Poradí někdo s výběrem pohlaví koťátek pro děti?
Kdo má doma kočičky, poradíte jaké pohlaví koťátek si vzít domů k před školním dětem? Budou to 2 sourozenci, kastrace proběhne. Měli jsme doposud jednu polo domácí kočku, o tu jsme zřejmě přišli. Máme domluvené koťátka od vyhozené kočky, které se ujala jedna paní. Máme na výběr jak 2 kocoury, tak pár nebo 2 kočky.
A pokud máte zkušenost s nějakým osvědčeným GPS lokátorem pro kočku, ráda pořídím. Hledala jsem a volala snad všude, ptala se sousedů a nemám tušení, co se stalo. 😞
Pokud je budeš pouštět ven, tak bych brala kočky, nemusi to platit 100% ale prijde mi, ze jsou opatrnější a méně toulavé.
Jak už bylo psáno, pokud budou chodit ven,tak raději kočky,tolik se netoulají. V rodině máme několik koček a kocouři i když jsou vykastrovaní, mají větší potřebu chodit všude možně. Kočky se drží u baráku. Co se povahy týká, nedá se jednoznačně říct, mazlivý může být kocour i kočka, nebo naopak.
Za mě je to jedno. U nás se vždy toulaly kočky a kocouři byli domácí povaleči a nechali se "týrat" od dětí, kočky s dětma byly hned hotové a tekla krev. ALe dle mého náhoda, záleží na povaze.
Já mám zkušenost, že kočky lépe loví myši, ale zase možná náhoda.
Kdybych chtěla plemeno, tak volím kocoura, protože má lepší znaky plemene, ale u obyč kočky bych se řídila "ta se mi líbí" a na pohlaví bych nehleděla.
Kastrace kocoura je jednoduší a levnější než kastrace kočky, tak možná zohlednit i to.
Za mě je to jedno. U nás se vždy toulaly kočky a kocouři byli domácí povaleči a nechali se "týrat" od dětí, kočky s dětma byly hned hotové a tekla krev. ALe dle mého náhoda, záleží na povaze.
Kdybych chtěla plemeno, tak volím kocoura, protože má lepší znaky plemene, ale u obyč kočky bych se řídila "ta se mi líbí" a na pohlaví bych nehleděla.
Kastrace kocoura je jednoduší a levnější než kastrace kočky, tak možná zohlednit i to.
@alianan máme pár nakonec. Ale trošku nevím, zda jsem neudělala chybu. Kočička je velice mazlivá, vrní jen se na ni člověk podívá a kocour je pěkný lump. Zvědavý,nebojácný, hravý. Tak doufám, že zas nebude smutek doma. Ale druhá kočička byla taková vyjukaná a plachá a to si u našich rozjívených dětí neumím moc představit.
@alianan jinak my jsme měli kocoury 2 a oba se toulali i po kastraci. Ne, že by zmizeli na několik dní, jako ti nevykastrovaní, ale chodili daleko od domu. Myši lovili oba dva. V podstatě každý den se něčím chlubili a zvládli třeba i potkana ulovit, na což si troufne málokterá kočka. Takže je to asi opravdu náhoda 🙂
Každá kočka je jiná a neřídí se to vůbec pohlavím. Chceš-li správně vybrat, je třeba vybírat podle toho, jak si vzájemně sednete a jaký vztah k sobě budou mít daní sourozenci. Navštěvujte je a dejte si čas na poznávání se. Neberete si domů hračku, ale živé tvory, kteří s vámi budou žít až 20 let. Ven bych je nepouštěla, pokud jim nevybudujete voliéru či plot, který nepřekonají.
@anonym_54adc4 mít je jen doma bohužel nelze. Jsou to koťátka, která jsou nechtěná, jedna paní se jich ujala a odkojila je, ale přes zimu je nemá kde mít. Pokud je neudá, nemá pro ně místo a manžel je ochotný tolerovat polodomácí kočku, ale kočku v domě, která chodí, kde si zamane, to by neskousl. Já kočky miluju, ale nechci jít proti manželovi, takže takový kompromis v manželství i v životě nechtěných kočiček. 🙂
@alianan jinak my jsme měli kocoury 2 a oba se toulali i po kastraci. Ne, že by zmizeli na několik dní, jako ti nevykastrovaní, ale chodili daleko od domu. Myši lovili oba dva. V podstatě každý den se něčím chlubili a zvládli třeba i potkana ulovit, na což si troufne málokterá kočka. Takže je to asi opravdu náhoda 🙂
@anonym_autor Tak to nam se kastrovany kocour toula fest, rekord ma skoro 6 týdnů a po tehle době pritahl presne, když detem umrela babicka, jak kdyby to vedel.
