Vana od dubové kůry. Jak to vyčistit?
Hezky den vsem,
Manzel si napustil na dne vany vodu s dubovou kurou, spatny napad, nevedeli jsme ze to tolik barvi. Tuto chybu jsme udelali jen jednou, nicmene vana je na dne zazloutla. Cistici pripravky z drogerie nezabraly, ocet se sodou take ne. Nemate nekdo nejakou zkusenost, jak to vycistit?
@lenka421 Taky bych asi použila savo. Mohl by pomoci i citron spolu se sodou nebo cifem. Bělila jsem takhle wc po nájemníkovi, co na to rok nesahl. Šílený asi ob den jsem wc drhla gelem a potom zalila savem. Chvilku to trvalo, ale už je bílý.
@goovana
@maaaadlaaaaa
Diky za napad, savo zkusim, to uz je na me takova chemie ze me to nenapadlo, zkousim spis prirodnejsi veci jako prvni, ale vsechny selhaly. Vyzkousim 🙂
@maaaadlaaaaa My jsme prave taky v najmu a proto me to stve o to vic, vse poctive pravidelne myju tak ted po nas nechci nechat strakatou vanu kdyz se zabarvila po jedny pitomy koupeli 🙄
Co ocet? Nastříkat a nechat působit. Na hodně zašlá místa jsem dávala hadr namočený v octu, nechala několik hodin. Ocet je za mě skoro na všechno 🙂
Perkarbonát znáš? Ideálně perkarbonát+taed. Sypnout 3 lžíce do vany a zalít horkoi vodou. Dá se sehnat v bezobalových obchodech nebo na netu. S dubovou kůrou nemám zkušenost, ale třeba konvici od čaje to vybělilo hezky. Nebo můžeš zkusit tabletu do myčky, tam je taky, ale nevím teda kolik.
@lenka421 Já chemii také nemám moc ráda , ale na tohle nic jiného nezabralo.
Tak vsem moc dekuji, inspirovala jsem se vasimi radami a zkusila belidlo na skvrny z dmka na bazi sody a taedu a vana je zase bila bila bila 🥳

@lenka421 zkusila bych něco jako tekutý čisticí písek. Třeba Cif.