Pod tlakem zapomínám. Máte to někdo stejně?

6. pro 2022

Máte někdo zkušenost se zapomínáním? Když jsem pod tlakem a ve stresu, tak se mi pletou slova a placam nesmysly. Prostě mám vypnuto a jako bych zapomněla, co jsem chtěla říct. Ale stačí jen to, že mě třeba něco rozhodí. Na něco se soustředím a někdo mě pozdraví. Nebo když třeba nestíhám.
Stejný efekt má nevyspání, když dělám víc věcí najednou. Třeba listuji knihou a někdo se mě na něco zeptá. Nejsem schopná odpovědět a v knize se ztratím.
Měla jsem to podobné vždy, ale s věkem se to zhoršuje.
Dneska jsem 5x oslovila psa a netrefila jsem se ani jednou. Takže už jen říkám pokyny bez oslovení. Manželovi a dětem nejčastěji říkám "broučku", jinak je časté, že se netrefím.
Bojovala jste některá s podobným problémem a přišly jste na to, co s tím?

odula
6. pro 2022

Jo, pořád. Jediný co pomáhá je cilenej relax ( "vypnout" aspon jednou denně aspon na pul hodiny ) a pak spánek. Ale opravdu kvalitni, coz je taky s věkem horší. Takze si dávám pozor abych pred spanim nejedla, na nic necucela, alkohol před spanim, je big no no) a pokud možno 8 hodin. Pak je to mnohem lepší. Stačí fakt jedna blba noc a hned to cítím. Breptam, nemůžu se soustředit. Jo a sport je super

odula
6. pro 2022

Jinak ja taky nejsem " multitasker". Musim ukoncit jednu cinnost a přejít k druhy. Kdyz řídím tak většinou úplně vypnu okoli ( kdyz deti jeci tak je to fakt špatný). Nekdy manzel na me mluvi, ja se na neco soustředím co rikal a uplne ztratim ten zbytek sdělení :,D S timhle se jenom naucit pocitat a cilene bud tedy sledivat jednu cinnost ( treba kdyz nekdo mluví) a pak proste si dat cas ",prepnout" ( a okoli upozornit ze adjustujes prijimac na jejich frekvenci ;) )

autor
6. pro 2022

@odula pro mě je teď nejhorší práce, kde se to zhoršuje hodně.

konidana
6. pro 2022

@odula jsem ráda, ze nejsem sama kdo nezvlada ani dve cinnosti najednou. Blby je.ze kdyz neco delam a nekdo na mne zacnemluvit, tak casto uplne zapomenu co jsem delala a necham to treba nekde polozeny coz samozrejme pak vubec nevim🙄😂. Pri rizeni tedy vypinam spis usi a pri slozitejsih situacich proste mluviciho spolujezdce prestanu uplne vnimat.

victress
6. pro 2022

s přibývajícími roky se mi to stává čím dál častěji, myslím na milion věcí, třeba chci říct běž do koupelny a místo toho řeknu běž do kuchyně, místo párek v rohlíku řeknu rohlík v párku atd. v práci se to také začíná horšit...

autor
6. pro 2022

@victress místo párek v rohlíku jsem schopná říct to, co aktuálně vidím. Například sníh ve stole.🤦

pampeliska1313
6. pro 2022

Neustále. Nejsem schopná “normálně uvažovat” jakmile jsem rozhozená. Prostě se zaseknu a buď řeknu blbost, nebo jsem ticho úplně. Musím se soustředit na jednu věc a víc nedám, nebo jen výjimečně. Něco odkejvu, protože zrovna dělám něco jinyho a pak vůbec nevim. Popřípadě když mě někdo má při něčem kontrolovat, tak to jsem úplně mimo, dělám úplně nesmyslný chyby, doteď nechápu jak jsem zvládla vystudovat.)

odula
6. pro 2022

No ja spíš říkám jiný věci. Ani ne to co vidím, proste úplně random. Nekdy je to strašidelný úplně. Třeba ja nevím - misto "vyndej parky z lednice " - vyndej auto z šuplíku. :D tohle není skutecnej priklad, ale tak nějak. Ale vim ze u me opravdu existuje korelace mezi timhle a spankem. @autorka - jak to mas se spaním? Kdy si chodíš lehnout a jak dlouho spis a jak kvalitně jestli se můžu zeptat? A - ta práce to zhoršuje kvůli stresu myslíš? Já teď nastoupila na nový místo a taky - úplně jak idiot. Někdy se musím zastavit, srovnat si myslenky nezávisle na okolí
a pak jsem schopná začít zase souvisle mluvit. Naštěstí kolegove uz si tak nejak zvykli 😀

autor
6. pro 2022

@odula spím cca 8 hodin denně. Většinou celou noc bez buzení.
V práci stres není.