Slyšeli jste o Vánočním Beránkovi? Dárky pro děti
Ahoj 🙋🏻♀️
slyšeli jste už o Vánočním Beránkovi? Prý už to jede 2 roky a slyším o tom poprvé, nápad se mi líbí 💗
Je to podobné jako Ježíškova vnoučata, jen se jedná o dárky pro děti.
Loni jsem posílala "krabici od bot", letos přes kamaráda v sociálních službách raději obdaruju konkrétní dítě.
@veruuu_kubesovic proč? Je tam něco špatně?
Mě se to nelíbí, možná ještě takové ty akce, kde lidi dají nějaké drobnosti do krabice od bot, ale tohle žebrání o drahé dárky mi přijde až trapné. Když to projedu, tak tam většina chce dárky za tisíce, prostě novodobé žebrání. Mi neříkejte, že tam třeba to tříměsíční dítě fakt tak neskutečně touží po tříkolce za trojku :D
@tehulinka91 vubec to neznam,jukla jsem na to,ale prijde mi to teda dost penez...Pokud chce nekdo udelat radost,udela ji i drobnosti a myslim,ze nejde ani o to,kolik to stalo,ale ze si nekdo vzpomene i na jine nez treba na sve deti ....
@krisstina93 ta trikolka je masaker, to nemali ani moje deti.. a zbytok docela tiez
@kelerub
vadí mi na tom to, že si lidi nebojí říct o ultra drahou věc, žádná pokora...
z vlastní zkušenosti vím, jak je finančně náročné být sama na dítě, takže se na to dívám trochu jinak, navíc třeba já jsem nikoho o pomoc sama nepožádala, bylo mi to trapné, tohle vidím jako možnost těm dětem dopřát aspoň něco pod stromeček. Ale je pravda, že bych si řekla o drahý dárek pro děti jen v případě, že by to vydrželo delší dobu .
Tříkolka za 3 litry mi taky přijde přehnaná, ale ne všechna přání jsou tam taková. 😊
Nikomu to nevnucuji 😉 jen jsem otevřela diskuzi 😊
@nat taky si myslím, že i drobnost potěší, ale málokdo ze samožuvitelů si řekne o něco pro děti k vánocům, některé ceny jsou i za mě moc
@tehulinka91 Těm skromnějším se přání splní, hodně dárků už je na cestě. Třeba se někdo v pracovním kolektivu nebo v rodině složí na ty dražší dárky, aby někoho obdarovali.
Já ráda udělám radost cizími dítku, ale určitě ne dárkem přes tisíc korun.
@tehulinka91 víte v dnešní době a podvodu je strašné těžké když chce a nebo někdo potřebuje pomoci ...Sama pomáhám šestre matce samozovitelce,malému koupím když můžu,ale spousty s těch dárků se d sehnat i za polovinu ceny.....Přeji ať dětem někdo koupí,aby měly hezké Vánoce ...
@tehulinka91 Projevila jsem dobrou vůli, ale teda sorry jako. Drahé dárky, nejlépe drahé dárky, o kterých vím, že na bazaru by stály polovinu, případně jsem vlastním dětem pořizovala formou swapu, za odvoz. Tam je plno tak neskromných přání, že by mi pak bylo málem stydno vychovávat děti ke skromnosti a úvahám o penězích. Je to hezký projekt, ale teda za mě fakt ne!
Nicméně schválně, kam chodíte dělat radost vy? Kde můžete nabídnout použitou, případně bazarovou hračku a víte, že udělá radost a maminka, zapalujici si toho rána pátou cigaretu, se nebude ušklíbat?
@mourovatakocka Přes kamaráda co má v místní charitě na starost rodiny a dětmi. Když byla potřeba pro maminku ukrajinku těsně před porodem, tak jsme jí dávala věci.
Teď se máme potkat, tak se budu ptát jak se mají a jestli bych mohla obdarovat někoho, kdo si to zaslouží (rozumněj rodinu, která neutrácí za alkohol, cigarety a nežije jen ze sociálních dávek).
Taky mi přijdou dost přehnaně částky a věci. Lidi jsou děsně skromní 😀 Spis mě zaujaly Krabice od bot, dřív jsem přispívala na zvirata. Když jsme u toho - existuje něco, kde se dá poslat třeba osamělým důchodcům, kteří třeba nikoho nemají, něco, co by je potěšilo? Prostě jen zvedlo náladu, ne že budou každý chtít Karla Gotta, jako u Ježíškových vnoučat? Asi obvolavat domovy důchodců? Nebo se dá sehnat organizace sdružující i důchodce, co bydlí ve vlastním?
@mourovatakocka
@daasqua
U nás funguje Re-use centrum. Dá se tam odnést cokoli, sami to buď poskytnou komu je potřeba nebo to prodají za zlomek ceny a peníze použijí má provoz. Také spolupracují s Domovem důchodců a fungují i jako výdejna potravinové pomocí osamělým seniorům, tak mají hodně kontaktů. Vždy na Vánoce připravují dárek pro dítě a dárek pro důchodce. Věřím, že je předají kam je potřeba.
Mrkněte jestli není něco takového v okolí.
@lovemusicsun Jee, to zrovna koukám, ze je to re-use centrum, kam chci zaskočit, na té Praze 11...tak to je fajn, že dělají i pro důchodce 🙂

Ne a nepodporuju ani jedno...