Jak změkčit tuhé kožené boty?
Ahoj, vy tady mate rady na vsechno, tak zkusim, jestli nemate nejaky zazrat 🙂 Dcera ma nove, kozene boty. Velikost "sedi", ale jsou hrozne tvrde a delaji se ji z nich puchyre... Existuje neco jak se daji zmekcit nebo je mame soupnout do popelnice? :(Ja si moc nevim rady
@tereza0111 mám speciální olej s včelí voskem. Také jsem jako nové prošlapávala mokré.
dekuji!!! Tak ja vedela, ze tady prijdete s necim, co vubec neznam 😅 zkusime proslapnout mokre
Paní prodavačka v Blažkovi nám radila mokré ponožky do nich nacpat přes noc 😃 nezkoušeli jsme, ale treba to funguje
@tereza0111 zkuste namočit teplé, zimní ponožky do teplé vody, dát na nohy a rozcházet pár hodin doma. Mělo by pomoct.
Naparit! Zaruceny 🙂
@tereza0111 Jak píšou holky výše - kožené věci nejdříve umýt mýdlem na kůži nebo jen vodou, nechat oschnout a ještě vlhké (ne mokré) pořádně namazat. Ideálně olejem na kůži. Několik dnů po sobě. Btw. já si i krém na ruce dávám na navlhčené ruce, na suché se to tak dobře nevstřebá 😉

@tereza0111 no klasicky se tvrdy kozeny boty rozchazely a zmekcovaly tim, ze se v nich proslo potokem/hlubokou vodou a chvili se v nich chodilo v mokrejch. Nechat lehce proschnout a hned hodne namazat, uplne prosaknout, nejakym mazadlem na kuzi. Hodne zmekcuje ricinovy olej.