Ruční vysavač. Máte zkušenost?

webi
24. říj 2008

Maminečky, chci si pořídit ruční vysavač. Už mě nebaví 3 x denně zametat po Vojťasovi drobky kolem stolu 🙄 Máte doporučení? potřebuji aby nebyl moc drahý, bez kabelu, takže nabíjecí aku a aby měl sací výkon takový, aby vysál drobky (slyšela jsem, že některé vysavače jsou fakt bída). Máte nějaké zkušenosti?

kulicka
24. říj 2008

Ja mam. Nechala jsem si ho dat k Vanocum (Philips Cucina). Nejsilnejsi na trhu nebo z rady? a sosa to tam maximalne obr drobky. Takze ted je v komore a uz tam asi zustane. Jsem zklamana 😒 Nejlepsi by bylo zajit do kramu a fakt vyzkouset.

webi
autor
24. říj 2008

Teda to je pech. Já bych ho také chtěla jako dárek k Vánocům. Snad se najde někdo, kdo natrefil na funkční a výkonný 😵

konoupek
25. říj 2008

Ahoj hoky,
tak já jsem si ruční vysavač koupila minulý týden,pže už mě ty drobky taky pěkně štvou,zatím jsem s ním vysávala párkrát,ale zdá se mi docela dobrý.Na koberci to teda nic nevysaje,ale na parketách a na stole jo.Byli jsme se dívat v Datardu,ale tam se mi žádný nelíbil a ten co se mi líbil byl asi za 1300kč,což je na mě příliš drahý.Nakonec jsme si vybrali v Hypernově za 699kč Sencor i pěkně vypadá a na ty mé drobky myslím stačí 😉 .Je na nabíjení a má odkládací stojan.

konoupek
25. říj 2008

http://www.nakupunas.cz/rucni-akumulatorovy-vys...
máme tenhle,ale ted mě jako teda naštvali tou cenou,tady je o dost levnější 😠 😀 😝

dendisa
25. říj 2008

Ahoj, máme Concept, protože v našem city nebylo na výběr 😀, ale dobrý.
http://www.ceskadomacnost.cz/zbozi/aku-vysavac-...

Vím, že jsi chtěla levnější, ale taky jsme měli nějaký ten levný, jenže vydržel půl roku (mám dlouhé vlasy, které jsou všude a vysavač po čase přestal stíhat. Namotává se to všude v tom vnitřku, prd tomu rozumím, ale prostě už to ani nešlo spravit). Proto už bych ani neobjednávala přes net, abych ho mohla jít v klidu vyreklamovat, už si neslibuju, že mi požije nějak dlouho.
Vysaje mi to i koberec s těmi vysokými provázky, sice je malý, ale mrcha tmavě červený a všecko je v něm vidět.

danae
25. říj 2008

Já mám ruční vysavač Electrolux a funguje bezvadně. Používám ho opravdu hodně. Právě po jídle pod místem, kde jedla dcera, nebo když něco vysype. Taky si pri vytírání shrnu mopem drobečky na hromádku a tu pak vysaju. Na stůl ho nepoužívám, jen na podlahu. Ušetřil mi už spoustu času a energie.

Nevím, jak je to s cenou, možná patří k dražším, ale myslím, že zde se nevyplatí šetřit. Když třeba potom odejde u levnějšího baterie, tak to jsou potom vyhozené peníze.

vachovka
25. říj 2008

Ja mam Moulinex a stoji v skrini.Niesom spokojna furt ho treba nabijat.Neodporucujem 😝

danae
25. říj 2008

Já myslím, že skoro pořád je třeba nabíjet všechny, i když mně se zdá, že ten náš vydrží déle než těch 10 minut. Dost často není v zásuvce a vydrží i tak dlouho. Fakt Electrolux doporučuju. Klidně s ním vysaju kuchyň, zvládnul i vysypaná kolínka. Dobrý výkon. Jen stojí okolo 1300 Kč. A ještě jedna dobrá věc, že vysává i tekutiny, takže první pomoc, když se něco vylije na koberec.

