Jaké boty pro první krůčky dítěte?
Dobrý den naše 16 měsíční holčička začala chodit. Chtěla bych poradit jaké botky by měla mít. Barefoot , RAK nebo superfit a nebo úplné jiné? Nemám s tím žádné zkušenosti.
Děkuji za rady.
Upřímně taky záleží na typu dítěte a tvaru nohy. U staršího mi všichni tvrdili, že "křehká dětská nožička potřebuje pevnou oporu", tj boty s pevným opatkem a 'co nejlepší'=pevný tvar, ketrý obemkne a zpěvní nohu. ... Mno a můj hipotonyk ještě ve dva a půl nezvládl zimní boty a celou zimu se nechal nosit. Přešli jsme na co nejměkčí barefoot a je šťastný. ... Když jsem měkký barefoot zkusila o tři roky později na jeho brášku "godzilku", vůbec mu to nevyhovovalo a jak mohl, sahal po pevných botách. Mladší jde do věcí silově a prostě mu sedí to, že se o botu může zapřít.
Takže ne, neexistuje univerzální řešení. ... A vlastně nakonec fakt nezáleží na značce, ale na tom, že dítěti sedí bota na noze. Zkuste kamenný krám specializovaný na dětské boty. Bude to dražší, ale na pochopení typu se to za mě vyplatí.

Bobux jsou super na začátek. Pak bych šla do nějakých barefoot podle typu nožky, ideálně vyzkoušet osobně někde kde tomu rozumí.