protože stejně bychom chtěli jednou tu dřevěnou přestavitelnou pořídit. Tak zkusíme najít nějakou kvalitní, kde bude možné, aby bylo miminko ze začátku i opřené...