Každá kočka je jiná a neřídí se to vůbec pohlavím. Chceš-li správně vybrat, je třeba vybírat podle toho, jak si vzájemně sednete a jaký vztah k sobě budou mít daní sourozenci. Navštěvujte je a dejte si čas na poznávání se. Neberete si domů hračku, ale živé tvory, kteří s vámi budou žít až 20 let. Ven bych je nepouštěla, pokud jim nevybudujete voliéru či plot, který nepřekonají.
@anonym_54adc4 By mě zajímalo, kolik lidí takto zvíře vybírá, jako teorie dobrá, ale v reálu znám akorát majitelku chovky, která takto vybírala budoucí chovnou fenu a majitelka štěněte z ní byla na prášky a prý už by na to nikdy v životě nepřistoupila, což se jí teda nedivím.😅
Chápu u dospělých psů v utulku, kdy si na sebe obě strany potřebují zvyknout a potřebují zjistit, jak dotyčné zvíře reaguje.
@anonym_54adc4 By mě zajímalo, kolik lidí takto zvíře vybírá, jako teorie dobrá, ale v reálu znám akorát majitelku chovky, která takto vybírala budoucí chovnou fenu a majitelka štěněte z ní byla na prášky a prý už by na to nikdy v životě nepřistoupila, což se jí teda nedivím.😅
Chápu u dospělých psů v utulku, kdy si na sebe obě strany potřebují zvyknout a potřebují zjistit, jak dotyčné zvíře reaguje.
@alianan tak je to taková pěkná představa, že každá kočička najde svého úžasného pána a bude žít v bezpečí pouze v bytě. Těch nechtěných kočiček je takové množství, že je každý rád, když se aspoň nějaké kotě komukoliv udá.
@alianan tak je to taková pěkná představa, že každá kočička najde svého úžasného pána a bude žít v bezpečí pouze v bytě. Těch nechtěných kočiček je takové množství, že je každý rád, když se aspoň nějaké kotě komukoliv udá.
@anonym_autor Nechtěla bych aby kočky žily pouze v bytě, ani moje kočky nežijí pouze v bytě, dožívají požehnaného věku a umírají stářím.
Dokonce mám ten nepopulární názor, že kočka na český venkov patří.
Mám kočky s PP i obyč kočky "na myši" a vidím velký rozdíl mezi plemeny nebo tou obyč kočkou, jsou kočky, které ven nevystrčí ani chlup a jsou kočky, pro které by byl jen domácí chov doslova týrání.
A koťat je hodně souhlasím, ale situace se rok od roku zlepšuje, nedá se porovnat s počtem bezprizorních koček v mém dětství, tak třeba se časem dostaneme do nějakého normálního stavu, kéž by.
@anonym_autor mně se třeba představa kočky zavřené celý život v bytě vůbec pěkná nezdá. Asi je to bezpečnější, ale to je tak všechno. Pokud budu v příštím životě kočka, rozhodně chci mít možnost chodit ven 😀
@anonym_autor mně se třeba představa kočky zavřené celý život v bytě vůbec pěkná nezdá. Asi je to bezpečnější, ale to je tak všechno. Pokud budu v příštím životě kočka, rozhodně chci mít možnost chodit ven 😀
@gruyerre lepší placatá než vězněná v bytě? 😃 Souhlasím s
@alianan . Měli jsme 2 kocoury, oba jsme se snažili původně držet v domě, ale od určitého věku se začali dost usilovně zajímat o život venku. Venku uspokojili své potřeby a domů se chodili pomazlit, vyspat a nažrat. Ale ani jeden se nedožil přirozené smrti. Jednoho srazilo auto asi ve 14 letech a druhý zmizel. Nevím co se stalo, obešla jsem i sousedy, silnice, byla na úřadě, chodila po polích, po vesnici a nikdo nic neví, nikdo nic neviděl.
@anonym_autor já ti doporučil GPS Tractive, mám ho roky pro psa. Mají malou variantu pro kočky
@gruyerre lepší placatá než vězněná v bytě? 😃 Souhlasím s
@alianan . Měli jsme 2 kocoury, oba jsme se snažili původně držet v domě, ale od určitého věku se začali dost usilovně zajímat o život venku. Venku uspokojili své potřeby a domů se chodili pomazlit, vyspat a nažrat. Ale ani jeden se nedožil přirozené smrti. Jednoho srazilo auto asi ve 14 letech a druhý zmizel. Nevím co se stalo, obešla jsem i sousedy, silnice, byla na úřadě, chodila po polích, po vesnici a nikdo nic neví, nikdo nic neviděl.
@anonym_autor Jo, myslím si, že šťastnější život má ta kočka, co může jít ven i za cenu hrozící placatosti 😀
Samozřejmě bych si netroufla chovat kočku a pouštět ji ven někde ve městě nebo u rušné silnice, to bych radši žádnou neměla