icon

Jak správně umístit fusak do autosedačky Cybex Aton?

cekypetra
2. led 2023

Devcata,

asi blbej dotaz, presto to zkusim. Mam vajicko Cybex Aton, kde je v hlavove casti takova ta operka. Kdyz do vajicka dam fusak a pak tam chci dat mimco, tak mi prijde, ze tu hlavicku tam ma totalne narvanou, ale total, a to mu je 5 mesicu. Jak to delate vy?

Diky moc za rady.
Petra

mdch91
2. led 2023

Mam fusak navrch vajicka. Jinak pokud nejsou teploty pod nulou, tak je pulrocni dite uvareny i v mikine, v beznym vytapenym aute.

cekypetra
autor
2. led 2023

@mdch91 a nema tam prcek tu hlavu moc zasprajclou? Je hlavova operka, ktera ke sama o sobe uzka, do ni se da fusak, cimz to jeste vic zuzi a pak hlavicka ditete...prijde mi, ze tam fakt nema milimetr mista uz...jinak samozrejme se ptam pro propad nizkych teplot...navic autosedacku pouzivam i s nastavcem na kocar, kdyz potrebuju k lekari, atp. a to je fusak potreba.

emillyhk
2. led 2023

@cekypetra Měla jsem jiné vajíčko, ale dávala jsem tu hlavovou opěrku do fusaku. Vyndat hlavovou opěrku, dát fusak, vložit hlavovou opěrku a potom dítě.

emillyhk
2. led 2023

@emillyhk Teď čtu půlroční dítě - syn je lednový takže byl menší. Ale zkusila bych to.

killerqueen28
2. led 2023

@cekypetra podla mna nema co fusak vo vajicku robit

cekypetra
autor
2. led 2023

@killerqueen28 a jak jinak dite ochranit, pokud je male a je opravdu velka zima? V zimni kombineze se poutat nema a v teplackach a mikine, kdyz je pod nulou, to asi nestaci, ne?

makovice88
2. led 2023

@cekypetra Petimesicnimu bych uz fusak nedavala, to je pro malinka miminecka. Staci bodycko, teplacky a prehodit pres nej deku.

cekypetra
autor
2. led 2023

@makovice88 i kdyz pak davas autosedacku na kocar a jedes venku v zimne (lekar, cviceni, atp.)?

veronicka89
2. led 2023

@killerqueen28 fusak vevajicku je z něho
Hlediska úplně v pohodě - doporucovan

makovice88
2. led 2023

@cekypetra No ano. Syn je listopadovy, tudiz je mu pres rok a jeste nebyl nemocny. Dala jsem jen cepicku a zabalila do deky. Ono se to nezda, ale to vajicko hreje do zad.
Samozrejme fusak mel taky, v tech prvnich mesicich, pak uz ne. I by se mi vesel do vajicka, mame Dinofix, ale on se mi v tom prehrival. 😀

veruuu_kubesovic
2. led 2023

@cekypetra
logicky je v hluboké korbě ne? Ven s vajíčkem v zimě jsem fakt nechodila, jak ho přenést z auta ve vajicku je otázkou pár minut, na to jsem měla deku

mdch91
2. led 2023

@cekypetra ne, nema, protoze fusak, ktery mam neni pod ditetem, jen se jim vajicko cele pretahne. Davat fusak, ktery je pod ditetem si neumim predstavit, auto se zahreje a dite se upece

veronicka89
2. led 2023

@mdch91 upeče ? Dítě je v autosedačce v obyč oblečení ..dupačky...legíny a mikinka apod...když je teplo fusak se rozevře když zima zavře.
Kvůli pocení je fajn když je z ovce tam se dítě nepotí

mdch91
3. led 2023

@veronicka89 ano a pod nim je fusak, polystyren, plast. Nemyslim si, ze je to pro kohokoliv s vyjimkou novorozence potreba. Merino mame, ale fakt neni potreba, aby to byl vytepleny fusak pod zady

brigitasturcova
5. led 2023

@cekypetra Asi to není úplně odpověď, ale když nejedete autem, klidně kombinéza a deka, bezpečnostně vadí poutání v kombinéze v autě.

veronicka89
5. led 2023

@brigitasturcova ja to chapu tak ze vystoupi z auta a nekam jde... Proc by nekdo pouzival sedaclu bez auta 😅

brigitasturcova
5. led 2023

@veronicka89 zakladatelka psala, že přidělává vajíčko na podvozek místo korbičky, když jde třeba k lékaři, to si myslím kombinéza není nějak moc bezpečnostní riziko.

cikitkapb
5. led 2023

@brigitasturcova Takže donese dítě lehce oblečené ve vajíčku do auta, tam ho připoutá, dojede k doktorovi, dítě mezi tím dejme tomu usne, a ona ho probudí oblékáním do kombinézy, aby ho následně vrátila do téhož zahřátého vajíčka?

emillyhk
5. led 2023

@cikitkapb Taky jsme k doktorovi brali jen vajíčko, proto jsem měla dítě oblečené nalehko, ve vajíčku fusak. Taky mi přijde nesmyslné budit dítě, abych ho oblékla 🤷‍♀️ Ale jak jsem psala, měla jsem mladší dítě. Jako samozřejmě je možnost dát místo fusaku přes dítě deku, tak jsme to dělali ten další podzim a zimu (cca od 9 měsíců). Ale vždycky jsme jenom přeběhli, max 5 minut venku.

brigitasturcova
5. led 2023

@cikitkapb já pochopila, že nejede autem, že jde z domu pěšky, jezdila jsem taky tak, k doktorovi 20 min chůze, dítě do vajíčka na podvozek místo korbičky, do schodů jen s vajíčkem, nešlo dojet kočárem až k ordinaci.