Chytrá ponožka - monitor dítěte - Owlet Smart Sock 3. Jaké máte zkušenosti?

sishina
19. čer 2023

Ahoj,
nenašla jsem moc recenzí, proto bych ráda znala vaše názory a zkušenosti s chytrou ponožkou Owlet Smart Sock 3 v kombinaci s chůvičkou Owlet Cam 2.

Přidávám informace z oficiálního webu - tam je cena přemrštěná, dá se sehnat aktuálně za 9400Kč - což už mi za chuvičku a monitor dítěte přijde jako adekvátní cena.

https://owletcare.cz/produkt/monitor-duo-mint/

Zajímá mě ale, jak funguje v praxi?

S běžnými podložkami nemám úplně dobrou zkušenost - jednak dítě bude spát v zavinovačce a druhak falešné poplachy.

dyechampion
19. čer 2023

@sishina premyslela jsem nad tim taky, tehdy to slo koupit jen v USA, nakonec jsem vzala normal klasicky baby monitor a chuvicku separatne. Podle USA recenzi tu ponozku pry nevyuzijes na buhvi jak dlouho a taky jsem cetla, ze neni dobry aby melo dite cip furt na noze no.
Ale chuvicka vypada super, akurat tam neni obrazovka mimo mobil. Kolikrat budes potrebovat mobil (treba nekomu volat) a zaroven videt co dela mimco. A hrozne to zere baterii v mobilu.Takze to doporucuju aby bylo zvlast.
Jinak baby monitor jsem mela pujcenej z nemocnice na pulroku, zajistuji tam servis a kalibraci a nikdy se nestalo, ze by byl falesny poplach.

radecka1
19. čer 2023

@sishina nesla bych do toho. Měla jsem díte v porodnici na oxymetru a tohle patrně funguje podobně. I ten nemocniční měl falešné poplachy jen proto, že čidlo špatně doléhalo a dítě bylo očividně v pořádku (tam asi měli nastavenou vysokou citlivost, protože i malý pokles mohl být pro nedonošence fatální). Pravidelně se to muselo měnit na druhou nožičku, protože to způsobovalo otlaky a zase pečlivě nastěhovat na nožku, aby to fungovalo správně. Nevěřím, že jak se dítě začne trochu hýbat, tak to vydrží, kde má. Ti nedonošenci byli jak housenky zabalení a ani se nehnuli. Jinak monitor Hisense zvládnul snímat 2,5 kg dítě, monitor byl pod matrací a dítě v zavinovačce a používala jsem ho do roka o když dítě v postýlce cestovalo a pořád snímal správně, 2 desku jsem nikdy nepoužila.

petulakopec
19. čer 2023

@sishina ahojky jestli ta ponožka funguje na principu oxymetru,tak pozor, přehřívá se a musí se miminku střídat nožka cca co hodina a půl,aby nedošlo k popálení..a v zavinovačce to bylo celkem na prd ale měli jsme ji jen v nemocnici, když malému bylo 14 dní a to jen na týden,ale plané polplachy,jak se hybl a sjelo to... ale holky třeba poradí lépe 🙏👍😘

laxesis
19. čer 2023

Za mě to přináší více potíží, než přínosů🙂 Ideální je normální monitor dechu, tady ty si děti lehce skopnou, jak se začnou víc hýbat, musí se střídat nožky, v zavinovačce se to přehřívá, čidlo taky nedoléhá vždy přesně a pro miminko je nevhodné i to obepnutí nožky, neboť to neustále stimuluje i spodek chodidla, což je u dětí nežádoucí, nemají se tam správně ani hladit, pokud neprovádíš reflexní test..ono to není úplně lehoulinké jako ponožka.. netuším, co jste měli minule za monitor, ale já měla předčasňátko s 2,5kg v zavinovačce (tu pak tedy začal nesnášet a byl jen v peřince) a planý poplach nebyl ani jednou. Ba naopak jednou mu to zachránilo život.. Měli jsme nanny od jablotronu, jednu desku, do roka.

janule0123
19. čer 2023

@sishina měli jsme babysense a ani jeden falešný poplach.. pokud nepočítám situaci kdy vezmes dite a zapomenes vypnout… matrace by neměla byt kokosová a nanny nám nevychazela protože funguje na tenci matrace.. babysense zvládá i trosku vyšší …Jinak kamarádka děla zdravotní sestru na dětským a říkala ze u te spánkové apnoe se muže stát ze se dite zapomene nadechnout, monitor začne houkat a dite se zas nadechne, pac ho ta houkacka probrala a rodič si mysli, ze falešný poplach … (nebavím se o SIDS)

sishina
autor
19. čer 2023

Díky holky, mě ale zajímají spis recenze na tu ponožkou 🙏🏻🤩

sishina
autor
19. čer 2023

Dle všeho u Owlet popáleniny ani přehřátí opravdu nehrozí. Ponožkou lze mít celou noc. Jen doporučuji nozicky střídat.

