icon

Prostě mi to nedá...

g_m
1. zář 2014

Zabloudila jsem na tyto stránky někdy v srpnu a říkala jsem si, jé super, člověk se tady něco dozví a postupně může řešit i věci okolo miminka. Ale po měsíci tady spíš jen kroutím hlavou. Je mi líto holek snažilek, co místo toho, aby se s přítelem milovali, když se jim chce a mají na to chuť, tak to mají přesně vypočítané, že to busí být obden, a když stoupne/klesne teplota, tak teď to honem musíme jít zkusit... Děsí mě představa každodenního měření teploty a přesného zapisování všech možných a mnohdy vsugerovaných příznaků do tabulek, lovení duchů a když ten such byl jen duch, tak strašná deprese z 1DC. Bojím se, že tyto stránky se všemi grafy a názory typu: "já si myslím, že bys to měla udělat tak a tak..." bohužel ještě víc přispívají depresím a hrůzným stavům, když se to zase nepovede....
Vím, že spousta z Vás tu našla oporu, radu a jiné, ale já se loučím, protože ještě měsíc a měla bych depresi i z toho, že mě píchlo v boku jinak než normálně... A ještě věta klasika - nemyslete na to a ono to vyjde, ale to s měřením teploty, grafama na ovu, mens, četnost sex. styku apod. určitě nepůjde :(

chris_n
1. zář 2014

@g_m 😀 😀 😀 😀 nesmíš se tím nechat semlít.... vsichni nejsou takový 🙂

lorreine
1. zář 2014

Mas sice pravdu, ale zakladat k tomu diskusiu sa mi zda zbytocne...

sarriku
1. zář 2014

@g_m u mě to je podobné, taky to tak cítím. Proto nemůžu žádné ženě, která se snaží o miminko doporučit modrýho koníka, protože tady na to bude myslet tuplem a navíc, každá druhá má potíže s otěhotněním a pak si žena vsugeruje, že má potíže taky a už jí hapruje cyklus.
Proto jsem byla klidnější, když jsem pak na koně nechodila až do ovulace a pak už jo, to se pak už ovlivnit nedá. Ale předtím, to jsem fakt děsně hrotilo a tohle prostředí tomu moc prostě nepřispívá, všude miminka a všude snažilky s problémy s otěhotněním.

evulina77
1. zář 2014

hele, když to nezažiješ, nepochopíš. Kdyby měl každý dítě tehdy, kdyby chtěl, ubylo by spousku trápení, rozpadlých vztahů, měření apod. Každý jsme jiný, ale když to nejde, tak s každým dalším měsícem je to prostě jiné a člověk začíná víc a víc přemýšlet, kde jie chyba a rozjede se to. Pokud tomu nerozumíš a nechápeš, nejsi na správných stránkách. Určitě si můžeš vybrat, na netu je toho dost...

keeshka
1. zář 2014

Nesmíš to tak brát. Jako všude na jiných stránkách je x množství diskuzí a ty si prostě musíš najít ty, které ti jsou blíže, od toho ten výběr je, nejsme stejné 😉 . Když už jsi u snažení, jsou prostě ženy, které jsou na dně, že se jim nedaří měsíc, ale jsou i ženy, které vše berou s nadhledem a říkají si, že dítě příjde ve vhodný čas. Jako jsem já 🙂 . Snažili jsme se přes dva roky, nakonec se zadařilo po IVF. K měření ovulace prostě příjdeš, protože někdo prostě musí. Např. my jsme nesměli mít sex mimo ovulaci, takže pak prostě nemáš na výběr 😀 , ale i tak to nemusíš brát jako povinnost a musíš 😨 . Já jsem tedy BT neměřila, to si neumím představit.
Jak jsem pochopila, někdo prostě potřebuje měřit, zapisovat apod., tak jí to vyhovuje a nemusí to znamenat, že pak z toho má depresi, třeba naopak, protože má pocit, že proto něco dělá a to dělá na psychice hodně.
Hlavně se nestresuj, věřím, že miminko ve vhodnou chvíli příjde a když to nepůjde hned, nevěš hlavu, vše je pro něco dobré 😉

daskagal
1. zář 2014

Asi si člověk musí umět informace třídit. Já ze začátku vyšilovala z informací o alergiích a jiných dětských nemocech. Ale chce to fakt zdravý rozum.

andelka
1. zář 2014

Na MK si může každý najít co chce a potřebuje. Info je hodně, takže to svádí k tomu vědět o všem hodně a stresovat se tím. Ale to záleží na každém jak s tím naloží. Když se ti tu nelíbí, tak tu být nemusíš, nebo se vrátit až budeš těhotná nebo mít dítko a vybírat si které diskuze otevřeš a kam se zapojíš.

terezapetrova
1. zář 2014

@g_m je jasne, ze se ještě dlouho nesnazis. Svým zpusobem mas pravdu, na druhou stranu nemusíš byt na forech kde se Ti nelibi..

gosa22
1. zář 2014

souhlasím...hledání duchů je naprostá blbost a dělání těhu testů příliš brzy zbytečně stresující... 😒 každý si může číst, co chce...ale tady to člověka svádí...taky bych se vyprdla na všechny témata Snažilky atd...pak je z toho každá, které to nejde, úplně mimo a nešťastná, že ta druhá už je v tom...zbytečně si ubližujete 😒 😒 😒

karlajasmine
1. zář 2014

No my se snazime ale se zakladatelkou souhlasim.. clovek by to mel delat proto, ze na to ma chut, ne proto, ze si zrovna udelal nejakej test, kde mu vysly 2 carky (nebo nevim jak to funguje)... a pak si udelat pro jistotu 10 tehotenskych testu a hledat tam duchy 🙂 Nevim.. myslim si, ze tohle je stejny, jako ''hledani idealniho chlapa''.. clovek muze obchazet 10 baru tydne a hledat ho, anebo muze proste zit svuj zivot a cekat az to prijde.. a ono to pak prijde, kdyz to clovek nejmin ceka. Takze za me, kdyz se clovek snazi, tak to chce proste moc neresit, nechranit se, a ono to prijde az to prijde.. (A samozrejme, ze pokud to fakt dlouho nejde, tak je potreba se nechat vysetrit a zjistit, jestli tomu clovek muze pomoct, to zase nerikam.. ale proste se nestresovat zbytecne).

maky_s
2. zář 2014

Souhlasím se zakladatelkou, manžel mi říkal, že mi ty stránky zablokuje, abych nebyla v nervech. 🙂 Ale já nic, co mě děsí nebo nepotřebuji vědět jednoduše nečtu.. A to může udělat každý přece.. Trochu to na mě asi vliv mělo, ale jak si psala, holky tady prožívali to samé a v čekání mě podpořili..
Já třeba nechci aby o tom někdo v okolí věděl, radši se poradím a popovídám tady. Než abych riskovala, že to nějaká drbna hned někde vyštěbetá.. Rádi bychom to všem sdělili, až bude správný čas..Každý má jiné důvody.. 😉 😉

mimiveru
2. zář 2014

Měla jsem takovou kolegyni a stýkat se s ní osobně, věř, že je snad lepší být tady virtuálně :D nakonec to dopadlo tak, že ji nemoc v rodině "vysvobodila" a nyní čeká na porod... Prostě na to přestala myslet a povedlo se 🙂