icon

Nechci vztah, ale bojím se, že časem zatoužím po dítěti

antonie86ohnivak
26. led 2017

Nedávno jsem oslavila své 23. narozeniny a ještě jsem nikdy neměla žádný vztah…

Vždy jsem byla velmi stydlivá a měla problémy s komunikací, jako dítě mě velice trápilo, že nemám žádné kamarádky a jsem sama, ale postupně jsem si na samotu víceméně zvykla a po nástupu na střední školu (kde jsem opět nezapadla do kolektivu)jsem si uvědomila, že už si vlastně ani neumím představit, že mohlo být něco jinak, a to nejen, co se týče kamarádství, ale i toho, že bych měla s někým chodit…
Od mala jsem si byla jistá, že chci být v dospělosti matkou, snila jsem o holčičce…ale její otec v mých představách nefiguroval, ačkoliv jsem si s přibývajícím věkem pochopitelně čím dál více uvědomovala, že pro dítě je otec důležitý…pro dítě, ne pro mě…

V pubertě jsem si říkala, že se pravděpodobně také jednou zamiluji a budete to dobré…mám přeci ještě dost času a ono se i u mě jednou něco zlomí…Jenže nezlomilo a s blížícími se 20. narozeninami jsem začala být neklidná, jelikož jsem měla naplánováno, že své první dítě porodím v 25 po pětiletém vztahu(4 roky se mi pocitově zdají jako minimum pro dobré poznání toho druhého, nehledě na to, že mi obecně dlouho trvá než si k někomu utvořím nějaký vztah a začnu mu věřit…).Tenkrát jsem začala přemýšlet o tom, že se musím přinutit k nějakému posunu, přeci jen pravděpodobnost, že mi vyjde první vztah je dost minimální, jenže nemám dost silnou vůli…

Myslíte, že jsem ještě dost mladá na to, aby se u mě něco změnilo? Zatoužila jste některá po vztahu později? Nejsem jen,,rozmazlená" a nedospělá? Nechci od života moc? Neměla bych prostě,,zatnou­t zuby"?

Zatím si dovedu představit, že zůstanu celý život sama a bezdětná, ale mám strach, že mě jednou doženou hormony…co když si poté nikoho nenajdu(seznamování je pro mě těžké + jsem velice neatraktivní), nepovažuji za morální pořídit si dítě bez otce, nepovažuji za morální být starší matkou…Mám strach ze selhání…

Strana
z2
antonie86ohnivak
autor
14. bře 2017

@guinea Já už jsem před časem psala do poradny na idnes.cz, ale psycholožce Douchové, koučinku nedůvěřuji...

,,To, že jsi nikdy neměla kamarádky prostě není normální." Měla jsem jedno období, kdy jsem měla pocit, že pár kamarádek mám...před lety jsem si našla jeden koníček , díky kterému jsem se ,,seznámila" s několika lidmi, psala jsem si s nimi přes internet a mě to trošku dodávalo sebevědomí...jenže osobní komunikace mi na rozdíl od té písemné dělá problémy, tak když po pár letech došlo k osobním setkáním, všechno skončilo...a mě to vrátilo o pár kroků zpět...

guinea
15. bře 2017

@antonie86ohnivak No, konkrétně k paní psycholožce Douchové jsem docházela rok a půl, ale zpětně musím zkonstatovat, že to byly jen vyhozené peníze. Paní psycholožka člověka vysleche, převypráví vlastními slovy, co se dozvěděla, a to je tak všechno. Klidně bych tam mohla chodit další roky bez viditelného výsledku, člověku se jen uleví, že se vymluví.

Naopak koučink je "tah na branku". Konkrétí problém, konrétní kroky ke konkrétnímu řešení. Zkus to přehodnotit 🙂

ingwer
15. bře 2017

Ono i mezi kouči se asi najdou lidé, kteří jen vyslechnou a tím to končí. Je třeba si dobře vybrat a pak to fakt zabírá. @antonie86ohnivak, opravdu to s dobrým koučem jde. Ani jsem nevěděla, co chci, a dnes to vlastně všechno mám 🙂 jasně, že to občas není ideální, ale ZMĚNA JE ŽIVOT!!! A ŽIVOT JE ZMĚNA 😉

Strana
z2