Online bazar - přivýdělek na MD - IČO, daně
Ahoj mám takový plán chci si otevřít bazárek (něco jako je možnost,zde na koníkovi) ,ale nechci se dostat do nějakých právních potyček např. s FÚ
Co se týče IČO,daně,živnost? musí něco z toho být nepředpokládám,že budu mít nějaký velký obrat viděla bych to na cca 1000 kč měsíčně víc to asi nehodí..
Dále když prodávám nové věci mnou koupené a chci je prodat dál?
@bz2018 No, podle formulace, že ti to má něco hodit, tak se bude jednat o podnikání a měla bys mít IČO, přihlásit se na zdravotní pojišťovnu a na OSSZ a pak podávat přehled a zaplatit zdravotní dle výdělku, daně a sociální budou při těhle částkách nulové.
POkud by to byl jen prodej po dětech, tak to není výdělečná činnost - neb si to koupila dráž než prodáváš a to prodáváš jako soukromá osoba nikoliv jako podnikatel.
Pozor na zavistive sousedy,jak se to rozrikne,nekdo vas najde na netu,budou hlidat,neni lepe se telefonicky preptat na uradech?je spousta lidi co kupuji a nasledne prodavaj za cas blbinky co deti ani nebavi...

@bz2018 Já mám takový pocit, že když prodáváš věci po svých dětech a nepřekročí částka nějak 30 tisíc za rok, tak se to ani nemusí dávat do daňového přiznání, ale nejsem si tím jistá jaké jsou tam podmínky.