webi
autor
1. lis 2008

Děkuji za doporučení. Daneo: jaký Electrolux konkrétně máte?

webi
autor
1. lis 2008

Ju a já chtěla práve spíše jenom ten malý do ruky. Máme malý byt, takže další velký krám mě už neprojde :(

petra2204
1. lis 2008

My měli Elektrolux, stál okolo 1200,-, bohužel s nám mám špatné zkušenosti, po dvou letech odešla baterie, takže šel do věčných lovišť 😒 , ale šikovná věcička to byla, to jo, jen ta trvanlivost nic moc 😖 .

danae
2. lis 2008

Webi, jmenuje se Rapido (bílý a nahoře tmavě modrý), koupený online v Datartu.

Ohledně životnosti baterie, je opravdu velmi důležité nepodcenit to první nabití a nabíjet nepřetržitě minimálně tolik hodin, kolik je doporučeno. Taky je dobré baterii občas úplně vybít a poté opět nepřetržitě dlouze nabít.

My máme ten náš Electrolux asi rok, tak nevím, jak dlouho nám vydrží, ale zatím má myslím zcela nezměněnou výdrž. Kdyby vydržel dva roky, tak si pořídím nový (jakkoliv to je neekologické...) . Ta úspora času a energie za to stojí. Fakt ho používám velmi často. Kamarádka má ten samý a tuhle mi říkala, jak je to jedna ze základních věcí do domácnosti, když má člověk malé děti 🙂

petule.h
2. lis 2008

doporučuji na milion procent, jsemnadmíru spokojená mám philips 1200 car a opravdu to uštědří mnohé zbytečné luxování, či zametání

kacerka
2. lis 2008

máme od Tchiba - už to bude rok, co jsme ho koupili jako nutnost a nemůžu si ho vynachválit. Je neustále po ruce a vyluxuje vše 😉 Používáme ho asi tisíckrát za den, takže zátěžovou zkoušku má, jednoduše se vyprazdňuje - prostě 100% spokojenost. Život bez ručního vysavače si už snad ani neumím představit 😀 😀 😀 Jo a stál asi necelých 800 Kč 😉

danae
2. lis 2008

Jo, Philipsu i Tchibu bych taky věřila 🙂

Tchibo výrobky mám ráda. Jen to Tchibo má ty výrobky jen nárazově. Zrovna jsem tam byla pro čepičku, co jsem kupovala někdy možná před dvěma měsíci a už mi jen řekli, že už je nemají a už mít nebudou. Možná podobnou za rok. To je opravdu bohužel jen o štěstí...

kacerka
2. lis 2008

danae, je dobré to sledovat na jejich stránkách www.tchibo.cz - tam najdeš aktuální nabídku 😉 Ten ruční vysavač jsem kupovala vloni nějak v listopadu, prosinci, tak si myslím, že ho brzy mít opět budou 😉

markulina
21. srp 2009

Ahoj holky, trochu obnovím tuto diskusi, chci si ruční vysavač právě koupit, nebaví mě furt vytahovat ten velký, nemáte ještě nějaký jiný tip? díky

jajdaelda
21. srp 2009

ahoj Marku...
před týdnem jsem koupila Rowentu, je sice těžší,ale výkon má super...

leni5
21. dub 2011

Ahoj, zrovna pokukuju po ručním vysavači. Nemáte nějaký nový tip?

baca
21. dub 2011

Já jsem si před týdnem koupila Electrolux ZB 404 WD a dobrý zatím. Drobky to vysaje.

