icon

Zkušenosti s firmou Bezdodavatele – odběr elektřiny

kikimas
1. říj 2020

Ahoj, o minulém víkendu jsme si s našim malym zašli na pražském výstavišti na Kefírek a byl z toho naprosto u vytržení, byl na takové akci prvně a že by příště šel zas 🙂 Byl jste tam taky s dětmi někdo? 🙂 Malýho moc zaujala věž co tam postavila firma Bezdodavatele, oba jsme pak zjistili, že tím byla celá akce zásobovaná větrnou energií a prý takhle zajišťují energii i normálně do domácností jako klasický dodavatel, tak by mě zajímalo jestli je někdo využíváte, protože bych to možná doma zvážila, ale zatím jde čistě o mou zvědavost. 🙂 Díky

magdaleshka
6. říj 2020

Taky jsme tam byli s holkama, ty si dokonce v tý věži nechaly chvilku nabíjet telefony. Furt je mají v ruce a pak se diví, že nemají šťávu 😀 Pro mě ten festík byl určitě fajn zpestřením po celém tom létě, který mi letos fakt přišlo divný.

kikimas
autor
14. říj 2020

Joo to jsem si taky všimla, že to šlo, ale nevyužili jsme to. Hold ti mladí to tak dneska prostě mají no. Jsem ze starý školy, takže jsem to ocenila jinak 😅

kulisek_28
16. říj 2020

My se teda akce nezúčastnili, máme to trochu víc z ruky, takže se do velkoměsta dostaneme jednou za uherský rok, ale bezDodavatele už známe 🙂 řešíme to s nimi asi od srpna, kdy jsme je objevili na internetu. Hledali jsme konkrétně firmu, co dodává elektřinu z obnovitelných zdrojů, manžel si to prosadil, a mezi několika co jsme našli, nám vyskočili i oni. 🙂

kikimas
autor
23. říj 2020

@kulisek_28 Aha, tak to je super. No mně se právě líbilo, že je to v podstatě čistá energie co dodávají, takže i vůči přírodě mi to přijde takový korektní. Myslím si, že na frak už tak dostává dost, proto mě to zaujalo. 🙂

muchomuurka
20. lis 2020

Ahoj, vím že jste se tu bavily o elektřině, ale náhodou plyn od nich někdo neberete? Nám to od nich teďka vychází nejlevněji jenže je to pro nás skoro neznámá firma, tak si chceme nejdřív zjistit víc informací 🙂

kikimas
autor
27. lis 2020

@muchomuurka No asi jsme to tu úplně neřešily, ale řeč o tom byla 😀 ..o plynu jsem se dočetla až na jejich stránkách, píšou tam že poskytují i ten. Já jsem si doma zatím prosadila tu eko elektřinu bezDodavatele, hodně dlouho mi to vrtalo hlavou a manžel se nakonec nechal zlomit, takže čekám co zjistí jaký pro nás budou možnosti, jaká cena a tak. On si s tím bude vědět víc rady než kdybych to řešila já a beztak jsou všechny smlouvy vedený na něj 😀

muchomuurka
4. pro 2020

@kikimas No jasně tak ono záleží čeho máte doma vyšší spotřebu 🙂 Já ani nic prosazovat nemusela a přišel s tím sám, ale trochu pochybuju, že řešil nějaké kompenzace emisí a spíš jel podle cenovky, která mu tam vyšla nejlíp. Na druhou stranu, když za plyn platíme takový tisíce, tak mi přijde od nich fajn, že hledají způsob jak ho udělat eko, nebo ne ten plyn, ale nějaký ty kompenzace prostě, doufám, že chápeš jak to myslím 😀

kulisek_28
10. pro 2020

Akorát teďka od prosince jsme u nich čerstvě 🙂 ještě že ty chlapy máme 😀 holky já byla úplně bez práce, on si je našel, společně jsme to probrali a všechno hezky s firmou zařídil. Elektřinu v pohodě přepsali i to za nás celkově zajistili.

