icon

Jak řešit nevolnost při přebalování dětí?

19. lis 2021

Dobrý den, píšu anonymně, protože je to poněkud pro mě choulostivé téma.
Kdykoliv, když jdu na velkou, nebo po někom, kdo špatně umyje záchod, obrátí se mi žaludek a musím rychle vyběhnout ven a rozdýchat to. Zajímalo by mě jestli někdo má stejný problém a jak to pak řešil u dětí s přebalováním?
Lékaři říkají, že mám na toto hodně citlivý žaludek a že zde není pomoci.
Věta, to si zvykneš není v mém případě relevantní. Potýkám se s tím problémem už od útlého věku. Dítěti chci dopřát maximum, ale bojím se, že prostě velký obnos v plínách nezvládnu, jak to nezvládám doteď, když jdu sama na záchod.

sirinfirst
19. lis 2021

Takhle velký problém nemám, ale vždycky jsem byla dost štítivá. U vlastních dětí mi to ale nevadí.

michaelarousova
19. lis 2021

Mam to hodne podobne☺️ Bala jsem se ze pak s plenkou budu mit problem a vubec mi to nevadi☺️ Ale na verejny zachod chodim se zacpanym nosem😂 behem toho materstvi si clovek zvykne na kde co 😂

autor
19. lis 2021

@michaelarousova veřejné záchody nedávám už vůbec :D
Tak snad to bude i můj případ 🙂

emillyhk
19. lis 2021

Já mám obecně problém s cizíma slinama. Jakože neoblíznu lžičku po nikom kromě manžela, a i to je pro mě boj. Z představy slintajících dětí mám osypky. Myslela jsem si, že s vlastním dítětem mi to vadit nebude, vždyť je přeci moje... No, vadí mi to dost, ale zvykla jsem si, nic jiného mi nezbylo. Malý je navíc blinkací, to je taky zážitek 🙄 Když mě ráno budí plácáním oslintanou ručičkou po obličeji, tak prostě vstanu a pomazlím ho, neběžím se nejdřív umýt. Takže věřím, že zvyknout se dá i s tvým problémem... ✊🍀

stenlunka11
19. lis 2021

😃😃tak ja to měla a vlastne mam stejne . Ale moje deti mi nikdy nevadili . Jen si ted vzpomenu, jak jsem byvale svagrove hlidala miminko . Mel skoro 2 mesice ona odjela a ja hlidala . No nadelal si do pliny... ja to absolutne nedokazala rozdychat . A tak tak. Jsem to stihla na wc . . A do ted mi vadi cizi deti . To proste nedavam 🤭

xcassiopea
20. lis 2021

Ahoj, zažila jsem to u chlapa, mizel z místnosti jen co se dítě pokadilo do plen a měl co dělat to občas doběhnout na záchod, týden co jsem byla podruhé v porodnici přežíval prý s navoněným ručníkem přes obličej když musel a často zvracel, ale má to stále, nedá se na to zvyknout. U žen věřím, že to příroda vždycky zařídí tak, aby to zvládly. Dělají myslím nějakou mastičku pod nos pro určité profese a prý to funguje. Každopádně bych to řešila až to nastane, třeba to bude v pohodě. Držím palce.