icon

Špatný spánek po stěhování do nového bytu: Co dělat?

18. črc 2022

Ahoj maminky, stalo se vám to někdy?
V prosinci jsme se s přítelem a detmi stěhovali do většího bytu a vůbec, ale vůbec od té doby jsem se ještě nevyspala, ráno se budím nervni, nevyspala a úplně zlomena, pak se celý den od toho odrazí 😒

cilkat
18. črc 2022

Půl roku je už dost dlouhá doba, aby to nebylo jen "nezvyk"... Prozkoumala bych smylové věci, které můžeš ovlivnit: otevřené/zavřené okno, zatemění, nějaká oblíbená vůně, povypínat elektroniku (počítače, mobily, televize...) ... další možnost je samozřejmě jít do nějakých "ezo rituálů"... ale to je dost závislé na tom, nakolik jsi jim nakloněna. ... Možná by zabral i nějaký způsob autosugesce (prostě si vnutit představu, že jsi doma a v bezpečí a spí se ti tam dobře...)

autor
18. črc 2022

@cilkat Děkuju moc. Něco zkusím vyzkoušet 🙂

levandule_k
18. črc 2022

Je tam něco, co ti vadí, hluk, světlo, umístění postele atp? Jinak já jsem celkem ezo, takže já bych tu místnost zkusila vykouřit nějakými vonnými tyčinkami, eventuálně si dala do misky s vodou esenciální olej eukalyptus, protože "energeticky" čistí prostor.

galatea_a
18. črc 2022

Máš postel ve stejném směru (východ/západ), jak jsi byla zvyklá? Je stejně umístěná směrem ke dveřím/oknu jako dřív? Spíš na stejné straně? Zůstalo v bytě něco po předchozích majitelích nebo je všechno vaše? Zkus zjistit, jestli to nemůže být tím. A samozřejmě nějaká energetická očista, jak už je psáno výše, může jenom pomoct. 😉

tinaprofi
18. črc 2022

Vymitac, sul do rohu, cesnek, ruzence a pro jistotu vysvetit 🙂))

neomenia
18. črc 2022

A zrcadla v ložnici? Ta hodně zhoršují spaní. To bylo první, co jsem v novém.byte udelala. Vestavenou zrcadlovou skříň jsem polepila tapetou. Teď vypadá jako dřevěná .

zuzekk
19. črc 2022

Blbá zóna, prestehovat postel nebo vyměnit místnosti.

zelenaesmolda
19. črc 2022

@neomenia
fakt?to jsem nikdy neslysela.proc to tak je?

margaret88
20. črc 2022

@zelenaesmolda ano je to pravda. Zrcadlo nemá být tam kde se spí. A dokonce se zrcadla nemají dědit. Zrcadlo "vypráví" příběh který vidělo.

autor
20. črc 2022

Děkuji všem za komentáře. Se zrcadlem jsem neměla nikdy problém, celý život mám skříň se zrcadlem v pokoji a naprosto vždy v pohodě, postel nemám kam otočit máme malou ložnici. Zkusila jsem akorát prehodit polštáře na jinou stranu i s dekou a spime na jiné straně a je to lepší.

martiniquest
20. črc 2022

Ja si novy byt i kancelar cistim pomoci salveje (vykurovani), muzes zkusit.

pexi
20. črc 2022

Mě třeba u spaní vadí většina nabíječek v místnosti, ale třeba i zapojené rádio. Všechno vydává tichý, ale přesto slyšitelný zvuk. Takže v pokoji, kde spíme nemůže být zapojený ani vypnutý počítač, vadí mi to.

jankavranova
20. črc 2022

Měla jsem to docela podobně... ložnice malá místnost, měla sem pocit, že tam není dostatek vzduchu a stejný názor na to měl syn, který ještě spal se mnou... přes den mu nedělalo problém si třeba na posteli hrát se ségrou, ale jak nastal večer, nedostala jsem ho tam. Tak jsme spali v obýváku na gauči... po nějakém čase se to zlomilo a už spíme v ložnici...

autor
20. črc 2022

@jankavranova To já měla taky nějak tak, přes den ale úplně v pohodě spát mohu a v noci děs.. no o obýváku ani nemluvim, mám pocit ze tam straší 😀

veronicka89
20. črc 2022

Me tohle delalo celo postele na venkovni zdi...

Nahodou jsem to vygooglila otocila a dobry 😍

sonaxoxo
20. črc 2022

Zkus vyčistit byt, ale jestli to bude stačit..😱

2hanah
20. črc 2022

Takže se spíš celkově necítíte dobře v tom bytě než jen problémy se spánkem v noci?

autor
20. črc 2022

@2hanah no nějak tak.. byt je nádherný, prostorný, ale furt mu nemohu přijít na chuť

levandule_k
21. črc 2022

Tak jestli máš pocit, že v obýváku straší, tak bych si nechala od někoho zkontrolovat, jestli tam není uvízlá duše, ať ji odvede.

2hanah
21. črc 2022

Tak to je fakt problém, to mě mrzí, malá pomoc může být - u nás doma mi pomohlo, vyprovázení ducha z bytu - nechá se jednu noc otevřené všechny dveře v bytě až na ulici a doma ducha poprosíte hezky, aby odešel, u nás fakt zabralo...

2hanah
21. črc 2022

A nebo úplně přeorganizovat místnosti, jestli to velikost a dispozice umožňují? Myslím spát v úplně jiné místnosti?