Jak rozpoznat neznámého brouka v bytě?
Ahoj holky, jsem zoufalá, prosím poraďte co to je za brouka. Bojím se nejhoršího, děkuji.
No nechci strašit ale co jsem googlila tak to je dost podobné larvě štěnice ale jak nejsem si na 100% jistá. Držím palce ať to je jen jednorázový návštěvník.
@barborasamuel a nemuze to byt tohle? https://www.skudci.com/forum/17675/je-toto-stenice kozojed
@franerka mám z toho fakt nervy na pochodu.. mám jeden pupínek na hřbetu ruky, tak jsem opravdu vystresovaná.. posílám ještě jednu fotku
@barborasamuel štěnice je víc rozpláclá nebo jak to říci. toto mi fakt nepřipadá
nedávno jsme brali s dětmi v přírodopise Svinku - vypadá dost podobně. Vyhledávají tmavá místa v bytě nebo venku. Podobná jí je stinka, ale ta se neumí stočit.
@kolunka svinky jsme doma měli a ty jsou mnohem větší, takže si nemyslím, že by to bylo tohle
@barborasamuel hele každý na to působí jinak...ale většinou jde o nateklý vodnatý pupínek a víc blízko sebe, do trojuhelníku
napadá mě jestli to nebude červotoč spižní nebo jak se to jmenuje..prostě v potravinách
@barborasamuel na fb skupina určování bezobratlých, tam jsou lidi kteří tomu vážně rozumí 😉
s urcenim potvory neporadim, ale stipance od stenice poznas, krmi se hlavne v noci, ve skupinach, a vetsinou na spodni polovine tela a je to cca 4-6 pupinku do takoveho obloucku. velikostne asi jak od komara, mozna trochu mensi.. svedi to jak das a rado se to zanicuje. vydesinfikovat, neskrabat. mam bohatou zkusenost ze sri lanky.
Já jsem pro kozojeda, respektive "ty malý svine h mouky ". Každopádně to bude něco co jde po tvém jídle, ne po tvé krvi. Je to jednoznačně brouk jako čeleď hmyzu a ty mají prostě kusadla nevhodná na zrani lidí (za to umej sežrat dřevěnou skříň)

@barborasamuel a kde byl?