icon

Jak pěstovat bazalku doma?

modrykonik80
15. únor 2017

Zdravím všechny, prosím o radu, jak pěstovat bazalku doma, co má ráda , aby se jí dařilo...vždy když si ji koupím, za chvíli mi začne odcházet- mám ji na parapetu, snažím se ji pravidelně zavlažovat, ale ne moc...pak se udělají na listech černé skvrnky a postupně je odstříhávám a odstříhávám až tam nezbude ani jeden a další už moc nedorůstají...přitom moje máma jí má plný truhlík na okně a nestačí spotřebovávat...☹
Děkuji za všechny rady

monaluza
15. únor 2017

Dari se mi vzdy kdyz ji mam vypestovanou ze seminka nebo sazenicku z trhu, ne velkou supermarketovou, ta je nahnojena, aby narostla, ale pak ji uz jen substrat nestaci a zakrni (to obecne plati pro tento typ bylinek). Mivam ji na jiznim balkone, ale zastinenou rohozi. Dale je potreba zastipovat spicky, protoze kdyz vyzene do kvetu, listy zhorknou a ztrati typickou chut.

leki
15. únor 2017

Podle me to je mozna o vykladani si s kytkama, nebo fakt nevim me bazalka tez vzdy zdechne, ale mamina ji na parapetu ma uplne v pohode. Vubec nevim, co delam oproti ni blbe, jen si s kytkama nepovidam jako ona 😉

nellilie
15. únor 2017

Ty bylinky ze supermarketu jsou opravdu většinou pěstované pro rychlou spotřebu. Myslím že to bylo dokonce na streamu v nějakým pořadu. Ale sem tam se poštěstí a některá se drží🙂 K tomu pěstování, u mmě to zvládala na jižním kuch. okně. Ale moc horko tu nemíváme. A dosti pije, sem tam mi i přeschla ale zvládla to🙂

bacika
16. únor 2017

Mi taky bazalka kupovaná ze supermarketu nikdy nevydrží, přesně jak píšeš listy zčernají a pak papa a konec. Už to kašlu a koupím si na léto sazeničku a vypěstuji si sama nebo poradíte mi prosím, kdy a jak ji mám zasadit? děkuji

modrykonik80
autor
16. únor 2017

Děkuji všem za příspěvky,měli právě v akci v tescu,tak jsem ji zase vzala,ale jestli odejde tak zkusím taky sazeničku...děluju za rady

2veverka
16. bře 2018

Holky, můžu taky poprosit o info, které bylinky lze vypěstovat doma v květináči, aby po chvíli nechcíply? Pažitka mi nešla, na libeček na balkoně lezly mšice... co se vám opravdu osvědčilo?