icon

Jak obnovit data z poškozeného externího disku?

9radka9
22. zář 2022

Ahoj Holky, moje otázka je hodně mimo téma dětí (i když to způsobilo jedno moje dítě 😀) . Dceři spadl na zem externí disk, při zapojení začne tak divně vrnět ( jakoby se snažil rozjet to otáčení disku, ale marně). Nedetekuje jej ani PC, stalo se někomu? A vytáhli vám z něj data? Máme tam hodně důležitých pracovných souborů.
Díky

moudivlacek
22. zář 2022

nemate ve firme It oddeleni? existuji na to i firmy, ale jednak ti to nikdo nezaruci a jednak pokud tam mas firemni data, bala bych se to davat z rukou

j.a.n.i
22. zář 2022

@9radka9 vytahnou, ale levne to nebude

katule1990
22. zář 2022

@9radka9 Kamaradka resila stejnou vec, taky ji spadl exterak na zem, a firmy ji rekly sileny tisicovy castky za opravu s nejistym vysledkem. Takze data nema. Ale zalezi na rozsahu poskozeni disku.

sudylichozrout
22. zář 2022

@9radka9 zkus si stahnout distribuci Ubuntu (ooeracni system Linux), udelej si bootovaci live USB klicenku a zkus nabootovat PC z toho live USB disku. Neboj se, nic se ti nikde nepremaze, nic ne nebude instalovat. Linux by ten disk mohl videt. Takhle jsem tahala data z disku uz nekolika lidem. Pokud nevis, jak na to, Googluj.
a) Ubuntu.cz
b) Stahni program Rufus pro delani klicenky
c) How to boot live ubuntu USB in Win 10

sudylichozrout
22. zář 2022

@moudivlacek Profi servis data necte. Jen je vytahne a otestuje, zda nejsou poskozena.

j.a.n.i
22. zář 2022

@katule1990 Jak s nejistym výsledkem, u profi firmy platis pouze v případě, ze z toho data dostanou. A castky jsou to spíše desetitisícové.

katule1990
22. zář 2022

@j.a.n.i Jojo, bylo to v radech desitek tisic, jedna nabidka v radech tisic. Nevim, zda ji rekly obe firmy, ze nemusi vytahnout zdaleka vsechna data, nebo jestli to rekla jen ta firma s nizsi cenou 🤔. Mozna jen ta levnejsi, protoze tu drazsi vubec nebrala v uvahu, to by si nemohla dovolit zaplatit.

9radka9
autor
24. zář 2022

Holky, takže data zachránit šli, cena bude kolem 4 tisíc, kdyby se v budoucnu někomu stalo to samé