Jak spravit dort? Jedlý papír nechce držet
prosím o pomoc. dnes jsem dcerce dělala dort k narozeninam a potřebovala bych poradit, koupila jsem na dort jedlý papír s obrázkem, jenže jsem ho trošku navlhčila a trošku se zvlnil, nechce držet na dortu, a potřebovala bych vědět čím kromě lepidla můžu hezky slepit obrázek..? vím že už to nemůžu uplně spravit, ale zítra už máme oslavu, a já jsem z toho uplně zkleslá :/ děkuji moc za odpověď.
@editkaromana pokud nemůžeš už koupit nový, papír jde dát normálně i na krém nebo jo můžeš přilepit bílkovou polevou ( jako je na perníčky )
jenze už se nedá koupit nový obrázek a nechci dávat zas další zbytečné peníze...
Jakou máš nádivku? Jestli to není smetana, ale je tam troška másla, počkala bych, až papír trošku zvlhne, potom můžeš zkusit vzít hladkou skleničku a jakoby tu zvlněnou část prizehlit na dort, tím vyrovnáním by se měla trhlina zmenšit.
myslíte že můžu místo krému použít i něco jiného? třeba lipánek nebo vyšlehanou šlehačku??
papír není uplně zničeny je trošku zvlněný na krajích a já potřebuji aby krásně držel na dortu, tak se ptám jestli se dá místo krému dát i něco jiného aby papír držel.
V tom je hlavní chyba, čokoláda se s vodou napuštěným papírem nespojí, ani se o to nesnažte jinak prosakne do papíru a obrázek bude úplně na odpis, je potřeba udělat tam nějaký adhezivní můstek, který nenechá papír obarvit, zkuzila bych utřít trošku másla s cukrem, Lipánek má moc vody, to by drželo těžko...
četla jsem že se dá potřít změklým maslem, okraje bych dozdobila vyšlehanou šlehačkou at zakryju ty okraje a na to lentilky třeba já mám spíš jen strach aby když bych to potřela tím máslem, a dala do lednice, že by se to po ztuhnutí toho másla znova odlepil
Pokud bude při potření stejná teplota, oddělení je nepravděpodobné, dorty polité čokoládou maslovymi krémy zdobivam a ještě to neodskocilo, pokud se do toho nestoucha, předpokládám, že stačí když to vydrží do nakrájení, hodně štěstí.

koupit obrazek a prelozit prrs stary ? asi bych to tak resila ...