icon

Jak vytvořit a kde koupit jedlá slaná "očička" dekorace?

fifinka2020
22. čer 2024

Prosím, když bych chtěla udělat malé oči, ale aby to chutnalo neutrálně nebo slaně, máte někdo tip, jak na to?
Vzhledově a velikostně mi jde o takové ty "očička", jak se dají koupit jako nalepovací, ale potrebuju, aby byly jedlé, a co jsem hledala, tak se vyrábí jen z cukrové hmoty (tedy sladké).
Tak kdyby měl někdo tip, kde je koupit nebo čím nakreslit, budu moc vděčná 🙏👀

blondynka400
22. čer 2024

@fifinka2020 já používám kuličku pepře. Lepší je to pak vyndat, ale sníst se to dá 😂

fifinka2020
autor
22. čer 2024

@blondynka400 hele to je dobrý nápad! Jako moje představa byla i to "belmo" nějak udělat, ale zatím jsem nic nevymyslela....jakože ještě mě napadly gelové potr.barvy, ale myslím, že jsou spíš na obarveni těsta než na dekoraci

fifinka2020
autor
22. čer 2024

@blondynka400 leda třeba vykrojit kousek vareneho vajicka mě napadá....ale už vidím, jak to bude padat 🙈

alianan
22. čer 2024

Na to by šel použít jedlý papír, na slaných dortech jsem ho viděla používat a existují i aršíky s očima.
ALe také bych použila nakládaný pepř a neřešila složitosti.😅

fifinka2020
autor
22. čer 2024

@alianan a nemáte prosím zkušenosti, jestli ten jedly papir má neutrální chuť? Já měla za to, že je do sladka...

janaaanna
22. čer 2024

@fifinka2020 jedly papir byva neutralni, jen skrob. Ale muze byt i slazeny, mrknete na slozeni. Treba tady to maji v popisu vysvetleno
https://www.vsepropeceni.cz/jedly-papir/jedly-p...

janaaanna
22. čer 2024

@fifinka2020 pokud by ty oci mohly byt velke, tak co pulky mini mozzarel? A zornicku treba balzamicem? Nebo tlustsi korbacky (syrove nite) a nakrajet z nich kolecka

blondynka400
22. čer 2024

@fifinka2020 úplně nevím, co přesně chceš tvořit, ale ta kulička pepře vypadá fakt hezky. Nebo jak tu někdo psal ten sýr. Moje máma jednou dělala slanou "kočku" bělmo udělala z vykrojeneho sýra a do toho ten pepř jako čočku. Měla to hezké. Já bych si asi netroufla, nejsem moc výtvarně zdatna 🙈😂

blondynka400
22. čer 2024

@fifinka2020 většina jedlých papírů je hmota bez cukru. Ale neumím si predstavit, že by to vypadalo hezky

lucie7411
22. čer 2024

@fifinka2020 ja tenkrat udelala platek cesneku podelne a zespodu paratko a propichla a na to kulicku cesneku a drzelo to🙈

martulka88
23. čer 2024

@fifinka2020 Papír bych nevolila z důvodu toho, že rychle navlhne. Oči s ním leda dát před servírováním. Buďto vajíčko, sýr (ale hledat ten nejbělejší) nebo použít ty nalepovací, ale nenalepit, ale přichytit třeba kouskem másla či přidělat k očičku párátko a zapíchnout.