Je konzumace naklíčených brambor nebezpečná?
Ahoj holky, mám jeden asi blbej dotaz (hlavne s krizkem po funuse) 🤦♀️ Delala jsem k veceri salat z brambor, vareny ve slupce, oloupany. Ale az pak mi doslo, ze byly trochu nakliceny a ze jsem je varila i s tema klickama 🤦♀️ Pak jsem to samozrejme vsechno slila, oloupala, respektive vyrazne okrajela, ale ted vaham, jestli se toho nedostalo moc z tech klicku do samotny hlizy.. syn snedl cca 2, max. 3 stredni brambory, mladsi ani to ne, tak jednu max, na taky tak 2-3. Uklidnete me, ze jsem nas neotravila 🤦♀️🤦♀️🙏😁
@sagitta33 ne to fakt ne 😂 byly to takovy ty klasicky maly klicky do pul cm max, kdyz jsou malinky, vykrajuju je a normalne varim, jenze ted to bylo ve slupce a ja je tam blbka nechala a neodlamala, tak me to znejistilo. Mam ted narocnejsi obdobi a k panice mi staci malinko 😂🙏 diky moc ❤️
Taky bych byla v klidu. U nás je to beznej stav, proste vždycky některá to odnese a ma malinky klícky, v hlavě si říkám, ze to jeste nekvete uplne a syrový je jíst nebudou.🙂
@rencinka87 nic se nestalo. Když mi brambory klíči, tak je odlamu, oloupu a porad je to to chutná příloha. Kdyz jsi to takhle udelala, tak to fakt nicemu nevadí. To bys musela uvařit na pití odvar z listů 😄
Nemusis se vubec bat. To mnozstvi,ktere by zpusobilo otravu je dosti velke. Tepelnou upravou se navic neco, malo, znici. Nejvice solaninu je v kličkách,kolem nich a ve slupce. A to nejis vid. A mimochodem....vis ze solanin je i treba v paprikach, rajcatech,v lilku.....Nic se nedeje. ☺️
Tak já toto neřeším, pokud to nemá několik cm. Vždy oloupu klíčky a uvařím. A žijeme všichni 😁 Buď v klidu
@martulka88 ja prave taky, ale tentokrat jsem to varila ve slupce a prave i s tema klickama 🤦♀️ Tak jsem pak trochu vysilovala, kolik toho tak muze behem toho varu prejit do ty brambory (samozrejme jsem to pak okrajela, oloupala vsechno). Ale dobry, zijeme 😂
Diky holky vsem, v zivote jsem si nemyslela, ze se budu takhle blbe ptat na netu, evidentne potrebuju dovolenou 😂🙏
U nás také běžně vaříme z brambor, které už mají klíčky a vše je ok. Vůbec bych se tímto nestresovala. 😀

Buď v klidu, Pokud tam nebyly zelené listy a brambora nekvetla tak ne.🙂