Poraďte, jak umýt žaluzie?
Nebavi mě mýt každou zvlašť :D .hlavně teď , když nemužu se skoro ani hejbat 🙂
@pajinakerl Já jsem to kdysi v kanceláři řešila koupením odstínu žaluzíí, na kterých není vidět prach 😀
Ale vážně, žaluzie myju houbičkou, všechny naráz. Otočím je "naplacato", a pak houbičkou přejíždím zleva do prava tak, že žaluzie přimáčknu k oknu. Pak je otočím do opačné pozice a zase takhle umeju. Ano, ty malinké kousíčky u okraje žaluzií, kde se překrývají, se stopro neumyjou, ale je to lepší než je nemýt vůbec... Protože kdybych si měla vybrat, jestli mýt každou zvlášť, tak by to takhle dopadlo - prostě bych je nemyla.
@pajinakerl Já používám takovou tu chlupatou rukavici. http://hadry-uterky-myti.heureka.cz/york-rukavi... Není to místy úplně dokonalé, ale po vyzkoušení všeho možného jsem toto zvolila jako nejlepší řešení. Spdoní a horní dvě musím setřít zvlášť po jednotlivých částech. Tam se to dělá těžko. Taky jsem zvědavá co kdo poradí, ráda se nechám inspirovat.
@dana3262 A jak jsi s tím spokojená? Máš přímo tenhle? Já měla něco podobného - princip stejný, ale zřejmě jiná značka a byla to pro mě otročina. Sice to udělalo tři žaluzie najednou, ale když si člověk vzal že u každého okna jsou ve dvou místech ty provázky, takže je třeba to vyndat a znova nasadit, tak jsem měla pocit že mi to nějak rychleji nejde než kdybych řešila každou lamelu zvlášť hadrem. Jestli něco takového máš tak napiš značku, děkuji.
Dva roky jsem se dívala na špinavé žaluzie a byla nešťastná z marných a namáhavých pokusů je umýt. Až jsem zkusila dětské ubrousky na zadek z Lidlu a jedno okno mám do pěti minut umyté. Zabralo to i na mastné žaluzky v kuchyni.
Žaluzie stáhnu a pomocí 3-4 ubrousků krásně vyčistím najednou. Není potřeba šudlat každou po jedné.
Ta srandička na obrázku výš je dobrá možná na čerstvě usazený prach, ale pořádnou špínu neumyje ani náhodou.
@konidana v poho :D každa rada dobrá :D
@barborka09 rtak neco podobnyho mam 🙂 tak to zkusim děkuju 🙂
@frantiska85 tu srandicku nekde doma mam , ale to mi vubec nejde stim.. 😒 ale stima ubrouskama to je taky dobry napad
zkusila jsem vsechno mozne a pak mi kamaradka pujcila parni cistic a je to super. Sice to trosku kape ale na parapet dam rucnik a zaluzky jsou ciste i u tech provazku. Koupila jsem ho za 1000 kc a vyuziju ho v celem dome..
já už taky koukala na parní čistič, a asi ho koupim, jelikož ty žaluzie se furt špini ,kort kdxyž bydlíme u silnice 🙂
@maarina
@pajinakerl manžeova mamka si koupila nějaký za 30tis - to mi přijde už teda zbytečné, nicméně zvažujeme, že si koupíme nejen na okna, ale i na prach atd...protože ona s ním má i uklizený prach všude, umytou koupelnu atd....my ted plánujeme rekonstrukci a pak musíme nakoupit nějaké přístroje, nechci být otrok a jen okna než an cellém domě umyju, natož žaluzky - dělám to houbičkou s mycím prostředkem, pak hadrem s vodou a nakonec a otírám do utěrky. Samozřejme otocene na jednu a pak na druhou stranu....a pak až myji okna a i tak se někdy obtisknou sem tam pak na okna....
@barborka09 my žaluzie nemáme 🙂
@pajinakerl čistim plátek po plátku, nikdy se mi do toho kvůli tomu nechce ale 2x za rok to vydržim 🙂

@pajinakerl Blbě! proto je nemám :D (Sorry, ale nedalo mi to)