mamkamarketa
22. dub 2011

@leni5 ja mam tenhle http://www.philips.cz/c/vysavace/minivac-mokry-... a je SUPER mam ho rok a pul a vysavam s nim denne. drobecky pod stolem, chodbu, hodne toho pobere, baterie vydrzi snad 15min... ja jsem s nim max. spokojena a doporucuju 😉

ninouche
7. zář 2011

@mamkamarketa prosím tě, používáš ten ruční vysavač jen na hladké podlahy (plouvoučka aj.), nebo zvládne i drobky z koberce? Právě nějaký vybíráme a tohle je pro mě dost zásadní, protože na koberci máme drobky od malé furt... Díky 🙂

mamkamarketa
8. zář 2011

@ninouche ahoj,je tak to ti neporadim,mame jen plovoucku,parkety a dlazbu 😒 ale tah ma celkem silny,spis jde o vysku vlasu

maja3.s
12. kvě 2012

Ahoj holky....zkusím obnovit diskuzi 😉
Můžete mi dát tip, jakou značku ručního vysavače máte? Uvažuju o jeho koupi, ale povětšinou slyším, že to nemá cenu, že tyto vysavače mají hrozně slabý výkon a jsou k ničemu.
Budu ráda, když poradíte a podělíte se o zkušenosti.
Díky 😉

deanita
27. pro 2012

Majo, mám pro Tebe tip. Mám doma tyčový ruční vysavač Stelo od firmy ETA. Je dobře skladný, dobíjí se přes adaptér, postaviš ho a stojí. Když potřebuješ smést drobky, nebo jehličí ze stromku 🙂 , tak jen z něj vyndáš ten mini vysavač a je to..........má hepa filtr a nádobku jednou za čas celou umyju, takže žádné sáčky není pořeba. Mají ho v bílozelené barvě, moc pěkný, mohu doporučit!

adele77
29. bře 2013

souhlasim s tebou bez rucniho vysavace bych se taky zblaznila. ja mela Rowentu extenso a spokojenost, ted mam znacku Ecovacs a je taky super. koupila jsem ho jako soucast robotickeho vysavace Ecovacs D76 takze vlastne 2v1. jen mimochodem pro rodinku s detmi a pripadne domacimi mazlicky je takovy robutek k nezaplaceni, nemenila bych. tak stastny vyber!

janka121212
13. srp 2013

Ahoj, vím že to tu sice nepatří, ale nemáte někdo zkušenost s vysavačem ORKY. Celkem mě zaujal, je na vodu a má rotační separátor.

papunkova
14. říj 2016

Dovolím si obnovit diskuzi. Nějaké osvědčené ruční vysavače? Nechci to na běžný úklid...ale aby vysál drobky, nepořádek při vaření...a nemusel se hned tahat velký vysavač. Pročetla jsem hodně diskuzí...ale jsou to už starší diskuze...tak jestli náhodou není nějaký super nový objev 😀 Maximální cena do 2 000 Kč...ale přikláním se pokud možno ještě k nižší ceně. Děkuji za rady.

benciverner
27. říj 2016

Právě hledám všude možně informace. Našla jsem test a asi půjdu do Eta Carsha za 1999kč. chválí ho za tichý chod, dobu vysávání (14-18minut), za jednoduchou údržbu a je lehký. Doba dobíjení cca 16hodin. Ale to dobíjení je všude podobné (fakt hrůza). Jedině u Elektroluxu Rapido je nabíjení 4hodiny a výdrž pak 15minut - což je super. Cena 2199kč. Je ale hlučný (to by asi taky nevadilo) ale hodně špatně se rozebírá a čistí (to jediné mě odradilo.) Ostatní testované vysavače vydržely cca 8minut a doba nabíjení cca 18hodin.
No babo raĎ! 🙂

benciverner
27. říj 2016

@papunkova
Právě hledám všude možně informace. Našla jsem test a asi půjdu do Eta Carsha za 1999kč. chválí ho za tichý chod, dobu vysávání (14-18minut), za jednoduchou údržbu a je lehký. Doba dobíjení cca 16hodin. Ale to dobíjení je všude podobné (fakt hrůza). Jedině u Elektroluxu Rapido je nabíjení 4hodiny a výdrž pak 15minut - což je super. Cena 2199kč. Je ale hlučný (to by asi taky nevadilo) ale hodně špatně se rozebírá a čistí (to jediné mě odradilo.) Ostatní testované vysavače vydržely cca 8minut a doba nabíjení cca 18hodin.
No babo raĎ! 🙂