Pisivky v baráku. Jak se jich zbavit?

flowerstone
10. dub 2024

Zdravim, je tu někdo kdo porazil doma pisivky? … už 2x jsem vyhodila všechno jidlo, všude to vydesinfikovala ale porad je tu máme … je to šílený a už jsem z toho zoufalá ☹( máme nový dům, malou dceru a poslední kapla byla když jsem si vsimla ze nejen na zdi lezou ale už i například po prosteradla.. jsem čistotna a o to víc mě to sere ☹

sagitta33
10. dub 2024

Jedná se skutečně o pisivky? Pisivky nijak neškodí živí se vším organickým včetně plísní a prachu na stěnách takže jídlo na množství vliv nemá. Dá se říct, že se vyskytují v malém množství úplně všude , ve větším množství na vlhkých tmavých místech. Takže pokud se jedná o náhodně nalezené jedince pak je to normální , pokud se to pisivkami "hemží" pak je problém jinde, možná by pomohlo vymalovat a snížit vlhkost.
Ještě mě napadlo nemáte tapety?

tridvajedna
10. dub 2024

Poradila bych se naučit žít s pisivkama v symbióze, běžně se v domácnosti vyskytují např. v knihách a špajzech. Dle mého škodí našemu zdraví víc všemožné dezinfekční a insekticidní prostředky. Jinak jak píše saggita výše, pisivky nemají v oblibě suché prostředí, takže snižovat vlhkost - větrat, odvlhčovat.

flowerstone
autor
10. dub 2024

@sagitta33 ano jedna, už jsem to dřív řešila a opravdu to jsou pisivky.. záleží co je podle vás hodně pisivek.. nejvíc je vidím na zdi.. v rozích od dvěří,tam kde se ano drzi nejvíc prach.. vymalováno je podruhé .. a stejně..
vlhkost je pravda ze nevime jakou máme ale věřím, ze úplně na prd :/ … ale snažíme se porad větrat..
tapety nemáme .. jen povesene obrazy.. a taky ne moc.. na zdi bych to ještě nějak přežila ale když vím, ze jsou schopny cestovat všude i po ty posteli.. nejsou to opravdu blechy nebo tak.. na posteli jsek našla jednu ale povleceni mám 2 dny zpět.. nedalo mi to a zase jsem to cele šla prát.. mě brzy trefí.. byla jsem ale na návštěvě u kamosky a schválně se divila a taky jsem je našla na zdi😃 … jenže já s tím proste žít nemůžu 🥹🥹

flowerstone
autor
10. dub 2024

@tridvajedna já vím, ze jsou neškodné.. když se jedna tedy o nás.. ale proste já na to myslím denně , kdykoliv si jdu lehnout mám hned nervy z toho ze si musím lehnout s pocitem ze někde po zdi nějaká leze.. a nedej Boze v ty posteli ☹ … úplně mě to ubiji.. vlhkost nevime jakou máme ale budem zjišťovat.. a větráme často ☹ nevim zda pomůžeme nějaká ta dýmovnice nebo snad už deratizator… ještě k tomu bydlíme na vesnici no tak nevim zda to má vliv

sagitta33
10. dub 2024

@flowerstone Hele já když budu chtít tak nějakou taky najdu, v posteli by mě nenapadlo hledat tak malou potvoru tak nevím, jestli to není nějaká fobie. Ty pisivky jsou úplně neškodné, ale horší je důvod proč tam jsou - mají tam co žrát a to plísně a různé organické zbytky. Tady žádné dezinfekce nepomůže pokud se neodstraní příčina. Možná máte nějaký hrubé, porézní nebo jinak přilnavé omítky na kterých se přichytává mikroprach.