icon

Síla je nádherná. Maminky, co cvičí, pojďte sem

mlada.maminka
2. bře 2016

...a svaly jsou fajn 🙂
Maminky, co cvičí, zvedají, rýsují svá těla...ať už kvůli sportu nebo samy pro sebe......pojďte sem, pokecáme 😉

Síla je nádherná. Maminky, co cvičí, pojďte sem
janinka96
2. dub 2016

Jsem tady. 🙂 Co cvičíš, silové sporty?

mlada.maminka
autor
12. dub 2016

@janinka96 Ahoj 🙂
No, dalo by se tomu tak říct....TFA (Toughest Firefighter Alive - v překladu Nejtvrdší hasič přežívá) je vlastně takový hasičský víceboj...Jednou jsem ze zvědavosti zkusila, abych dokázala kolegům hasičům, že ženské nejsou žádné bábovky a zamilovala jsem se do toho. Sedlo mi to, přesně toto ke svojí prudčí povaze potřebuju - vyřádit se, vybít se na trati 🙂
A co Ty?

letadlo13
12. dub 2016

Já cvičila všecko jako blázen, fitko jak kulturista a bojové sporty (kendó, iaidó, džódó), orientální tance, běh po lese... Teď mám batole, jsem přestěhovaná 200 km a bez jediného hlídání, takže akorát přenášení té živé desetikilové činky a kilometry s kočárem. Jednou týdně jóga, nic jiného tu není. Tak si připadám jako lemra líná, opět těhotná 😀 až budou děcka trošku větší, začnem něco víc spolu. Pozitivum je akorát, že jsem byla 8 dnů po prvním porodu úplně v pohodě a břicho hezky ploché 🙂 snad se to povede i teď 🙂

mlada.maminka
autor
13. dub 2016

@letadlo13 Tý jo, jak jste to všechno stíhala? Klobouk dolů....
Za pozitivum tleskám, já po třetím porod vypadala ještě půl roku, jakoby mi tam jedno dítě zapomněli 😀
Ten problém s hlídáním znám - já třeba např. nikdy nebyla ve fitku, což bych strašně moc chtěla - navštěvovat pravidelně, ale s tolika dětma to nejde. Jsem ráda, když si najdu půlhodinku denně, abych si zasklapovala, zadřepovala, začinkovala....synátor obvykle se mnou. Jinak se snažím využít třeba i dřepy při věšení prádla (místo shýbání se do koše, tak dřep), na dvorku využívám studnu (přední kliky o ni, zadní, výstupy na ni nahoru a dolů), se psem po lese zdolávat stoupání, rychlochůze do školky při synátorovi na kole atd....Člověk si hold musí nějak poradit, když nemá ty možnosti....Ale to už je teď spíše udržování kondičky....v létě bude pohybu zase daleko víc....Přeji pohodové těhotenství a stejné poporodní pozitivum, jako po prvním 🙂

letadlo13
16. dub 2016

@mlada.maminka tak ja doma necvičím, na to nemám motivaci, prostě mě to ani nebaví. Na výšce byl prostor všechno stihnout 🙂 mezi přednáškami a večer byly kolem kolejí sportovní hodiny. Kendó jsem dokonce stihla vecpat jako předmět do indexu, 4 semestry na katedře asijských studií 🙂 jinak se to střídalo, přicházelo, odcházelo to nějak samo, kde byla zrovna možnost. Ale potom zase v těhotenství a kolem porodu žádné problémy, ani oteklé nohy, nic. Myslím, že to taky bude kondičkou. Teď je to se cvičením horší, ale počítám, že se to povede jako minule 😀 optimismus nic nestojí a zlepší člověku život 🙂

janinka96
24. dub 2016

@mlada.maminka páni, to zní fakt zajímavě. 🙂 Já cvičím právě ty silové tréninky - jako TGU, deadlift a tak. Zatím zvedám závaží 12 kg, ale už jsem zvládla i 24 kg. Je to prima v tom, že svaly nenarostou, ale fyzická síla přibyde. 🙂

aklin
24. dub 2016

Sice nejedu silové sporty, mě to ani nebaví, ale doma jedu pravidelné zátěžové cvičení s činkami a s moji prdolou. Po 4 měsících usilovného cvičení 4 kg dole, jsem na původní váze a rýsuje se mi postava. A když je pěkné počasí zapřáhnu vozík za kolo a jedeme na tůru. Což dá pořádně zabrat.