Nemocniční oxymetr je něco jiného. Ale díky za upozornění! ☺️

kkkt
19. čer 2023

@sishina vim ze ji ted testuje terezasulc, potom co se ji stalo se synem. A potom hodi info na instagram.

sishina
autor
19. čer 2023

@kkkt ahaaa, pani vůbec neznám. Jde o tenhle profil? Mohu se zeptat (ve zkratce) co se přihodilo, že se rozhodla právě pro owlet? Předpokládám nějaká zástava? 😳🙈

alenem92
20. čer 2023

To jsou slinty mimo mísu - nikdo z reagujících to netestoval, ale všichni vědí jak je to na nic, a co to dělá... vzkaz pro všechny přispěvatelky - když nevím, tak aspoň nepíšu nesmysly 🙂

kkkt
20. čer 2023

@sishina ano to je ona, jeji syn mel necekanou zastavu, nekde tam bude mit myslim prispevek. Cca rok z5?

nickie3
19. srp 2023

Ahoj, nevím jestli je to ještě aktuální ale my máme Owlet už u druhého dítěte.
U prvního syna, jsou mu dva roky, jsme měli standardní monitor dechu Nanny. Měl několik falešných poplachů, malý byl často nemocný a dost zarýmený, v noci jsem moc nespala, po tom co nám křičel monitor dechu, byť malý dýchal a ležel na něm. Monitor se spustil asi čtyřikrát za 5 měsíců ale nikdy jsem nevěděla proč. A to nám nedalo. Tenkrát jsme objednávali Owlet smart sock3 z Německa u nás ještě nebyl k dostání a byla to ta nejlepší investice.
Vidím jak maly spí, jak často se budí, jak dýchá, srdeční činnost, vše v grafech. Falešný poplach nás vzbudil také ale protože neměl ponožku správně nasazenou. Perfektní je že má úplně jiný zvuk při špatně nasazené ponožce a při opravdovém poplachu. Používali jsme ji skoro do dvou let syna. Teď se narodil druhý syn, necelá tři kila a má ji už od narození. Nepadá, snímá, funguje. V autě, kočárku, doma, kdekoli. Já bych neměnila. Dvakrát jsme měli problém s dýcháním u mladšího, ponozka vše zaznamenala a my jsme to na základě grafu konzultovali s lékařem. Je mu 8t, zatím sledujeme a uvidíme..
ale díky ní spím, jsem si jistější.
Kameru jsme k ní nekupovali, jen z toho důvodu že nemá svou obrazovou jednotku. To že bychom ji měli jen na telefonu by bylo nepraktické a obtěžující.
Pořídili jsme Philips Avent Connected - perfektní. Má svou jednotku ale můžeme koukat i přes telefon odkudkoli.. obraz, zvuk, noční vidění a veškeré funkce navíc super. My bychom neměnili.

michitta
8. zář 2023

@sishina Ahoj. Ponožku máme i s chuvickou a je skvělá 🙂. Rozhodně nemusíš co hodinu a půl měnit nožku. Malý má 7 měsíců a za tu dobu ani jeden falešný poplach. Baterka se dost rychle nabíjí, dosah od základny je u nás i 3 patra (uspavali jsme malého v garáži v kočárku a základnu máme nahoře v druhém patře v ložnici), takže taky super. Kamera je taky skvělá, akorát je potřeba mít zapnutý mobil, což je na baterku zahul, takže spíš doporučím koupit jen ponožku a kameru (chuvicku) pořídit jinou. Ponožka snímá i spánkové trendy, takže máš vždy přehled o tom, kolik toho miminko naspalo, kdy se probudilo atd. Pokud máte finance, rozhodně bych do toho šla, malý od 4 měsíců cestuje po postýlce, takže normální monitor by tady asi nevydržel :D. Tento snímá jenom miminko (ponožka drží opravdu dobře, ale malý nemá otlaky), takže můžeš spát i s ním, můžeš použít do autosedačky, kočárku... Prostě všude 🙂. Dávám 100%, budeme pak pořizovat i tu větší ponožku do 5ti let, jsem díky tomu naprosto klidná a spokojená matka = spokojené dítě (v ideálním případě)

sishina
autor
11. zář 2023

Díky! 👍🏻

petraelis
29. říj 2023

@nickie3 Dobrý den, dost o položce přemýšlím, hlavně i kvůli tomu, že se dá použít i v kočárku. Chtěla bych se zeptat zda to funguje i když má mimčo více vrstev oblečení a fusak. Děkuji

nickie3
30. říj 2023

@petraelis Dobrý den, vzhledem k tomu že je ponožka na holém těle snímá perfektně. I přes XY vrstev funguje - spojení mezi ponožkou a základnou je silné. Jak píše michitta, spojení funguje i přes patra, zdi, auto apod.
Takže na to fusak a oblečení nemá žádný vliv ;)

petraelis
2. lis 2023

@nickie3 super, děkuji moc to mě přesvědčilo 🙂

xp888
16. led 2024

Holky, někde jsem četla, že ponožka funguje jen přes wifi - ne přes data, takže nejde třeba v kočàrku na vycházce. Co je na tom prosím pravdy?

nickie3
16. led 2024

@xp888 Přes Wi-Fi funguje aplikace. Základna je připojena na Wi-Fi a zasílá data do appky, pokud je mimo dosah Wi-Fi, stanice s ponozkou nadále funguje, jen bez ukládání dat. ( základní stanice barevně reaguje na pohyb, spánek dítěte, popřípadě zvukovým signálem a změnou barvy na špatné nasazení nebo zástavu.)
My ji používáme v kočárku a především v autě a tam jede bez Wi-Fi, funguje perfektně.
I v případě že jsme byli doma bez proudu, zapojila jsem ji do ntb, malý spal a stanice svitila a reagovala na jeho spánek a pohyb.. 🙂