Azylové domy, pro a proti. Čeho se vyvarovat?
Dobrý den,chci se zeptat na nazory a prodiskutovat tema "azylového domu"...jsem maminka samozivitelka co nema kam jit a hledam azylový dum...chtela bych znat vse pro a proti a cemu se vyvarovat poradi mi nekdo? muj mesicni prijem je 3800kc a exmanzel neplati vyzivne . dekuji moc za pripadne odpovedi a rady
@susanking A co prispevek na bydeni ci doplatek?Hmotna nouze?
Zajdi se informovat na socialku.
dekuji za nazor,zatim sbiram jen info nevim kam se na jaky azylovej dum obratit a tak dal.:/
😖
@halina0101 socialka mi rekla ze na nej narok mam ale na UP uz mi rekly ze ne a ani mi nedali potrebne formuláre k vyplneni
Nejlepší je vybrat podle lokality. Moje mamka v jednom takovém zařízení pracuje, můžou být mezi nimi rozdíly... nejlepší je vybrat podle lokality, minimálně na Městském úřadě - soc.odbor by Vám měli dát kontakty. Určitě to není tak, že zaplatí za nájem a nebudete mít co jíst. Náklady na bydlení vám doplatí (nevím, jak se ten příspěvek jmenuje).... V tom, kde pracuje moje mamka, mají daná pravidla, která se musí dodržovat, jinak hrozí vyloučení.... A hlavně počítat s tím, že tam můžete potkat kohokoliv... (konfliktní matky apod., ale to předem nikdy nevíte). Pokud budete stát o pomoc z jejich strany, tak mohou zprostředkovat různé služby.
Koukam, ze jsi taky pardubanda... tady je azylak Na Spravedlnosti. Je to městský azylak, takže určeny pro pardubandy. Tady najdeš bližší informace
Nebo v Hlinsku na hamrech je azylovy dům, moc pekny a Hlinsko prý dává často maminka z azylaku byty.jen teda a hnát tam pak práci je asi dost náročné...
prispevek na dite mam pozadano ted ...a prispevek na bydleni jsem nemela narok protoze mam hlaseny trvalej pobyt u rodicu a tim padem mi rekli ze nemam narok

Tak s tímhle příjmem v azylovem dome tak tak zaplatíte nájem. Ale jsou tam sociální pracovnice... poradi... třeba by pomohly získat nějaké dávky, poresit výživné. Taky bývá dost plno. Lepší je se zeptat na podmínky v konkrétním azylovem dome než tady. Všude to bude trochu jinak. @susanking