karlafolll
23. pro 2020

Teď před svátky už to asi řešit nebudeme, ale nás u nich o několik tisíc vychází levněji tan plyn, takže dost silně uvažujeme o změně k nim. 🍀

steinny
29. led 2021

Ahoj, jsem ráda, že jsem našla tuhle diskuzi, máme teďka ještě nějaký čas než to budeme muset definitivně rozseknout, ale doma přemíláme od koho nově elektřinu, máme asi 15let starý dům a všechno nám jede přes elektřinu, plyn u nás není ani zavedený, ale na to už jsme si zvykli. Z toho co jsme si našli nám nyní nejlevněji vychází firma Bezdodavatele, ale já spíš koukám na to, že je to z těch obnovitelných zdrojů, přitom furt slyším, že ekologie je drahá a tady nám u nich vyběhne nejvyšší sleva, jak to vidíte 🙂

kulisek_28
3. únor 2021

@steinny Nevím to jsem asi neslyšela nebo se to ke mně ještě nedoneslo 🙂 ..ale je mi teda víc sympatičtější podpořit zdroj, který v podstatě není vytvářený uměle, nedělají se kvůli tomu obří krátery do země jen aby bylo z čeho tu energii vyrobit. Nevím, neumím to dostatečně dobře popsat asi, ale ve výběru věřím manželovi a nehledě na to, ta cena u nich byla opravdu nejnižší co mi ukazoval. Teď uvidíme až s vyúčtováním. 🙂

ornelia
10. bře 2021

Nám u nich smlouva hezky navázala a neřešili jsme to ani tak, že jde o zelenou energii, ale že nám z nabídek co jsme různě poptali, vyšli nejlevněji.
@steinny ono to tak možná přijde, že ekologie je drahá, ale to protože to nemáme zažitý a jsme spíš konzumní národ, aspoň tak to na mě působí.

steinny
19. bře 2021

@ornelia Tak to máš možná pravdu, ale na druhou stranu si říkám, že dneska s tím jak už se objevuje nejen v obchodech třeba možnost nakoupit síťky, existují bezobalové obchody, vznikají eko výrobky a dalo by se pokračovat, tak už je to skoro zaběhnutá rutina, nebo ne? Nevím jestli můžu vyloženě říct, že je to náš životní styl, ale snažíme se být aspoň trochu ohleduplní a tohle mi přišlo sympatický, že když už si můžeme vybrat od koho a ještě nás vyjdou nejlíp, tak proč nevybrat zelenou energii. Svítit budeme stejně, akorát zdroj podpoříme lepší 🙂

misina321
19. bře 2021

Ta představa, že vám jde že zásuvky obnovitelná energie je lichá. Ten dodavatel možná vykupuje obnovitelnou energii, ale rozvodná síť je společná, takže se to tam promíchá a nakonec využívate na 90 % energii z neobnovitelných zdrojů, vzhledem k tomu, že u nás není podíl zelené energie tak vysoký. A kde ta společnost bere energii, když zrovna nesvít, nefouká a je málo vody 🤔 Osobně to hodnotím jako dobrý marketing a na druhou stranu proč nepodpořit dodavatele, který odebírá z obnovitelných zdrojů. Ale zajímalo by mě, jak to je doopravdy, protože kdyby se k nim rozhodl přejít každý, tak nemají šanci zajistit to jen obnovitelný mi zdroji 😂

kulisek_28
26. bře 2021

Dobrá myšlenka Misina 🙂 Vidím to asi takhle, že vzhledem k tomu jak se u nás přistupuje k podpoře obnovitelných zdrojů, tak neočekávám, že by se najednou ze dne na den všichni probudili a chtěli přejít na zelenou energii. To máte asi jako s novými věcmi, dám příklad co vím od manžela, co prodává auta, taky přišli s novým modelem a najednou se prý strhla poptávka a nemohli obsloužit všechny hned, protože na to neměli ani kvóty či co a to samé mi přijde, že platí i tady, že čím víc lidí bude žadonit po zelené energii, tak se budou rozvíjet i její kapacity a pak třeba už v zásuvkách nebude tak výrazný podíl energie z neobnovitelných zdrojů, ale bude to třeba naopak 🙂 ..proto jsem u nás doma třeba hledali dodavatele s touto podporou 🙂

kopulkaa
19. kvě 2021

@karlafolll převáděli jste k nim ten plyn, zajímalo by mě případně, jak jste dopadli, vychází nás taky levněji, tak o tom doma diskutujeme, že bychom to vzali a dali pod bezDodavatele.