icon

Zápis do školky. Kdy jste dávaly?

pavla727
15. únor 2020

Ahoj maminky kdy jste davaly sve dite k zapisu do skolky? az bude mit moje holka 3 roky tak jdu do prace tak potrebuji aby mi ji vzaly do skolky a vzaly vam ji tam kde bydlite nebo musela jinam? Diky za odpovedi

cilkat
15. únor 2020

Záleží, jak jsou školky plné. Třeba u nás (Praha 5 Košíře) nevezmou dítě, kterému v září ještě nejsou tři, protože maj plno. V Modřanech kamarádka pro zářijovou dceru (tři až na konci září) sehnala - si ne v nejbližší, ale poměrně blízko. Nejsnazší je napsat jim přímo do školky.

j.a.n.i
15. únor 2020

Já umístila na Praze 9 říjnového kluka (a vím, že kamarádka dokonce lednovou holku) a pak na vesnici listopadovou v pohodě. A jinak na zápis musíš jít to jaro, než začne školní rok, kdy bude mít 3 roky. Sakra, to je věta, možná napiš, kdy ji ty 3 budou...

areh
15. únor 2020

My máme zápis začátkem května. Synovi budou 3 v říjnu. Počítám, že ho vezmou, ale jsme vesnice. Možná bych si to pojistila a dala přihlášku do více MŠ

eviicka
15. únor 2020

Zápisy jsou v květnu a naplnění je oblast od oblasti. U nás na vesnici jsem si se zářijovým "neškrtla" a o 20 km dál (taky vesnice brali i děti, kterým budou 3 až v dubnu).

pavla727
autor
15. únor 2020

@eviicka Mi bydlime take na vesnici a mame tu skolku tak bych ji chtela tu a nam dubnove dite tak uvidime

eviicka
15. únor 2020

@pavla727 a v dubnu ji budou tři nebo dva? A od kdy ji chceš do školky dávat? Přesně od narozenin? Většinou děti nastupují od září, pokud nejsou volná místa.

jirovapa
15. únor 2020

@pavla727 dceři budou 3 roky v listopadu. Chtěla jsem jít v květnu na zápis, ale paní učitelka ze školky mi řekla, že k zápisu může jít až po dovršení 3 roku a nástup je od září. Dřív by jí prý stejně nevzali, protože mají plno. Takže u nás to vychází, že půjde do školky až skoro ve 4 letech 🤷‍♀️. Jsem z Jihlavy.

pavla727
autor
15. únor 2020

@eviicka V dubnu ji budou 2 presne 4.4 chtela bych na ty 3roky aby uz byla ve skolce protoze ja pujdu do prace ... Tak to mi ji nejspis nevezmou v dubnu ze ...

veronikav31
15. únor 2020

@jirovapa nenech se odbít a jdi na zápis už teď.spoustu rodičů zapíše dítě do školky-vezmou jej a přitom do školky v září nenastoupí.nevzdávala bych to dopředu.můžou nabídnout i jinou školku,kde místo je. mě vzali dcerku od září do školky,3 roky jí byly v prosinci. Žďár nad Sázavou
Všude musíte uvádět,že se vracíte do práce.Případně ať vám nabídnou jinou školku kde místo bude.

syslounek
16. únor 2020

Pokud ji nevezmou od září, tak se můžete v říjnu zkusit zeptat, jestli se třeba neuvolnilo místo. Mám vzali dceru od listopadu. Dva měsíce před tím slavila 2 roky. Bydlíme v Brně a školku máme na ulici. U nás ve školce je 3 měsíční zkušební doba. Poptala bych se u vás ve školce, jak staré děti zhruba berou, a jestli se třeba neuvolnuji místa během roku.

ckei
16. únor 2020

@pavla727 dcera bude mít tři teď v březnu,k zápisu šla tedy vloni a od září normálně chodí do školky.

cilkat
16. únor 2020

U takhle malých většinou dělají to, že si od září držíte místo (tj. Jít k zápisu teď) a reálně chodit začne až kolem těch třetích narozenin.

jirovapa
16. únor 2020

@veronikav31 když já se do práce nevracím, protože jsem doma s mladší dcerou. Jen jsem chtěla, aby ta starší šla do kolektivu svých vrstevníků a já měla aspoň dopoledne čas na mladšího prcka 🙂. Ale máte pravdu, asi aspoň ten zápis zkusíme a uvidíme 🙂.

veronikav31
16. únor 2020

@jirovapa říkat všude,že se vracíte do práce i když to není pravda,při zápisu nechat obě dítka hlídat.