icon

Rakovina mléčné žlázy u fen. Jaké máte zkušenosti?

29. lis 2022

Máte s tímto někdo zkušenost?

uzivatelkapetra
29. lis 2022

Myslím, že to bývá celkem běžné, odstraňuje se celá mléčná žláza.

varecka246
29. lis 2022

Řešila jsem s našim pejskem před měsícem. Nádor vyoperovali a vykastrovali ji, pak měla antibiotika a klidový režim. Za 14dni kontrola a vytahování stehů. Operace trvala hodinku a půl. Ve 12hod jsem ji tam zavezla, v 16 hod už jsem si ji vezla domu. Má 10 let, zvládla to v pohodě

autor
29. lis 2022

@uzivatelkapetra Naše fenka byla v létě kastrovaná kvůli zánětu dělohy. A po pár týdnech měla kolem mléčné žlázy tvrdý útvar (poznali jsme podle pohmatu). Nějak jsme neřešili, mysleli jsme si že kdyby to byl nádor, u operace by to viděli. Navíc jí to občas zmizelo, pak zase objevilo. Nyní jsme ale zjistili že jí ze struku kápla krev, tak jsme byli na veterině, doktor nám dal zatím nějakou mastičku, že jí to máme mazat a promačkávat. To děláme, vymačkali jsme poměrně dost krve, a boule téměř zmizela, ale při sebemenším doteku zase vytéká trocha krve. Tak by mě zajímalo jestli se takhle projevuje nádor. Na kontrolu jdeme v pátek, jestli to zmizí nebo ne, dostane nějakou další léčbu, a prý se uvidí, jestli bude v lednu nutná operace nebo ne...

ivivi
29. lis 2022

Meli jsme u fenky NO. Deda furt nechtel kastrovat, dohadovali jsme se, ale pocatecni demence… No nakonec to byl nador, tak si dal rict. No nekolikrt se ji to vratilo, mela pak nadory i jinde. Nakoec jsme ji museli uspat. Mela asi kolem 10 let.

elvira
30. lis 2022

Naše fenka měla. Operace, rekonvalescence v pohodě. Za půl roku znovu boule jinde. Opět operace. Bylo jí 12 a už to šlo z kopce. Vet nám říkala, že se jí to mohlo rozlézt ještě jinde. Půl roku od poslední operace jsme ji nechali uspat. Byla na tom špatně.