icon

Je šance něco prodat bez nulového hodnocení?

milltom
30. črc 2017

Zdravím, jsem tu krátce, nová prodávající .Je šance, že někdy něco prodám, bez nulového hodnocení, nebo mají šanci jen prodávající s kladnými referencemi ☹

panickatlamicka
30. črc 2017

@milltom vidím, že prodáváš oblečení... No narovinu, třeba Pepco mám za rohem a než platit poštu, pak čekat na balíček, kdyby věc neseděla, tak zdlouhavé vracet...to si to radši koupím přímo tam. To samé ostatní věcičky z běžné obchodní sítě.Hlavne toho oblečení je na zdejším bazaru hafo, mnohdy nepřesvědčí ke koupi ani opravdu nízká cena a sto kladných hodnocení. Já třeba vždycky dobře prodám boty po dětech (barefoot kompromis), ale oblečení ani nenabizim. A že ji tady mám.Radsi ho dávám svagrovy.

penelopaw
30. črc 2017

Doporučuji hodit inzeráty na co nejvíce webů, nejen mateřských, ale třeba i bazos.cz, popř. nabízet oblečení na FB, kde si lidi mohou inzeráty sdílet a dozví se tak o nich mnohem víc potencionálních kupujících. A výhodou je pak pořádání různých bazárků, kde je zboží fyzicky vystavené, u nás se tahle spojily maminky z práce, jsme velký podnik, organizují několikrát do roka bazárek, kam se ženské, co jsou na MD či RD, ale i ty, co už se vrátily do práce, mohou přihlásit, rezervují si stůl, na který vyloží zboží, celý den tam může kdokoli chodit, nakupovat, a organizátorky kasírují peníze a zapisují každé prodejkyni výdělek. takhle jsem prodala víc věcí než na internetu nebo po kamarádkách (těm většinou dávám zadarmo). A šance je i obejít sekáčky a oblečení jim nabídnout tam, je ale otázka, jak ho "ocení" a jestli se vrátí alespoň tolik peněz, kolik byste si představovala.

letadlo13
30. črc 2017

Taky vidím problém ve zboží/cena. Nakupuji tu hodně, ale hlavně kvůli tomu, že dostanu dobré věci za hodně málo peněz, to je princip bazaru. Rovnou zádávám i cenový filtr, takže tvoje inzeráty by se mi ani nezobrazily.
Cokoli jsem prodávala, tak zmizelo skoro hned, ale prostě jsem nastavila cenu a co tu měsíc viselo, jsem trošku slevnila a bylo to hned pryč. Navíc nekupuju jen jeden kus, hledám, kdo má víc věcí, kvůli poště. Neměla jsem reference a problém to nebyl.
Bazárek je plný krásných věcí, takže skoro novou značkovou zimní bundu jsem koupila za 50 Kč, takže o ty kolem 100 a víc jsem fakt nekoukala. Oblečení není dobrý prodejní artikl. Fajn se prodávaly látkové plenky a nosítka.

milltom
autor
30. črc 2017

no prodávám úplně novou nenošenou bundu 2-3 roky za 200,. původní cena byla 799,- , tak vážně nevím ☹

journals
31. črc 2017

Nic neprodavam, ani nekupuji. Jen jsem ze zvedavosti koukla na tve inzeraty.
Bez urazky... trochu prace navic s tim inzeratem by neuskodilo. Fotky rozmazane, nevyfocene detaily... fotka je to co prodava! Kdyz vec nasranzujes, pekne (hlavne OSTRE) vyfotis, nafotis detail, mas rozhodne vetsi sanci nez prodat rozmazane cosi...

editah222
31. črc 2017

@milltom na bazárcích nakupuju minimálně, ale když kouknu na tvé inzeráty tak mi to přijde strašně drahé. Jestli jsi tu bundu Lee cooper koupila za 800kč tak tě někdo hodně natáhl, jsou to bundy cca rok dva staré a teď se prodávají za pár kaček : http://www.sportsdirect.com/lee-cooper-cooper-p... :(
Nošené oblečení z Pepca se dá prodat v řádu korun a ne desítek korun.

Vím, že je to blbé, člověk dá za ty hadříky hromadu peněz a prodat to pak jde jen hluboce pod cenou. Jediné co se vyplatí prodávat je Next, po tom jdou češky hodně 🙂

Takže to nebude ani tak o nulovém hodnocení jako spíš o celkovém množství hader na bazaru.

penelopaw
31. črc 2017

Souhlasím s tím, že je tu nabídkao blečení hrozně veliká. zkus to na těch jiných serverech (bazos.cz apod.), popř. aukro (ale tam se člověk musí registrovat a platit nějaký poplatek, když chce prodávat), facebook atd., uvidíš, jestli to nepůjde tam, když ne, tak slevit cenu nebo zkusit kamenný second hand. A nebo to pak dát charitě a těšit se tím, že člověk udělal alespoň dobrý skutek... U dětského oblečení je fakt problém v tom, že když to člověk chce zpětně prodat tak, aby z toho měl aspoň něco (protože původní ceny jsou brutální), tak se mu to prostě nevyplatí :/ .

simirek1
31. črc 2017

také prodávám bez nulového hodnocení, velké plus dělá,jak fotka kvalitně vypadá a zda prádlo je k světu, tím myslím, čisté ....

muhehehe
31. črc 2017

Já tu nakupuju a na hodnocení vůbec nekoukám.... vždycky si vyfiltruju jen věci z okresu kde bydlím a přebírám osobně, do poštovného by se mi nechtělo. Jsem spokojená, za pár kaček jsem tu koupila plno fakt pěkných věcí. Dětských věcí je strašná hromada, lidi toho mají kotel, takže se i opravdu top kousky prodávají dost pod cenou.. koukala jsem co prodáváš- řekla bych, že tu hodnotu to určitě má... ale stejná věc se dá pořídit i za půlku a ani to nestojí moc námahy, takže lidi pak dají přednost takovému prodávajícímu, který se chce věcí v první řadě zbavit, a dá je za pár korun..

penelopaw
31. črc 2017

Kamarádka ještě prodává přes sbazar.cz s tím, že jí nebaví prodávat po kusech, takže dá třeba pytel oblečení za nějakou cenu.

letadlo13
31. črc 2017

@milltom nechtěla jsem urazit, jen prostě 200 Kč bych za bundu z bazárku (byť novou) nedala. 10 nošených jsem dostala a dvě skoro nové koupila po 50 Kč. Pro mě je nošené oblečení, a sekáče obecně,něco jako recyklace odpadu, a tak prostě koupím hezkou bundu za málo. Vyšší cenu jsem ochotná zaplatit jenom za luxusní kousky na sebe, pokud mi sedí (nemám konfekční figuru). Na děti hodně dostanu, a dokupuju jen co chybí, za pár korun. Hodnocení prodávajících vůbec nečtu. 800,-bych za dětskou bundu prostě nedala, ani kdyby byla nevím jaká, protože kluci se v ní okamžitě někde vyválí a nehodlám jim kazit zábavu jen proto, že s flekem už to neprodám. Pepco už nekupuju ani nové, špatné zkušenosti.

janovkov
2. srp 2017

Ahoj, zkus k inzerátům přidat i rozměry. Dost maminek je vyžaduje a když je nemáš, tak se třeba ani nezeptá, přestože by se jim věc od tebe jinak líbila. Pomůže i zvětšit množství nabízených věcí, jestli to jde. Šanci určitě ale máš prodat i bez hodnocení.