Jak na první vztah bez tlaku? Rady a doporučení.
dobry,
Pred nekolika měsici som sa spoznala s klukem. jemu je 24, mne 21. Pomaly sa posúvame a vyvíjime, pro mne to bude muj PRVNI VZTAH.
Ted fungujeme v online priestore, píšeme si a občas si zavoláme, ale chtěli by sme sa aj stretnúť.
Pár krát mi vyčítal, že ho nenechám dýchať a tlačím na neho. Nechcem o neho prísť, iba neviem, jak se mám ve vzťahu správať.
Máte prosím nejaké rady a odporúčania, aby to bolo úspešné? Děkuju všem
Pokud mu to že se s ním chceš sejít příjde jako že ho nenecháváš dýchat atp, není to člověk pro normální vztah...
Příjde mi že je mimo. Ty chceš normální vztah, ne online. On asi jen ten online. Holka ztrácíš s ním čas.
To je zvláštní vztah, podle mě nemá perspektivu. Bohužel. Minimálně první rok vztahu je plný vášně, společných zážitků, milování se... Podle mě, si píše ještě s někým a tebe si drží, kdyby mu ten druhý vztah nevyšel.
@reeeza tak ona píše, že se chtějí sejít oba. Chápu to spíše tak, že neustále vypisuje, chce být v kontaktu.
Pro zadavatelku, pozor kdyby chtěl nějaké tvé údaje či půjčit peníze. Kdyby jste se chtěli vidět oba, tak už to za těch pár měsíců proběhlo.
Nemysli si, že máš vztah s člověkem, kterého jsi nikdy neviděla.
@reeeza to ze ho nenechavam dychat mi rekl kvuli tomu,ze kdyz neodepsal nekolik hodin tak jsem mu napsala, "kde je/proc jeste neodepsal/ ne kvůli tomu,ze se bychom se chtěla s ním zejít
@uzivatelkapetra nikdy ode mne nechtel penize atd... Chteli jsme se zejit ale on měl dosud psychické potíže a tak kvůli tomu ještě k tomu doteď nepřišlo
V této době je on větším iniciátorem konverzácii než já
Chovej se, tak jak je to přirozené tobě. Když se totiž potlačíš, tak mu ukazuješ někoho jiného než jsi ty a nelze dlouhodobě potlačovat své pravé já za účelem udržení si chlapa. To je fakt kravina. Neupínej se na vztah, ale užívej si ho. Pokud je to dřina hned od počátku, tak to není vztah, který chci. Muž mě musí mít ráda, i když na sobě nemám makeup, i když jsem precizně nalíčená, musí mě mít rád, když jdu na inliny, nebo když na in-liny v žádném případě chodit nechci.
Základem vztahu je komunikace a nejen vyptávání, ale i naslouchání. Každý má nějaké zkušenosti, které nás ovlivňují, každý si nese komunikační vzorce ze své rodiny. Někde se pitvá do detailu každá kravina, jinde se mlčí.
Fajn knížka o vztazích je 5 jazyků lásky.
Prví vztah první zamilovanost vypadá úplně jinak než to co popisuješ. Zamilovaní se jeden druhého nedokážou dočkat, chtějí být spolu každou volnou chvíli, rozhodně po sobě nestekaji, že ho jeden z nich dusí. Tohle asi nebude to pravé. Dala bych ruce pryč 🤷🏻♀️
Nemas zadny vztah, jen si s nekym pises.
Pokud s nim chces mit opravdovy vztah, tak bych to urychlene presunula z online prostoru do skutecneho zivota. Na seznameni pres internet dnes neni nic spatneho, ale mesice si vypisovat a ani se nepotkat, takze vubec nevis kdo na druhe strane sedi, uz je mimo.
Aby po tobe nechtel poslat prachy.. takova ta internetova romance s "americkym lekarem v Afghanistanu"
@silentgirl Nemáš žádný vztah, jenom si s nekym píšeš… Dokud se nesetkáte,tak si nedělej zbytecne iluze.
@silentgirl fuha...
Ten pocit, že bez něj nevydržím ani půl hodky, motýlky v břiše, neustále SMS a volání, téměř pořád spolu...tak takhle vypadal můj první vztah, jen mi bylo tehdy 16let...
Tohle co vypisujes mi teda ani náznakem nepřipomíná pojem "první vztah", protože pokud jste se ještě neviděli? Proč to nazývat vztahem? Psát a volat si můžeš s kýmkoliv...

@silentgirl pokud spolu máte být pak spolu budete. Pokud ne, tak tě nezachrání ani ty nejlepší rady. Zkus to přestat řešit, protože přespřílišná snaha je spíš ke škodě než k užitku. Prostě si zkus užívat to co máš. 😉
Já měla prvního kluka ve 20 letech, první rok jsme vůbec neřešili co jak bude a teď jsme spolu šťastní už 15 let.