icon

Jak tajfuny na Filipínách ovlivňují rodinný život?

20. lis 2025

Ahojte, já jsem si zase pročítala zprávy o tom, jak na Filipínách bývají tajfuny, a úplně mě to zas vzalo. 😔 Sleduju tam jednu rodinu, kterou znám už roky, a pokaždé když se přes ně přežene takováhle smršť, zůstává po ní jen spoušť a chaos. Člověk si tady stěžuje na prudší déšť, ale tam to často znamená strach o domov, o majetek… někdy i o život. Viděla jsem videa, jak vítr láme stromy jako sirky, střechy odlétávají vzduchem a voda se valí úplně všude. A uvědomím si, jaké máme obrovské štěstí, že žijeme tam, kde žijeme. Oni tam často bydlí v domech z plechu nebo dřeva, všechno si budují ručně, a pak přijde jeden tajfun a během chvíle to vezme pryč. A nejhorší je, že se jim to děje pravidelně. Sotva se trochu zotaví, přijde další období dešťů a další vítr. Člověk by řekl, že se z toho musí zbláznit, ale oni pořád drží spolu, pomáhají si a nějakým způsobem si udržují úsměv na tváři. To na nich hrozně obdivuju. Mám z toho vždycky takový zamyšlený pocit… jak snadné je žít v pohodlí a jak málo si to uvědomujeme. Sledujete to taky? Jak na vás tyhle příběhy působí? 💛

1pomnenka
20. lis 2025

Větru dešti neporučíš. Vždyť tady si můžeš postavit bytelný cihlový dům, celý život ho budeš splácet a voda z polí ti ho při přívalovém dešti propláchne během chvilky tak, že nestihneš zachránit vůbec nic. Zbude ti střecha, zdi, holý život a splátky hypotéky.

betelgeuzz
20. lis 2025

Co je to zas za novinku ty nové anonymní diskuze a v nich odkaz na Prima News?

kakba
20. lis 2025
@betelgeuzz

Co je to zas za novinku ty nové anonymní diskuze a v nich odkaz na Prima News?

@betelgeuzz zrusila bych i novinku, ze se dam do rezimu anonym. Jednou jsem prihlasena tak se budu hlasit pod svymm nickem.

betelgeuzz
20. lis 2025
@kakba

@betelgeuzz zrusila bych i novinku, ze se dam do rezimu anonym. Jednou jsem prihlasena tak se budu hlasit pod svymm nickem.

@kakba tak já zas chápu, že pokud je dotaz na něco intimního, nebo nějaké rodinné záležitosti, že každý nechce odpovídat pod svou přezdívkou. Ale v poslední době se ti anonymové dost rozmohli a anonymně se zakládají i diskuze, které by vůbec anonymní být nemuseli. Spíš chce někdo rozvířit diskuzi, než že by šlo o opravdový dotaz.

jajulin
20. lis 2025

Při těchto zprávách si hlavně vždy uvědomím, že je málo míst na světě, kde se žije tak dobře, bezpečně a s minimálními riziky přírodních katastrof jako u nás.

alice180
21. lis 2025
@betelgeuzz

@kakba tak já zas chápu, že pokud je dotaz na něco intimního, nebo nějaké rodinné záležitosti, že každý nechce odpovídat pod svou přezdívkou. Ale v poslední době se ti anonymové dost rozmohli a anonymně se zakládají i diskuze, které by vůbec anonymní být nemuseli. Spíš chce někdo rozvířit diskuzi, než že by šlo o opravdový dotaz.

@betelgeuzz ano vystřelí téma a dál se nevyjadřuje, takže buď píše nějakou školni práci nebo článek a nebo moc volného času...